Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vitaanyaga

Pénzcentrum
2004. április 26. 14:03

Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia vitaanyaga, mely a harmadik évezred kihívásainak megfelelő turizmusfejlesztés meghatározásához szolgál kiindulópontként - áll a GKM közleményében.

A Nemzeti Turizmusstratégia vitaanyagának kidolgozása mindvégig az Országos Idegenforgalmi Bizottság (OIB) felügyelete mellett folyt. A műhelymunka az elmúlt év tavaszán kezdődött. Első állomásként a Turisztikai Hivatal és a Magyar Turizmus Rt. fiatal munkatársaiból álló munkacsoport az OIB felkérésére elkészítette a helyzetelemzéssel foglalkozó fejezet munkaváltozatát. A feladatok előrehaladtával az OIB szakmai állásfoglalását és véleményeit a vitaanyag mindhárom fejezetébe (helyzetelemzés, SWOT-analízis, stratégiai feladatok meghatározása) beépítették.

A helyzetelemzés rész a demográfiai helyzet alakulásától kezdve az időjárás hatásainak bemutatásán keresztül a terrorizmus jelenségeinek leírásáig terjedő széles mozgástér keretében vizsgálja a hazai turizmus helyzetét számos más tényező mellett. A fejezet a turizmus keresleti és kínálati tényezőit elemezve felméri a turizmus működési környezetét a versenytársakhoz viszonyítva.

SWOT-elemzés

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia kidolgozásának következő fázisa, a hazai turizmus erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, valamint az ágazatot fenyegető veszélyek számbavételét szolgáló részletes SWOT elemzés kidolgozása volt.

Stratégiai feladatok meghatározása

A helyzetelemzésnek a lehetőségekkel és erőségekkel való összevetése alapján készült el az utolsó fejezet. Ez az anyagrész 5 területre bontja az elérni kívánt célokat, amelyek mentén a megfogalmazott víziók megvalósítása érdekében operatív feladatokat sorolnak fel a szerzők az Európai Unió költségvetési ciklusához igazodva.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia fő céljának, az életminőség javításának elérése érdekében, a 2013-ig terjedő tervezési időszak végéig elvégzendő feladatokat az alábbi stratégai célok mentén felfűzve tárgyalja e fejezet:

- Emberközpontú és hosszú távon is jövedelmező fejlődés
- Turistafogadás feltételei
- Attrakciófejlesztés
- Emberi erőforrás fejlesztés
- Működési rendszer

A terveket társadalmi vitára bocsátják. A társadalmi vita befejezése után lesz a munkaanyagból a szakma egésze által iránymutatásul szolgáló Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia. A stratégiára a Kormánynak illetve az Országgyűlésnek is áldását kell majd adnia.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24