28 °C Budapest

A fizetésekre sincs pénz? - 80 mrd-nyi zárolást oldhatnak fel

Pénzcentrum
2005. november 8. 17:00

Az igazgatási kiadások tíz százalékát érintő zárolások, valamint az ez évi maradványképzési kötelezettség feloldását jelentheti be a kormány akár már holnap - értesült a Világgazdaság. Előbbi 20 milliárd, utóbbi 60 milliárd forintot jelent. A szigorítások feloldására a költségvetés likviditásának biztosítása céljából van szükség. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy arra sincs elegendő pénz, hogy

Az igazgatási kiadások tíz százalékát érintő zárolások, valamint az ez évi maradványképzési kötelezettség feloldását jelentheti be a kormány akár már holnap - értesült a Világgazdaság. Előbbi 20 milliárd, utóbbi 60 milliárd forintot jelent.

A szigorítások feloldására a költségvetés likviditásának biztosítása céljából van szükség. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy arra sincs elegendő pénz, hogy kifizessék a minisztériumok és háttérintézményeik dolgozóinak fizetését.

Veres János pénzügyminiszter ma az Ecofin ülésén vesz részt, s ezt követően ma vagy holnap dönthetnek az előkészített szigorítások feloldásáról.

Ezzel párhuzamosan a Világgazdaságnak több jövedéki adót fizető cég is jelezte, hogy a Pénzügyminisztérium arra kérte őket, október 30-ig egész éves jövedéki adójukat fizessék be a költségvetésbe.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője a MAgyar Nemzetnek elmondta, hogy ahol a korábban elrendelt maradványképzési kötelezettség súlyos finanszírozási problémákat okoz, ott a kormány közbelép, mivel az intézmények működése nem foroghat veszélyben, tehát a fizetések fedezete megvan. A jövedéki adó befizetési kötelezettségét illetően Pichler nem erősítette meg a korai befizetési javaslatot, mint mondta, a pénzügyi tárca szeretné, ha az érintett cégek időben befizetnék jövedéki adójukat, ám azt nem kérik, hogy az adófizetési kötelezettségüknek határidő előtt tegyenek eleget.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?