28 °C Budapest

Erősödött a forint - lengyel események és Eurostat-álláspont a fókuszban

Pénzcentrum
2005. szeptember 26. 10:42

A forint a délelőtt eddigi szakaszában enyhe erősödést mutat az euróval szemben, a jegyzések a 248 alatti tartományba süllyedtek. Az állampapírok másodpiacán ugyanakkor jellemzően 3-4 bp-os hozamemelkedések látszanak a múlt péntek késő délutáni szintekhez képest. A magyar piacot a lengyel választásokkal kapcsolatos fejlemények (reggeli jelentős zloty-gyengülés, majd visszaerősödés), illetve az Eurostat várhatóan ma megjelenő állásfoglalása mozgathatják.

eurhufcomp
eurhufcomp

A forintot 10:24-kor 247.58-247.78-nál jegyezték az euróval szemben, ami érdemben erősebb magyar fizetőeszközt jelent a múlt pénteki 248.44-248.74-es zárószintnél. A forint további erősödésénél 247 körül húzódik egy ellenállási szint, míg 248.50 körül, illetve afelett 250-nél található egy támaszszint.

A tegnapi lengyel választások eredménye kapcsán kissé elhomályosult az euró-bevezetés lehetősége, ami ma reggel mintegy 1.3%-os zloty-gyengülést eredményezett az euróval szemben. A lengyel fizetőeszköz azonban az elmúlt egy órában ismét erősödik, a kurzus 3.91 körül jár. A lengyel piac mozgásai részben rányomják a bélyegüket a régió többi piacának mozgására is.

2005.09.26 09:20
Jobboldali győzelem Lengyelországban - gyengül a zloty

Az Eurostat állásfoglalása várhatóan ma jelenik meg a magyar autópálya-finanszírozás elszámolás-technikai kérdéseivel kapcsolatban, ami a már több mint egy hete tartó bizonytalansági periódus végére tehet - ha nem is megnyugtató módon - pontot.

Veres János pénzügyminiszter egy ma megjelent interjúban elismerte, hogy az Eurostat várhatóan ellenzi majd az NA Rt.-től az ÁAK Rt.-nek átadott autópálya-szakaszok után járó bevétel költségvetési hiánycsökkentő tételként való elszámolását, és a jövő évre vonatkozóan is az várható, hogy a magyar költségvetési egyenleg szempontjából kedvezőtlen döntés születhet. Ez, illetve a túlzott mértékű lefaragás azt eredményezi, hogy immár Veres is elismerte: nem tartható a konvergencia-programban 2006-ra lefektetett hiánycél (2.9% a GDP arányában, nyugdíjkorrekcióval).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2005.09.26 09:11
Elkészült a büdzsé, de még titkosak a részletek - Veres szerint sem tartható a 2006-os költségvetés

Az Eurostat véleménye alapján várhatóan tisztázódik, hogy mekkora hiány várható eredményszemléletben az idei évre, és iránymutatást kaphatunk arra is, hogy jövőre mire lehet számítani. Mindez a befektetők számára különös jelentőséggel bír, ugyanis ebből a 2010-es euróbevezetés realitásának megítélése mellett a hiányfinanszírozás mértékére is következtetni lehet (várható kötvény-kibocsátási mennyiség).

2005.09.22 14:58
Forintpiac: pánik, vagy újabb erősödés lesz?

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 10:30