Stabil forint, girbe-gurba hozamgörbe

Pénzcentrum
2005. szeptember 20. 16:58

A forint érdemi elmozdulást a mai nap során nem mutatott, a kurzus a 246-os szint közvetlen közelében járt. Az állampapírok másodpiacán a rövid oldali hozamok jellemzően nem változtak, míg a hosszabb futamidejű papíroknál enyhe (3-5 bp-os) hozamemelkedés következett be a tegnapi referencia-lejáratokhoz képest. Ez ahhoz vezetett, hogy az ÁKK által megállapított hozamok alapján normállá vált a

A forint érdemi elmozdulást a mai nap során nem mutatott, a kurzus a 246-os szint közvetlen közelében járt. Az állampapírok másodpiacán a rövid oldali hozamok jellemzően nem változtak, míg a hosszabb futamidejű papíroknál enyhe (3-5 bp-os) hozamemelkedés következett be a tegnapi referencia-lejáratokhoz képest. Ez ahhoz vezetett, hogy az ÁKK által megállapított hozamok alapján normállá vált a hozamgörbe, de még nem a klasszikus emelkedő ívet mutatva, hanem a közepén van egy kis púp.

eurhufcomp
eurhufcomp

A piac láthatóan nem reagált érdemben Járai Zsigmond euró-zóna tagsággal kapcsolatos tegnapi kijelentésére. Ez összefüggésben állhat azzal, hogy a piac "még megvárja" a 2006-os választásokat követő kormányzati szándékot (igen erőteljes fiskális konszolidáció meghirdetése, vagy céldátum-csúsztatás), és annak függvényében dönt forinteszközei sorsáról. A várhatóan hosszú hónapokig tartós bizonytalanság azonban nem feltétlenül kedvez a forintnak, ráadásul a tegnapi kamatdöntési sajtótájékoztatón az MNB-elnöke utalt rá, hogy a kamatcsökkentési sorozat a végéhez közeledhet. Ez a forint eddigi - részben kötvényvásárlásokhoz kapcsolódó - "megtámogatását" csökkentheti.


A mai 3 hónapos DKJ-aukció enyhe hozamemelkedés és erőteljes keresletet hozott, melynek eredményeként 30-ról 35 milliárd forintra emelte a kibocsátó az elfogadott ajánlati összmennyiséget.

Holnap 6, majd csütörtökön 12 hónapos DKJ-aukciókra kerül sor, az értékesítésekre meghirdetett mennyiség 25, illetve 30 milliárd forint.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.11 00:01
BARE MINIMUM MONDAY A new viral trend suggests reducing Monday performance pressure to alleviate an...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm