15 °C Budapest

Létrejött a BÁT-BÉT integráció

Pénzcentrum
2005. szeptember 9. 09:23

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság (BÉT) és a Budapesti Árutőzsde Részvénytársaság (BÁT) igazgatóságai a közgyűlési döntések alapján elfogadták az intézmények közt létrejött integrációs szerződést. Az integrációs folyamat a tervezettnek megfelelően zajlik és a szükséges hatósági engedélyek megszerzését követően a kereskedés a tervek szerint október végén elindulhat az integrált piacon.

A Budapesti Árutőzsde Részvénytársaság (BÁT) ezúton értesíti a befektetőket, hogy a BÁT utolsó kereskedési napja 2005. október 28-a, péntek. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Áru Szekciójában az első kereskedési nap a 2005. október 28-át követő első munkanap, 2005. november 2-a, kedd. Ezzel a lépéssel befejeződik a BÁT piacainak a Budapesti Értéktőzsdébe való integrálása.

A BÉT-en megnyíló új Áru Szekcióban az előzőleg a BÉT-en kereskedési jogosultságot szerző BÁT szekciótagok zavartalanul folytathatják az árutőzsdei kereskedést. A BÁT-on az utolsó kereskedési nap végéig le nem zárt pozíciók automatikusan átvételre kerülnek - a gabonapiac tekintetében - a BÉT Áru Szekciójába, - a devizapiac tekintetében - a BÉT Származékos Szekciójába. Ez alapján a BÁT-on kereskedő és ott pozíciót nyitó befektetőknek a váltás pótlólagos költségeket nem okoz.

Az integrációval a piacok működtetésének költsége jelentősen csökken. Az egységes devizapiac létrejöttével a piac koncentrálódik, nő a likviditás és mindez jótékony hatást gyakorol a piac átláthatóságára is. A gabona határidős és opciós piac a szakmai szereplők mellett elérhetővé válik a hazai és külföldi pénzügyi befektetők számára is. A két tőzsde integrációjának megvalósulása összességében az egész hazai tőkepiac hatékonyságát növelni fogja majd.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem