31 °C Budapest

A szakadó zloty a hozamokat és a forintot is húzza - aukciók a fókuszban

Pénzcentrum
2005. október 27. 10:28

Ma reggel a Polgári Platform államfő-jelöltje bejelentette, hogy nem lát esélyt a tegnap megakadt koalíciós tárgyalások két napon belüli újraindítására Lengyelországban. Ennek hatására ma reggel a zltoy áttörte a kritikus 4-es szintet az euróval szemben, és 4.01 fölé szaladtak a jegyzések. Ez 2 hónapos mélypontnak felel meg a lengyel fizetőeszköz szempontjából. A leértékelődés a forint/euró árfolyamban is meglátszik: az állampapír-piaci hozamemelkedés nyomán a magyar deviza közel egy forinttal gyengébb szintre: 253-ig jutott az euróval szemben.

eurhufcomp
eurhufcomp

A lengyel fizetőeszköz tegnap reggelhez képest eddig mintegy 2.5%-ot esett az euróval szemben, mely a forintnál lényegesen visszafogottabb (kb. 0.4%-os) mértékben éreztette hatását.

A magyar hozamgörbe rövidebb szegmensében tegnap estéhez képest stagnáltak a hozamok, míg a 3 éves és annál hosszabb lejáratoknál mintegy 4-6 bp-os további hozamemelkedések figyelhetők meg.

A 3-10 éves referencialejáratoknál jelenleg 6.80% körül járnak a hozamok. Ma az 5 és 10 éves futamidőnél aukciók is lesznek, amelyek a hétből még hátralévő másfél nap piaci folyamataira akár érdemi hatással is lehetnek.

2005.10.26 14:15
Esik a lengyel piac - változatlan maradt a kamatszint (2.)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyes piaci vélemények szerint kissé aggodalomra ad okot pl. a forint árfolyama szempontjából, hogy a magyar piac jövő hétfőn és kedden zárva tart, míg a fontosabb piacokon (USA, Nagy-Britannia, Németország) akkor is lesz kereskedés, mely a forint komolyabb volatilitását is eredményezheti. A régióban Csehországban szintén mindkét nap lesz kereskedés, míg Lengyelországban és Szlovákiában november elsején (mindenszentek napja) szünet lesz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?