11 °C Budapest

Versenyképesség és kohézió: magyar célok az EU költségvetésben

Pénzcentrum
2005. március 16. 18:01

Magyarország számára kedvezőek az Európai Bizottság 2007-2013 közötti időszakra szóló költségvetési javaslatai és a tárgyalásokon arra törekszik, hogy a lehető legtöbb pénzügyi forrást megszerezze - hangsúlyozta az MTI szerint Baráth Etele EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az EU-ban most folyik az egyeztetés a költségvetés részleteiről, legközelebb a miniszterelnökök találkozóján is napirenden szerepel a téma. Baráth elmondta, hogy az Európai Bizottság hivatalosan is megküldte Magyarországnak a legújabb tárgyalási keretanyagot, amely a korábbi elképzeléseket tartalmazza, azaz a közösség kiadását az EU GDP-je 1.24 százalékában határozná meg, és egy adott ország GDP-je 4 százalékában irányozza elő a támogathatóság maximumát.

Magyarországot a költségvetésben a versenyképességi, valamint a kohézió fejezetei érintik leginkább. A versenyképesség növelése a kutatás-fejlesztést, az európai hálózatépítést, az oktatást és képzést, az egységes belső piac bővítését, a szociális értékek védelmét érinti. A kohézió alatt a felzárkóztatást, a regionális versenyképességet, a foglalkoztatás bővítését, a területi kooperációt kell érteni.

Az EU támogatható célként elfogadná a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, az információs társadalmat, a környezetvédelmet, a klíma és energia területét, a foglalkoztatást, szakképzést, a kutatás-fejlesztést, az innovációt és a tudásalapú gazdaság fejlesztését, a közigazgatás modernizációját, a tőkepiaci eszközök bővítését, a települések területének fejlesztését.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?