20 °C Budapest

Draskovics: kiszorultam...

Pénzcentrum
2005. április 25. 09:53

Nem szakmai, inkább kommunikációs problémának tartja Draskovics Tibor leköszönő pénzügyminiszter, hogy az államháztartás pozíciójának megítélése viszonylag kedvezőtlen. Talán ez a folyamat folytatódik abban, hogy míg Draskovics progresszív lépéseket, államháztartási reformot emleget, addig Veres János új pénzügyminiszter inkább - a realitások talaján - kerüli a reform szót. Draskovics úgy véli, jelentős változások jönnek, a kormány reformokhoz való viszonya változott meg - "végre"- tette hozzá a volt miniszter.


Meglepetés volt Gyurcsány döntése

Draskovics utolós hivatali napján a Magyar Hírlapnak adott interjút, melyben elmondta, hogy meglepetésként érte Gyurcsány Ferenc döntése. Draskovics úgy vélte, hogy a miniszterelnök szakmai szempontokon kívül mást is mérlegelt. Úgy vélte, hogy idővel kintebb került a politikai döntéshozatal centrumából, ez pedig kifejezte a csökkenő bizalmat is iránta.

Draskovics szerint lehet erőltetett lépéseket tenni a hiány izzadságos lefaragására, de ezek csak átmeneti megoldást jelentenek, az euró bevezetéséhez hosszú távú megoldásokat kell választani. Progresszív folyamatok elindítására van szükség, ezek a javaslatok a múlt héten elkészültek a pénzügyminisztériumban - állította Draskovics Tibor. A leköszönő miniszter szerint ha fokozatos, ám valódi változást akarunk, akkor a kulcspontokon jelentős lépéseket kell tennünk.

Fiskális és monetáris politika: kibékíthetetlen ellentét?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Draskovics igen sérelmesen beszélt a fiskális és monetáris politika összehangolatlanságáról. Sérelmezte, hogy felajánlotta Járai Zsigmond számára, hogy akár apropó nélkül is tartsanak rendszeres megbeszéléseket, de az elnök ezt szükségtelennek tartotta.

A közszféra-beli működésemnek hamarabb és másképp lett vége, mint ahogy én arra számítottam - nyilatkozta Draskovics. "Életem felét a József nádor téren töltöttem, nem hiszem, hogy valaha teljesen elfordulnék a közszférától. Ahhoz túl erős a kötődés, túl sok itt még a tennivaló" - zárta az interjút az MVM leendő elnöke.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?