31 °C Budapest

"Átszakadt a gát" - ismét 1.25 alatt a dollár/euró! (2.)

Pénzcentrum
2005. május 30. 13:41

Bizonyos stop-loss szintek megütésének hatására az euró gyengülése felgyorsult a dollárral, illetve a jennel szemben, így a közös európai fizetőeszköz a dollárhoz viszonyítva több, mint hét hónapos mélypontjára jutott. A jennel szemben mintegy kéthetes mélyponton jár jelenleg a kurzus. Fontos gyorsan megjegyezni, hogy a londoni és az amerikai kereskedési szünnap miatt igen alacsony a volumen a nemzetközi devizapiacokon, ezért mutatkozhatnak ilyen mértékű hirtelen elmozdulások az említet kurzusokban.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár/euró árfolyam néhány perccel ezelőtt több mint hét hónap után ismét az 1.25-ös lélektanilag is fontos szint alá esett, a Reuters adatai szerint a vételi oldal jegyzései egészen 1.2470-ig süllyedtek. A jen/euró relációban az árfolyam 134.70-közelében mozog.

Az euró gyengülése ma a dollárral szemben mintegy 0.7%-ot, a japán fizetőeszközzel szemben mintegy 0.8%-ot tesz ki.

A közös európai fizetőeszköz gyengélkedése egyértelműen összefügg a tegnapi francia népszavazás eredményével (elutasították az alkotmány), mely "borús kilátásokat rajzol az euró egére".

A dollár az elmúlt egy hónapban mintegy 3.2%-kal izmosodott az euróval szemben, míg a jennel szemben április vége óta inkább minimális mértékben erősödött (április 20. után azonban néhány nap alatt közel 4%-os jenerősödés volt megfigyelhető). Az euró értékvesztésének folyamatában fokozott szerepe van a francia választások körüli bizonytalanságnak.

2005.05.30 08:30
Franciaország elutasította az EU alkotmányt - mi lesz most?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az alábbi ábrák 1 éves időtávon mutatják a két kurzus mozgását (forrás: valuta oldal):


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?