Draskovics: kiszorultam...

Pénzcentrum
2005. április 25. 09:53

Nem szakmai, inkább kommunikációs problémának tartja Draskovics Tibor leköszönő pénzügyminiszter, hogy az államháztartás pozíciójának megítélése viszonylag kedvezőtlen. Talán ez a folyamat folytatódik abban, hogy míg Draskovics progresszív lépéseket, államháztartási reformot emleget, addig Veres János új pénzügyminiszter inkább - a realitások talaján - kerüli a reform szót. Draskovics úgy véli, jelentős változások jönnek, a kormány reformokhoz való viszonya változott meg - "végre"- tette hozzá a volt miniszter.


Meglepetés volt Gyurcsány döntése

Draskovics utolós hivatali napján a Magyar Hírlapnak adott interjút, melyben elmondta, hogy meglepetésként érte Gyurcsány Ferenc döntése. Draskovics úgy vélte, hogy a miniszterelnök szakmai szempontokon kívül mást is mérlegelt. Úgy vélte, hogy idővel kintebb került a politikai döntéshozatal centrumából, ez pedig kifejezte a csökkenő bizalmat is iránta.

Draskovics szerint lehet erőltetett lépéseket tenni a hiány izzadságos lefaragására, de ezek csak átmeneti megoldást jelentenek, az euró bevezetéséhez hosszú távú megoldásokat kell választani. Progresszív folyamatok elindítására van szükség, ezek a javaslatok a múlt héten elkészültek a pénzügyminisztériumban - állította Draskovics Tibor. A leköszönő miniszter szerint ha fokozatos, ám valódi változást akarunk, akkor a kulcspontokon jelentős lépéseket kell tennünk.

Fiskális és monetáris politika: kibékíthetetlen ellentét?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Draskovics igen sérelmesen beszélt a fiskális és monetáris politika összehangolatlanságáról. Sérelmezte, hogy felajánlotta Járai Zsigmond számára, hogy akár apropó nélkül is tartsanak rendszeres megbeszéléseket, de az elnök ezt szükségtelennek tartotta.

A közszféra-beli működésemnek hamarabb és másképp lett vége, mint ahogy én arra számítottam - nyilatkozta Draskovics. "Életem felét a József nádor téren töltöttem, nem hiszem, hogy valaha teljesen elfordulnék a közszférától. Ahhoz túl erős a kötődés, túl sok itt még a tennivaló" - zárta az interjút az MVM leendő elnöke.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24