18 °C Budapest

Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vitaanyaga

Pénzcentrum
2004. április 26. 14:03

Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vitaanyaga, mely a harmadik évezred kihívásainak megfelelő turizmusfejlesztés meghatározásához szolgál kiindulópontként - áll a GKM közleményében.

A Nemzeti Turizmusstratégia vitaanyagának kidolgozása mindvégig az Országos Idegenforgalmi Bizottság (OIB) felügyelete mellett folyt. A műhelymunka az elmúlt év tavaszán kezdődött. Első állomásként a Turisztikai Hivatal és a Magyar Turizmus Rt. fiatal munkatársaiból álló munkacsoport az OIB felkérésére elkészítette a helyzetelemzéssel foglalkozó fejezet munkaváltozatát. A feladatok előrehaladtával az OIB szakmai állásfoglalását és véleményeit a vitaanyag mindhárom fejezetébe (helyzetelemzés, SWOT-analízis, stratégiai feladatok meghatározása) beépítették.

A helyzetelemzés rész a demográfiai helyzet alakulásától kezdve az időjárás hatásainak bemutatásán keresztül a terrorizmus jelenségeinek leírásáig terjedő széles mozgástér keretében vizsgálja a hazai turizmus helyzetét számos más tényező mellett. A fejezet a turizmus keresleti és kínálati tényezőit elemezve felméri a turizmus működési környezetét a versenytársakhoz viszonyítva.

SWOT-elemzés

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia kidolgozásának következő fázisa, a hazai turizmus erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, valamint az ágazatot fenyegető veszélyek számbavételét szolgáló részletes SWOT elemzés kidolgozása volt.

Stratégiai feladatok meghatározása

A helyzetelemzésnek a lehetőségekkel és erőségekkel való összevetése alapján készült el az utolsó fejezet. Ez az anyagrész 5 területre bontja az elérni kívánt célokat, amelyek mentén a megfogalmazott víziók megvalósítása érdekében operatív feladatokat sorolnak fel a szerzők az Európai Unió költségvetési ciklusához igazodva.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia fő céljának, az életminőség javításának elérése érdekében, a 2013-ig terjedő tervezési időszak végéig elvégzendő feladatokat az alábbi stratégai célok mentén felfűzve tárgyalja e fejezet:

- Emberközpontú és hosszú távon is jövedelmező fejlődés
- Turistafogadás feltételei
- Attrakciófejlesztés
- Emberi erőforrás fejlesztés
- Működési rendszer

A terveket társadalmi vitára bocsátják. A társadalmi vita befejezése után lesz a munkaanyagból a szakma egésze által iránymutatásul szolgáló Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia. A stratégiára a Kormánynak illetve az Országgyűlésnek is áldását kell majd adnia.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?