15 °C Budapest

Felszólítás a CA IB Alapkezelőnek

Pénzcentrum
2005. április 13. 09:23

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete rendszeres, átfogó ellenőrzése céljából folytatott vizsgálatot a CA IB Értékpapír Befektetési Alapkezelő Rt.-nél. A Felügyelet kisebb szabálytalanságokat talált a pénztári vagyonkezelés terén.

A PSZÁF felszólította az alapkezelőt, hogy

1. a jövőben maradéktalanul tartsa be a pénztári vagyonkezelési tevékenységre vonatkozó befektetési korlátokra irányadó jogszabályi előírásokat.

2. a jövőben maradéktalanul tartsa be a pénztári vagyonkezelésre vonatkozó megbízási szerződésében rögzített befektetési irányelveket.

3. a jövőben dokumentálja az általa kezelt portfóliók egymás közötti ügyleteinél az ügylet kötésekor érvényben lévő piaci árat.

4. a jövőben maradéktalanul tartsa be a portfóliókezelési szerződés kötelező tartalmi elemeire vonatkozó jogszabályi előírást.

5. a jövőben minden esetben saját nevében kösse meg a portfóliókezeléssel kapcsolatos szerződéseket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

6. létesítsen olyan ellenőrzési pontot a nyilvántartási rendszerében, amely alkalmas arra, hogy az általa kezelt portfóliók részét képező befektetési eszközök állománya minden időpontban megállapítható legyen.

7. a jövőben tartsa be a befektetési tanácsadó személyében bekövetkezett változás bejelentésére vonatkozó kötelezettségét.

A PSZÁF kötelezte az alapkezelőt, hogy a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül dolgozza át a pénzmosás elleni szabályzatát.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?