Jelentős konjunktúraromlás az EU-ban

Pénzcentrum
2005. március 1. 13:07

Romlott az üzleti konjunktúraindex az Európai Bizottság felmérése szerint az unió 25 országának átlagában februárban. Kis javulás Nagy-Britanniánál és az új tagállamok egy részénél mutatkozott.

A havi üzleti konjunktúraindex, melyet tegnap publikáltak Brüsszelben 0.2 ponttal csökkent januárhoz képest az euró-zónában. Az index minden komponense romlást mutatott, komolyabb problémák az exportnál illetve a rendeléseknél mutatkoztak. A mutató több hónapja csökken.

Lényeges romlás következett be az iparban, de kedvezőtlenebbül vélekednek a szolgáltató szektorban és az építőiparban is.

A fogyasztási felmérés már nem mutatott ilyen borús képet, a fogyasztói bizalom stabil maradt.

Az országrelációkat tekintve a legpesszimistábbak a németek, a spanyolok és az olaszok. Ezzel ellentétben a lengyelek kifejezetten optimisták, ha a teljes uniós statisztikákat tekintjük.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mai napon lett ismert az euró-zóna beszerzési menedzser indexe. A mutató 51.9 pontos értéke változatlan volt januárhoz képest, és a feldolgozóipar enyhe bővülésére utal. Az adat a várakozásoknál valamivel kedvezőbb lett.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?