Százezer forint lesz a minimálbér

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 08:42

A kormány szándéka, hogy 2010-re a minimálbér átlagos összege érje el vagy haladja meg a 100 ezer forintot. A differenciált minimálbérrendszer bevezetése mellett a kabinet azt is javasolja az OÉT-nek, hogy a minimálbért kössék hozzá a megélhetési költségekhez.

 
 
A kormány szándéka, hogy 2010-re a minimálbér átlagos összege érje el vagy haladja meg a 100 ezer forintot. A differenciált minimálbérrendszer bevezetése mellett a kabinet azt is javasolja az OÉT-nek, hogy a minimálbért kössék hozzá a megélhetési költségekhez.  
 
Hosszú távú európai bérfelzárkóztatási programról és a közszféra jövedelmeinek reálérték-növekedéséről beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt a parlamentben. Hosszú távú európai bérfelzárkóztatási program kell - jelentette ki a miniszterelnök.  
"Ha azt mondjuk, hogy a mi gazdaságunk gyorsabban növekszik, mint az európai gazdaság, és azt mondjuk, hogy a bérek növekedését ehhez a növekedéshez igazítjuk, akkor a bérekben is utol fogjuk érni az Európai Unió átlagát" - fogalmazott.  
Hozzátette, hogy a munkaügyi miniszter azt fogja javasolni az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), illetve a Gazdasági és Szociális Tanács tagjainak, hogy kezdjenek konzultációt a gazdaság felzárkóztatása mellett az ezzel lépést tartó bérfelzárkóztatási programról is.  
A cél a 100 ezer forintos minimálbér  
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány szándéka, hogy 2010-re a minimálbér átlagos összege érje el vagy haladja meg a 100 ezer forintot. A differenciált minimálbérrendszer bevezetése mellett a kabinet azt is javasolja az OÉT-nek, hogy a minimálbért kössék hozzá a megélhetési költségekhez, azaz annak magasabbnak kell lennie, mint az utolsó nyilvánosságra hozott létminimum járulékokkal felbruttósított összege.  
A kormány azt is javasolja az OÉT-nek, hogy a közszférában a jövedelmek reálértékének növekedése érje el a gazdasági növekedés ütemét.  
Az egyenruhásoknál ennél magasabb jövedelemnövekedésre tesz javaslatot a kabinet, a rendőrök fizetésének esetében pedig a gazdasági növekedéssel lépést tartó növekedésnek legalább a háromszorosát javasolják - közölte a kormányfő. Különösen az utcán szolgálatot teljesítők körében indítványozzák a jövedelmek emelését, új kiegészítő juttatások és pótlékok megállapításával és felemelésével.  
A jövő évi költségvetés számait úgy állapították meg, hogy ez a jövedelemnövekedés beleférjen - tette hozzá a miniszterelnök.  
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm