25 °C Budapest

Egyetemi támogató programot indít a Citibank

Pénzcentrum
2004. október 5. 09:38

'Citigroup Vállalati Pénzügy Tanszék egyetemi támogató program'-ot indított a mai napon a Citibank Rt., a Citigroup tagja. A programot a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve a 2004-2005-ös tanévben valósítják meg, melyhez a Citigroup Alapítvány 40 ezer dolláros támogatást nyújt.

A Citigroup Vállalati Pénzügy Tanszék támogató programmal a bank fő célja, hogy segítse az egyetemet abbéli törekvésében, hogy folyamatosan növelje az oktatás színvonalát, és a pénzügyi világ legújabb ismereteit és kutatási eredményeit oszthassa meg hallgatóival.

A támogatás egyik része a Citigroup Alapítvány pénzügyi adománya, ugyanakkor, a bank önkéntes szakemberei különböző banki és pénzügyi témákban előadásokat tartanak a Vállalati Pénzügy Tanszék hallgatóinak. Az előadásokon kívül a Citibank önkéntesei a tanszék által szervezett hallgatói vitafórumokon és beszélgetéseken is részt vesznek.

"Az alapítványi támogatás mellett egy nyári gyakornoki programot is indítunk az egyetemmel együttműködve, hogy lehetőséget nyújtsunk a diákok részére, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek nálunk az egyetemen oktatott témákban. Meggyőződésünk, hogy ez a programunk értékes ismeretekkel bővíti az oktatási tananyagot, mely valóban hasznos lesz a hallgatóknak." - mondta Zdenek Turek, a Citibank Rt. elnök-vezérigazgatója.

A közelmúltban a Citigroup és a Citigroup Alapítvány közösen bejelentették, hogy a következő 10 évben 200 millió dollárral támogatnak pénzügyi oktatási programokat világszerte, a Program megvalósítására Pénzügyi Oktatási Irodát hoztak létre. Ezenkívül, a Citigroup arra ösztönzi 275 ezer alkalmazottját, hogy személyesen is részt vegyenek pénzügyi oktatási és egyéb jótékonyági programokban. Az új kezdeményezés keretében a Citigroup minden alkalmazottja évente egy munkanapját önkéntes munkával töltheti egy általa kiválasztott nonprofit szervezetnél.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22