27 °C Budapest

Egyetemi támogató programot indít a Citibank

Pénzcentrum
2004. október 5. 09:38

'Citigroup Vállalati Pénzügy Tanszék egyetemi támogató program'-ot indított a mai napon a Citibank Rt., a Citigroup tagja. A programot a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve a 2004-2005-ös tanévben valósítják meg, melyhez a Citigroup Alapítvány 40 ezer dolláros támogatást nyújt.

A Citigroup Vállalati Pénzügy Tanszék támogató programmal a bank fő célja, hogy segítse az egyetemet abbéli törekvésében, hogy folyamatosan növelje az oktatás színvonalát, és a pénzügyi világ legújabb ismereteit és kutatási eredményeit oszthassa meg hallgatóival.

A támogatás egyik része a Citigroup Alapítvány pénzügyi adománya, ugyanakkor, a bank önkéntes szakemberei különböző banki és pénzügyi témákban előadásokat tartanak a Vállalati Pénzügy Tanszék hallgatóinak. Az előadásokon kívül a Citibank önkéntesei a tanszék által szervezett hallgatói vitafórumokon és beszélgetéseken is részt vesznek.

"Az alapítványi támogatás mellett egy nyári gyakornoki programot is indítunk az egyetemmel együttműködve, hogy lehetőséget nyújtsunk a diákok részére, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek nálunk az egyetemen oktatott témákban. Meggyőződésünk, hogy ez a programunk értékes ismeretekkel bővíti az oktatási tananyagot, mely valóban hasznos lesz a hallgatóknak." - mondta Zdenek Turek, a Citibank Rt. elnök-vezérigazgatója.

A közelmúltban a Citigroup és a Citigroup Alapítvány közösen bejelentették, hogy a következő 10 évben 200 millió dollárral támogatnak pénzügyi oktatási programokat világszerte, a Program megvalósítására Pénzügyi Oktatási Irodát hoztak létre. Ezenkívül, a Citigroup arra ösztönzi 275 ezer alkalmazottját, hogy személyesen is részt vegyenek pénzügyi oktatási és egyéb jótékonyági programokban. Az új kezdeményezés keretében a Citigroup minden alkalmazottja évente egy munkanapját önkéntes munkával töltheti egy általa kiválasztott nonprofit szervezetnél.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?