9 °C Budapest

Pénzpiaci alap az OTP-nél, a vezérigazgató piaci várakozásai

Pénzcentrum
2005. január 19. 13:10

Amint korábban beszámoltunk róla, pénzpiaci befektetési alapot indít az OTP Alapkezelő. Eddig az Alapkezelő palettájából hiányzott ez a termék, ugyanis egyfajta konkurenciát jelent több hagyományos banki terméknek is (szabad folyószámlapénz, lekötött betét stb.). Holtzer Péter, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója bízik az új termék sikerében, szerinte ezzel egyfajta kiegészítő lehetőséget is teremtettek az OTP Optima mellett a befektetők és megtakarítók számára.

Az Alapkezelő szakemberei arra számítanak, hogy a Pénzpiaci Alap képes lesz új tőkét vonzani, nem a hagyományos banki területekről von el forrásokat. A pénzpiaci jegyek vásárlói között magán- és intézményi befektetők egyaránt megtalálhatók lesznek majd a feltételezések szerint. Az OTP Bank részvénykereskedelemmel foglalkozó részlege vásárlásoknál fedezetként is elfogadja a pénzpiaci jegyeket.

A befektetési jegyek egyik sajátossága, hogy hozzájuk forgalmazási jutalék nem kapcsolódik, tehát mind a vásárlás, mind a visszaváltás ingyenes.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Holtzer Péter az új alap indításán túl szólt piaci várakozásairól is. A várható teljesítmények becslésekor igyekezett óvatos maradni. Szerinte az idei év is mozgalmas lehet, a piaci volatilitás biztos nem tűnik el. Holtzer meg lenne lepve, ha a forint az év során a mostanihoz hasonló erős pozícióban maradna. Emiatt a nemzetközi alapok egyfajta hozamelőnyhöz juthatnak. A hazai részvény alapok teljesítménye jó lehet, de a tavalyitól elmaradó. A kötvény és pénzpiaci alapok 8-9%-ot, az ingatlan alapok 10-11%-ot hozhatnak az év egészében.

A vezérigazgató említést tett arról, hogy hamarosan újabb terméket jelentenek be a tőke- és hozambiztosított kategóriából ("garantált alap").

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm