Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vitaanyaga

Pénzcentrum
2004. április 26. 14:03

Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vitaanyaga, mely a harmadik évezred kihívásainak megfelelő turizmusfejlesztés meghatározásához szolgál kiindulópontként - áll a GKM közleményében.

A Nemzeti Turizmusstratégia vitaanyagának kidolgozása mindvégig az Országos Idegenforgalmi Bizottság (OIB) felügyelete mellett folyt. A műhelymunka az elmúlt év tavaszán kezdődött. Első állomásként a Turisztikai Hivatal és a Magyar Turizmus Rt. fiatal munkatársaiból álló munkacsoport az OIB felkérésére elkészítette a helyzetelemzéssel foglalkozó fejezet munkaváltozatát. A feladatok előrehaladtával az OIB szakmai állásfoglalását és véleményeit a vitaanyag mindhárom fejezetébe (helyzetelemzés, SWOT-analízis, stratégiai feladatok meghatározása) beépítették.

A helyzetelemzés rész a demográfiai helyzet alakulásától kezdve az időjárás hatásainak bemutatásán keresztül a terrorizmus jelenségeinek leírásáig terjedő széles mozgástér keretében vizsgálja a hazai turizmus helyzetét számos más tényező mellett. A fejezet a turizmus keresleti és kínálati tényezőit elemezve felméri a turizmus működési környezetét a versenytársakhoz viszonyítva.

SWOT-elemzés

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia kidolgozásának következő fázisa, a hazai turizmus erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, valamint az ágazatot fenyegető veszélyek számbavételét szolgáló részletes SWOT elemzés kidolgozása volt.

Stratégiai feladatok meghatározása

A helyzetelemzésnek a lehetőségekkel és erőségekkel való összevetése alapján készült el az utolsó fejezet. Ez az anyagrész 5 területre bontja az elérni kívánt célokat, amelyek mentén a megfogalmazott víziók megvalósítása érdekében operatív feladatokat sorolnak fel a szerzők az Európai Unió költségvetési ciklusához igazodva.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia fő céljának, az életminőség javításának elérése érdekében, a 2013-ig terjedő tervezési időszak végéig elvégzendő feladatokat az alábbi stratégai célok mentén felfűzve tárgyalja e fejezet:

- Emberközpontú és hosszú távon is jövedelmező fejlődés
- Turistafogadás feltételei
- Attrakciófejlesztés
- Emberi erőforrás fejlesztés
- Működési rendszer

A terveket társadalmi vitára bocsátják. A társadalmi vita befejezése után lesz a munkaanyagból a szakma egésze által iránymutatásul szolgáló Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia. A stratégiára a Kormánynak illetve az Országgyűlésnek is áldását kell majd adnia.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem