26 °C Budapest

Végre megdőlt a 2003 májusi csúcs...

Pénzcentrum
2005. március 11. 14:47

Az elmúlt hónapban tovább folyt minden piaci szegmensben a BAMOSZ tagjai által kezelt vagyonon lendületes növekedése. Ismét kiemelkedő volt a növekedés a befektetési alapok esetében, összvagyonuk egy hónap alatt 10.5%-kal, 120 milliárd Ft-val nőtt, elérve az 1,258 milliárd Ft-ot, ami a befektetési alapok hazai történetének eddigi legmagasabb értéke, így végre megdőlt a korábbi, 2003. május végi csúcs is.

A növekedésből minden alaptípus hasonló mértékű, jellemzően 10% körüli növekedési ütemmel vette ki a részét. Az újabb kedvező hónap eredményeként a kötvényalapok vagyona 9.6%-os növekedést követően megközelítette a 600 milliárd Ft-ot. Ennél is gyorsabban nőtt ugyanakkor a pénzpiaci alapok vagyona (10.8%). A részvény és vegyes alapok esetében szintén igen dinamikus, 11%-os növekedés volt tapasztalható, de a legmagasabb értéket februárban az ingatlanalapok érték él 13.5%-os növekedési ütemükkel.

A részvényalapokkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy februárban talán minden eddiginél nagyobb mértékű, 5.3 milliárd Ft-os tőkebeáramlás valósult meg, úgy tűnik, sok hazai befektetőnek hozták meg az étvágyát a részvényalapok által elért jó eredmények.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az alapok esetében tapasztaltakhoz hasonló mértékben, 9.4%-kal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt pénztári vagyon is, míg az egyéb portfoliók esetében ennél kisebb, 4.3%-os növekedés következett be.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem