14 °C Budapest

Autósok, figyelem: megelőzhető hibák a matricavásárlás során

Pénzcentrum
2005. szeptember 7. 13:25

Az Állami Autópálya Kezelő Rt.-hez beérkezett észrevételek, kérelmek és panaszügyek jelentős része egyszerű, kis odafigyeléssel megelőzhető hibákra vezethető vissza, melyek vásárlói kiszűrése, nyomon követése, számos kellemetlenségtől óvhatja meg a matrica felhasználóját - tájékoztatta a nyilvánosságot a társaság.

A panaszos ügyek jelentős része rendszámelírásra, a matricák érvényességi idejének téves értelmezésére, továbbá kategóriatévesztésre vonatkozik. A sérelmezett esetek elemzéséből és kiértékeléséből levonható következtetések számos tanulsággal szolgálhatnak a díjas autópálya-szakaszokat igénybe vevő autósok számára.

Az ÁAK Rt. rendszeresen elemzi az általa működtetett ügyfélszolgálati irodákba érkező személyes, telefonos és írásos visszajelzéseket. A folyamatosan végzett értékelés szerint a pótdíj befizetésre kötelezett autósok mintegy 20% a ragad tollat, és tesz panaszt, illetve fogalmaz meg valamilyen kérelmet ügyével és sérelmével kapcsolatban. Az esetek jelentős hányadának háttérében figyelmetlenség, adminisztrációs tévesztés és a vásárlások során elkövetett néhány apróbb típushiba áll csupán.

Az év elején tapasztalt aránylag gyakori kategóriatévesztés az új D4-es kategória idei bevezetésével hozható összefüggésbe. Az ebből eredő félreértések és problémák az idő előrehaladtával fokozatosan megszűntek. Fontos tudnivaló, hogy a kategóriaválasztás minden esetben a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő, legnagyobb megengedett összes tömeg alapján történik. Ennek során fontos szerepet kap a jármű hatósági besorolása és a vontatható utánfutó, pótkocsi kategórianövelő hatása.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm