11 °C Budapest

Draskovics: kiszorultam...

Pénzcentrum
2005. április 25. 09:53

Nem szakmai, inkább kommunikációs problémának tartja Draskovics Tibor leköszönő pénzügyminiszter, hogy az államháztartás pozíciójának megítélése viszonylag kedvezőtlen. Talán ez a folyamat folytatódik abban, hogy míg Draskovics progresszív lépéseket, államháztartási reformot emleget, addig Veres János új pénzügyminiszter inkább - a realitások talaján - kerüli a reform szót. Draskovics úgy véli, jelentős változások jönnek, a kormány reformokhoz való viszonya változott meg - "végre"- tette hozzá a volt miniszter.


Meglepetés volt Gyurcsány döntése

Draskovics utolós hivatali napján a Magyar Hírlapnak adott interjút, melyben elmondta, hogy meglepetésként érte Gyurcsány Ferenc döntése. Draskovics úgy vélte, hogy a miniszterelnök szakmai szempontokon kívül mást is mérlegelt. Úgy vélte, hogy idővel kintebb került a politikai döntéshozatal centrumából, ez pedig kifejezte a csökkenő bizalmat is iránta.

Draskovics szerint lehet erőltetett lépéseket tenni a hiány izzadságos lefaragására, de ezek csak átmeneti megoldást jelentenek, az euró bevezetéséhez hosszú távú megoldásokat kell választani. Progresszív folyamatok elindítására van szükség, ezek a javaslatok a múlt héten elkészültek a pénzügyminisztériumban - állította Draskovics Tibor. A leköszönő miniszter szerint ha fokozatos, ám valódi változást akarunk, akkor a kulcspontokon jelentős lépéseket kell tennünk.

Fiskális és monetáris politika: kibékíthetetlen ellentét?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Draskovics igen sérelmesen beszélt a fiskális és monetáris politika összehangolatlanságáról. Sérelmezte, hogy felajánlotta Járai Zsigmond számára, hogy akár apropó nélkül is tartsanak rendszeres megbeszéléseket, de az elnök ezt szükségtelennek tartotta.

A közszféra-beli működésemnek hamarabb és másképp lett vége, mint ahogy én arra számítottam - nyilatkozta Draskovics. "Életem felét a József nádor téren töltöttem, nem hiszem, hogy valaha teljesen elfordulnék a közszférától. Ahhoz túl erős a kötődés, túl sok itt még a tennivaló" - zárta az interjút az MVM leendő elnöke.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?