Pénzpiaci alap az OTP-nél, a vezérigazgató piaci várakozásai

Pénzcentrum
2005. január 19. 13:10

Amint korábban beszámoltunk róla, pénzpiaci befektetési alapot indít az OTP Alapkezelő. Eddig az Alapkezelő palettájából hiányzott ez a termék, ugyanis egyfajta konkurenciát jelent több hagyományos banki terméknek is (szabad folyószámlapénz, lekötött betét stb.). Holtzer Péter, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója bízik az új termék sikerében, szerinte ezzel egyfajta kiegészítő lehetőséget is teremtettek az OTP Optima mellett a befektetők és megtakarítók számára.

Az Alapkezelő szakemberei arra számítanak, hogy a Pénzpiaci Alap képes lesz új tőkét vonzani, nem a hagyományos banki területekről von el forrásokat. A pénzpiaci jegyek vásárlói között magán- és intézményi befektetők egyaránt megtalálhatók lesznek majd a feltételezések szerint. Az OTP Bank részvénykereskedelemmel foglalkozó részlege vásárlásoknál fedezetként is elfogadja a pénzpiaci jegyeket.

A befektetési jegyek egyik sajátossága, hogy hozzájuk forgalmazási jutalék nem kapcsolódik, tehát mind a vásárlás, mind a visszaváltás ingyenes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Holtzer Péter az új alap indításán túl szólt piaci várakozásairól is. A várható teljesítmények becslésekor igyekezett óvatos maradni. Szerinte az idei év is mozgalmas lehet, a piaci volatilitás biztos nem tűnik el. Holtzer meg lenne lepve, ha a forint az év során a mostanihoz hasonló erős pozícióban maradna. Emiatt a nemzetközi alapok egyfajta hozamelőnyhöz juthatnak. A hazai részvény alapok teljesítménye jó lehet, de a tavalyitól elmaradó. A kötvény és pénzpiaci alapok 8-9%-ot, az ingatlan alapok 10-11%-ot hozhatnak az év egészében.

A vezérigazgató említést tett arról, hogy hamarosan újabb terméket jelentenek be a tőke- és hozambiztosított kategóriából ("garantált alap").

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?