Lényegesen a várt alatt foglalkoztatottak számának bővülése az USA-ban - zuhan a dollár

Pénzcentrum
2004. július 2. 14:33

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának legfrissebb adatai szerint júniusban a várt 240-250 ezer fős bővüléssel szemben mindössze 112 ezer fővel bővült a nem mezőgazdasági szektorokban foglalkoztattak száma. Májusban a felülvizsgált adatok szerint 235 ezer fővel nőtt a munkahellyel rendelkezők száma.

A munkanélküliségi ráta júniusban is 5.6%-ot mutatott, mely megfelelt a piaci várakozásoknak. Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hat hónapból ötben 5.6%-on állt a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban.


Az átlagos órabér a hatodik egymást követő hónapban emelkedést mutat, a júniusi bővülés azonban elmaradt a várakozásoktól (+0.3%), az átlagos órabérek 0.1%-kal haladták meg a májusi szintet. A heti átlagos munkaórák száma 33.6-re csökkent a májusi 33.8 óráról.


Az egyes ágazatokban jelentős eltérések mutatkoznak a létrejött új munkahelyek számát tekintve. A szolgáltató ágazatokban 122 ezerrel, a kiskereskedelmben 7 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, az építőiparban a májusi szinten maradt, míg a kormányzati szférában 5 ezer, az ipari ágazatokban 11 ezerrel csökkent az álláshelyek száma.

spfutures
eurusdcomp
eurusdcomp

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A piac erzékenyen reagált az adatokra. A határidős indexek jelentős csökkenést mutatnak, illeve a dollár jelentősen gyengült az euróval szemben főként a mezőgazdaságon kívüli szektorokban létrejött új munkahelyek vártnál lényegesen kisebb (kevesebb mint fele lett) tényadata miatt.

A tegnapi, vártnál nagyobb heti friss munkanélküliségi, illetve a mai adatok feltehetően megingatták a befektetőkben az amerikai gazdasági növekedésbe vetett bizalmat, illetve a FED további kamatemelési lehetőségeit is csökkenthetik a vártnál kedvezőtlenebb munkaerő-piaci adatok.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?