Lényegesen a várt alatt foglalkoztatottak számának bővülése az USA-ban - zuhan a dollár

Pénzcentrum
2004. július 2. 14:33

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának legfrissebb adatai szerint júniusban a várt 240-250 ezer fős bővüléssel szemben mindössze 112 ezer fővel bővült a nem mezőgazdasági szektorokban foglalkoztattak száma. Májusban a felülvizsgált adatok szerint 235 ezer fővel nőtt a munkahellyel rendelkezők száma.

A munkanélküliségi ráta júniusban is 5.6%-ot mutatott, mely megfelelt a piaci várakozásoknak. Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hat hónapból ötben 5.6%-on állt a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban.


Az átlagos órabér a hatodik egymást követő hónapban emelkedést mutat, a júniusi bővülés azonban elmaradt a várakozásoktól (+0.3%), az átlagos órabérek 0.1%-kal haladták meg a májusi szintet. A heti átlagos munkaórák száma 33.6-re csökkent a májusi 33.8 óráról.


Az egyes ágazatokban jelentős eltérések mutatkoznak a létrejött új munkahelyek számát tekintve. A szolgáltató ágazatokban 122 ezerrel, a kiskereskedelmben 7 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, az építőiparban a májusi szinten maradt, míg a kormányzati szférában 5 ezer, az ipari ágazatokban 11 ezerrel csökkent az álláshelyek száma.

spfutures
eurusdcomp
eurusdcomp

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A piac erzékenyen reagált az adatokra. A határidős indexek jelentős csökkenést mutatnak, illeve a dollár jelentősen gyengült az euróval szemben főként a mezőgazdaságon kívüli szektorokban létrejött új munkahelyek vártnál lényegesen kisebb (kevesebb mint fele lett) tényadata miatt.

A tegnapi, vártnál nagyobb heti friss munkanélküliségi, illetve a mai adatok feltehetően megingatták a befektetőkben az amerikai gazdasági növekedésbe vetett bizalmat, illetve a FED további kamatemelési lehetőségeit is csökkenthetik a vártnál kedvezőtlenebb munkaerő-piaci adatok.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
“Másodhegedűs az, aki a "főszereplő" mögött áll a rangsorban.” Akart-e valaha is valaki “másodheged...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem