Befolyásosoknál lobbizik Kuncze a 2010-es euróért - koalíciós konfliktus fenyeget?

Pénzcentrum
2005. október 6. 09:25

Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor nyílt levelet intézett több befolyásos magyar szövetségi elnökhöz, illetve cégvezetőhöz, amelyben arra kéri őket: segítsék az SZDSZ-t a kormány meggyőzésében, hogy térjen vissza eredeti álláspontjához, azaz az euró 2010-es bevezetéséhez - írja a Népszabadság. Kuncze már a hétfői parlamenti felszólalásában is határozottan kiállt a 2010-es céldátumhoz való ragaszkodás mellett. A kormány részéről Gyurcsány Ferenc az utóbbi napokban több felszólalásában is érzékeltette, hogy a kormány átgondolja, hogy mi Magyarország elsődleges érdeke: a gyorsabb euró-bevezetés, vagy inkább a szociális érdekek előtérbe helyezése (a választások környékén), melyre választ még az idei év vége előtt ígért. A piaci szereplők már nem bíznak a 2010-es dátumban.

A liberális pártvezető a levélben azt írja, hogy "az SDSZ egészen mostanáig azt gondolta: szándéka, hogy az eurót minél elébb vezessük be, találkozik a kormányzati szándékkal. Az elmúlt napokban azonban világossá vált: a liberálisok javaslatát sem a konzervatív, sem a szocialista oldalon nem támogatják. A kormányfő, nyilatkozatai alapján úgy tűnik, mintha elbizonytalanodott volna az euró 2010-es euró bevezetésével kapcsolatban. Mi liberálisok, ezt komoly hibának gondoljuk. Úgy véljük: nem szabad a választási szempontoknak alárendelni az euró bevezetését. Mi liberálisok mindent meg fogunk tenni, hogy a Kormány meggyőzzük: térjen vissza eredeti álláspontjához, az euró 2010-es bevezetéséhez. Szeretnénk azonban, ha ebben a folyamatban szakmai partnereink is lenének" - áll a nyílt levélben, melyet Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke, Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke, és Székely Péter, a Többségi Magyar Tulajdonú Cégek Klubja elnöke kapott meg.

2005.10.03 14:34
Kuncze a felelőtlen ígéretek csapdájáról - még elérhető lenne a 2010-es euró

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm