24 °C Budapest

Autósok, figyelem: megelőzhető hibák a matricavásárlás során

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 13:25

Az Állami Autópálya Kezelő Rt.-hez beérkezett észrevételek, kérelmek és panaszügyek jelentős része egyszerű, kis odafigyeléssel megelőzhető hibákra vezethető vissza, melyek vásárlói kiszűrése, nyomon követése, számos kellemetlenségtől óvhatja meg a matrica felhasználóját - tájékoztatta a nyilvánosságot a társaság.

A panaszos ügyek jelentős része rendszámelírásra, a matricák érvényességi idejének téves értelmezésére, továbbá kategóriatévesztésre vonatkozik. A sérelmezett esetek elemzéséből és kiértékeléséből levonható következtetések számos tanulsággal szolgálhatnak a díjas autópálya-szakaszokat igénybe vevő autósok számára.

Az ÁAK Rt. rendszeresen elemzi az általa működtetett ügyfélszolgálati irodákba érkező személyes, telefonos és írásos visszajelzéseket. A folyamatosan végzett értékelés szerint a pótdíj befizetésre kötelezett autósok mintegy 20% a ragad tollat, és tesz panaszt, illetve fogalmaz meg valamilyen kérelmet ügyével és sérelmével kapcsolatban. Az esetek jelentős hányadának háttérében figyelmetlenség, adminisztrációs tévesztés és a vásárlások során elkövetett néhány apróbb típushiba áll csupán.

Az év elején tapasztalt aránylag gyakori kategóriatévesztés az új D4-es kategória idei bevezetésével hozható összefüggésbe. Az ebből eredő félreértések és problémák az idő előrehaladtával fokozatosan megszűntek. Fontos tudnivaló, hogy a kategóriaválasztás minden esetben a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő, legnagyobb megengedett összes tömeg alapján történik. Ennek során fontos szerepet kap a jármű hatósági besorolása és a vontatható utánfutó, pótkocsi kategórianövelő hatása.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15