34 °C Budapest

Lesz mire figyelni a héten, csak győzzük kapkodni a fejünket

Pénzcentrum
2005. október 24. 05:00

Az előttünk álló hét szokatlanul sok fontos makrogazdasági adatot, jelentést, eredményt tartogat számunkra hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt. Ma a Monetáris Tanács határoz az irányadó 6%-os kamatszintről, szerdán egy jelentősebb államkötvény-lejárat mellett hosszabb idő óta először lesz ismét visszavásárlási aukció. Csütörtökön megtudhatjuk, hogy tovább nőtt-e a munkanélküliségi ráta a jelenlegi 7.2%-ról, és ezen a napon keződik meg az EU állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója London mellett. Szintén csütörtökön ismerhetjük meg a magyar piac iránti befektetői bizalom jelét tükröző 5 és 10 éves kötvényaukciók eredményeit.


A régióban holnap a szlovák, szerdán a lengyel, míg csütörtökön a cseh jegybank Monetáris Tanácsa dönt az irányadó kamatszintről, várhatóan egyik intézmény sem nyúl majd a rátához. Külön ki kell emelni, hogy az Európai Bizottság holnap hozza nyilvánosságra jelentését Románia EU-s felkészültségéről, amely nagyban befolyásolja, hogy az ország 2007-ben, vagy esetleg csak egy évvel később csatlakozhat a Közösséghez.

A fontosabb nemzetközi piacok vonatkozásában ki kell emelni a holnap megjelenő IFO németországi gazdasági hangulat-indexet, illetve az amerikai fogyasztói bizalmi indexet (mindkettő októberre vonatkozik). Csütörtökön a tartós cikkek rendelésállományának szeptemberi alakulását (USA) ismerhetjük meg, míg pénteken kerül napvilágra az euró-zóna októberi inflációs becslése (szeptemberben 2.6%-kal többéves csúcs dőlt meg) és a hurrikánok hatása miatt is kiemelt figyelemmel kísért harmadik negyedéves amerikai GDP-növekedési adat.


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?