17 °C Budapest

Draskovics: kiszorultam...

Pénzcentrum
2005. április 25. 09:53

Nem szakmai, inkább kommunikációs problémának tartja Draskovics Tibor leköszönő pénzügyminiszter, hogy az államháztartás pozíciójának megítélése viszonylag kedvezőtlen. Talán ez a folyamat folytatódik abban, hogy míg Draskovics progresszív lépéseket, államháztartási reformot emleget, addig Veres János új pénzügyminiszter inkább - a realitások talaján - kerüli a reform szót. Draskovics úgy véli, jelentős változások jönnek, a kormány reformokhoz való viszonya változott meg - "végre"- tette hozzá a volt miniszter.


Meglepetés volt Gyurcsány döntése

Draskovics utolós hivatali napján a Magyar Hírlapnak adott interjút, melyben elmondta, hogy meglepetésként érte Gyurcsány Ferenc döntése. Draskovics úgy vélte, hogy a miniszterelnök szakmai szempontokon kívül mást is mérlegelt. Úgy vélte, hogy idővel kintebb került a politikai döntéshozatal centrumából, ez pedig kifejezte a csökkenő bizalmat is iránta.

Draskovics szerint lehet erőltetett lépéseket tenni a hiány izzadságos lefaragására, de ezek csak átmeneti megoldást jelentenek, az euró bevezetéséhez hosszú távú megoldásokat kell választani. Progresszív folyamatok elindítására van szükség, ezek a javaslatok a múlt héten elkészültek a pénzügyminisztériumban - állította Draskovics Tibor. A leköszönő miniszter szerint ha fokozatos, ám valódi változást akarunk, akkor a kulcspontokon jelentős lépéseket kell tennünk.

Fiskális és monetáris politika: kibékíthetetlen ellentét?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Draskovics igen sérelmesen beszélt a fiskális és monetáris politika összehangolatlanságáról. Sérelmezte, hogy felajánlotta Járai Zsigmond számára, hogy akár apropó nélkül is tartsanak rendszeres megbeszéléseket, de az elnök ezt szükségtelennek tartotta.

A közszféra-beli működésemnek hamarabb és másképp lett vége, mint ahogy én arra számítottam - nyilatkozta Draskovics. "Életem felét a József nádor téren töltöttem, nem hiszem, hogy valaha teljesen elfordulnék a közszférától. Ahhoz túl erős a kötődés, túl sok itt még a tennivaló" - zárta az interjút az MVM leendő elnöke.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem