10 °C Budapest

Mégis lesz privatizáció ?

Pénzcentrum
2005. szeptember 5. 16:32

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság 2005. augusztus 29-én kézhez vett, első fokú, nem jogerős végzésével érvénytelenné nyilvánította a Budapest Airport Rt. privatizációjára vonatkozó pályázati kiírást. A bíróság ezt a döntését a munkavállalók - a BA Rt. Üzemi Tanácsa - véleményezési jogának megsértésével, mint a munkáltató eljárási mulasztásával indokolta

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság 2005. augusztus 29-én kézhez vett, első fokú, nem jogerős végzésével érvénytelenné nyilvánította a Budapest Airport Rt. privatizációjára vonatkozó pályázati kiírást. A bíróság ezt a döntését a munkavállalók – a BA Rt. Üzemi Tanácsa – véleményezési jogának megsértésével, mint a munkáltató eljárási mulasztásával indokolta.
Az ÁPV Rt. leszögezi, hogy a BA Rt. munkavállalóinak az ÁPV Rt. nem munkáltatója. E minőségét még a BA Rt. feletti tulajdonosi jogok gyakorlása sem alapozza meg, ezért eljárására e vonatkozásban a Munka Törvénykönyve nem alkalmazható. Az ÁPV Rt. az eljárására irányadó privatizációs törvénynek a munkavállalók tájékoztatására vonatkozó előírásainak maradéktalanul eleget tett, így munkáltatói mulasztást, azaz jogsértést nem követhetett el. Az ÁPV Rt. meggyőződése, hogy ezt a tényt a másodfokú bíróság jogerős végzésében meg fogja erősíteni.
Az ÁPV Rt. a kormány 2104/2005. (VI.06.) sz. határozatában foglalt célok megvalósítása érdekében az eredeti ütemterv szerint folytatni kívánja a BA Rt. privatizációját és ezért bízik abban, hogy a másodfokú bíróságnak az ÁPV Rt. számára kedvező döntése mielőbb megszületik. Mindazonáltal a bírósági folyamat időbeniségétől függetlenül, arra az esetre, ha az említett kedvező döntés nem a megfelelő időben születne meg, az ÁPV Rt. egy esetleges új pályázati eljárás előkészítését is megkezdte. Erről a mai napon a privatizációs törvény előírásainak megfelelően tájékoztatta a BA Rt. Üzemi Tanácsát és szakszervezeteit.
Az ÁPV Rt., privatizációs gyakorlatának megfelelően, a törvényi kötelezettség teljesítésén túlmenően is feladatának tekinti a munkavállalók tájékoztatását és levelében biztosította a BA Rt. munkavállalóinak érdekképviseleteit arról, hogy a privatizációs folyamatról továbbra is rendszeresen tájékoztatást nyújt, illetve a munkavállalók esetlegesen felmerülő információ igénye kielégítése érdekében is rendelkezésükre áll.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem