19 °C Budapest

Pozitív meglepetés a NABI-tól: vártnál kisebb veszteség - új elnök (2.)

Pénzcentrum
2004. május 5. 17:01

Hosszú idő után az első pozitív meglepetést (tényszámok szintjén) ma szolgáltatta a NABI. A relatív alacsony buszértékesítési volumen ellenére az elmúlt 5 negyedév legkisebb veszteségével zárta az első negyedévet a társaság.

A társaság meglepő módon nem a gyorsjelentését, hanem gyorsjelentést megelőző tájékoztatást tett közzé az első negyedévről. Elemzői konszenzus nem készült, ugyanakkor jó eséllyel feltételezhetjük, hogy a szakemberek által feltételezett veszteség a ma közölt értéknél magasabb lehetett.
A korábbi időszakoknál kedvezőbb eredményt a menedzsment az értékesítés szerkezetének kedvező elmozdulásával magyarázza; nagyobb súllyal szerepelt az eladásokban a magasabb átlagárú 60 LFW és a Compobus.

A bejelentés megemlíti, hogy 1 m USD egyszeri költséget tartalmaz az első negyedév számai, mely a hitel restrukturáláshoz kapcsolódik. (A közgyűlésen elhangzottak szerint a hitel restrukturálás teljes költsége 1.5 m USD volt, melynek egy része a hitel futamidejére, 2006-ig elhatárolható.)

Nyitott kérdés azonban, hogy a kedvező eredményhez mennyire járultak hozzá a pénzügyi tételek. Teljes biztonsággal csak akkor lehet pozitívnak tartani a most közzétett adózott eredményt, ha a kedvező elmozdulás üzemi szinten is kimutatható.

A közzétett adózott eredményből egyértelmű, hogy végre nem volt szükség jelentős újabb céltartalék képzésre.
Az eredményeket követően kérdéses, hogy közép távon hogyan reagál a piac. Az intézményi befektetőknek változatlanul az lehet a megítélése, hogy egy jelentősebb reorganizációs programra szükség lesz a profitabilitás helyreállításához, míg a magánbefektetők (már, aki nem égette meg magát a hitelmegállapodás után) megkezdhetik a spekulatív vételeket.
A most közzétett számok ténylegesen pozitív tartalommal bírnak, azonban önmagukban feltehetően nem elegendőek a piaci bizalom helyreállításához. Ehhez további eredmények felmutatása lesz szükséges, mindazonáltal üdvözlendő az első negyedévben elért kedvezőbb teljesítmény.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A társaság elnökének Martin Adams-t nevezte ki az igazgatóság. Martin Adams a legutóbbi közgyűlésen a főtulajdonos, Első Magyar Alap delegálása után került az igazgatóságba. A szakember jelentős gyakorlattal rendelkezik reorganizációkban.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM