Erősödött a forint - lengyel események és Eurostat-álláspont a fókuszban

Pénzcentrum
2005. szeptember 26. 10:42

A forint a délelőtt eddigi szakaszában enyhe erősödést mutat az euróval szemben, a jegyzések a 248 alatti tartományba süllyedtek. Az állampapírok másodpiacán ugyanakkor jellemzően 3-4 bp-os hozamemelkedések látszanak a múlt péntek késő délutáni szintekhez képest. A magyar piacot a lengyel választásokkal kapcsolatos fejlemények (reggeli jelentős zloty-gyengülés, majd visszaerősödés), illetve az Eurostat várhatóan ma megjelenő állásfoglalása mozgathatják.

eurhufcomp
eurhufcomp

A forintot 10:24-kor 247.58-247.78-nál jegyezték az euróval szemben, ami érdemben erősebb magyar fizetőeszközt jelent a múlt pénteki 248.44-248.74-es zárószintnél. A forint további erősödésénél 247 körül húzódik egy ellenállási szint, míg 248.50 körül, illetve afelett 250-nél található egy támaszszint.

A tegnapi lengyel választások eredménye kapcsán kissé elhomályosult az euró-bevezetés lehetősége, ami ma reggel mintegy 1.3%-os zloty-gyengülést eredményezett az euróval szemben. A lengyel fizetőeszköz azonban az elmúlt egy órában ismét erősödik, a kurzus 3.91 körül jár. A lengyel piac mozgásai részben rányomják a bélyegüket a régió többi piacának mozgására is.

2005.09.26 09:20
Jobboldali győzelem Lengyelországban - gyengül a zloty

Az Eurostat állásfoglalása várhatóan ma jelenik meg a magyar autópálya-finanszírozás elszámolás-technikai kérdéseivel kapcsolatban, ami a már több mint egy hete tartó bizonytalansági periódus végére tehet - ha nem is megnyugtató módon - pontot.

Veres János pénzügyminiszter egy ma megjelent interjúban elismerte, hogy az Eurostat várhatóan ellenzi majd az NA Rt.-től az ÁAK Rt.-nek átadott autópálya-szakaszok után járó bevétel költségvetési hiánycsökkentő tételként való elszámolását, és a jövő évre vonatkozóan is az várható, hogy a magyar költségvetési egyenleg szempontjából kedvezőtlen döntés születhet. Ez, illetve a túlzott mértékű lefaragás azt eredményezi, hogy immár Veres is elismerte: nem tartható a konvergencia-programban 2006-ra lefektetett hiánycél (2.9% a GDP arányában, nyugdíjkorrekcióval).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2005.09.26 09:11
Elkészült a büdzsé, de még titkosak a részletek - Veres szerint sem tartható a 2006-os költségvetés

Az Eurostat véleménye alapján várhatóan tisztázódik, hogy mekkora hiány várható eredményszemléletben az idei évre, és iránymutatást kaphatunk arra is, hogy jövőre mire lehet számítani. Mindez a befektetők számára különös jelentőséggel bír, ugyanis ebből a 2010-es euróbevezetés realitásának megítélése mellett a hiányfinanszírozás mértékére is következtetni lehet (várható kötvény-kibocsátási mennyiség).

2005.09.22 14:58
Forintpiac: pánik, vagy újabb erősödés lesz?

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
“Másodhegedűs az, aki a "főszereplő" mögött áll a rangsorban.” Akart-e valaha is valaki “másodheged...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem