Stabil forint, girbe-gurba hozamgörbe

Pénzcentrum
2005. szeptember 20. 16:58

A forint érdemi elmozdulást a mai nap során nem mutatott, a kurzus a 246-os szint közvetlen közelében járt. Az állampapírok másodpiacán a rövid oldali hozamok jellemzően nem változtak, míg a hosszabb futamidejű papíroknál enyhe (3-5 bp-os) hozamemelkedés következett be a tegnapi referencia-lejáratokhoz képest. Ez ahhoz vezetett, hogy az ÁKK által megállapított hozamok alapján normállá vált a

A forint érdemi elmozdulást a mai nap során nem mutatott, a kurzus a 246-os szint közvetlen közelében járt. Az állampapírok másodpiacán a rövid oldali hozamok jellemzően nem változtak, míg a hosszabb futamidejű papíroknál enyhe (3-5 bp-os) hozamemelkedés következett be a tegnapi referencia-lejáratokhoz képest. Ez ahhoz vezetett, hogy az ÁKK által megállapított hozamok alapján normállá vált a hozamgörbe, de még nem a klasszikus emelkedő ívet mutatva, hanem a közepén van egy kis púp.

eurhufcomp
eurhufcomp

A piac láthatóan nem reagált érdemben Járai Zsigmond euró-zóna tagsággal kapcsolatos tegnapi kijelentésére. Ez összefüggésben állhat azzal, hogy a piac "még megvárja" a 2006-os választásokat követő kormányzati szándékot (igen erőteljes fiskális konszolidáció meghirdetése, vagy céldátum-csúsztatás), és annak függvényében dönt forinteszközei sorsáról. A várhatóan hosszú hónapokig tartós bizonytalanság azonban nem feltétlenül kedvez a forintnak, ráadásul a tegnapi kamatdöntési sajtótájékoztatón az MNB-elnöke utalt rá, hogy a kamatcsökkentési sorozat a végéhez közeledhet. Ez a forint eddigi - részben kötvényvásárlásokhoz kapcsolódó - "megtámogatását" csökkentheti.


A mai 3 hónapos DKJ-aukció enyhe hozamemelkedés és erőteljes keresletet hozott, melynek eredményeként 30-ról 35 milliárd forintra emelte a kibocsátó az elfogadott ajánlati összmennyiséget.

Holnap 6, majd csütörtökön 12 hónapos DKJ-aukciókra kerül sor, az értékesítésekre meghirdetett mennyiség 25, illetve 30 milliárd forint.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24