Az E.On ajánlati árai: közel a saját tőke értékéhez (2.)

Pénzcentrum
2004. április 26. 08:35

Ma reggel közzétette nyilvános vételi ajánlatát az E.On az Édászra, a Dédászra és a Titászra. Az ajánlati árak az utóbbi két társaság részvényinek esetében jelentősen meghaladják az elmúlt 180 nap súlyozott tőzsdei átlagárát.

Az E.On az Édász esetében nem nevezhető gálánsnak, mindazonáltal a minimálisan kötelező vételi árnál többet ajánlott a cég a Dédász (+25.5%), valamint a Titász (+20.2%) papírjaira.


A fentiekhez azonban hozzá kell tenni, hogy - amint az a táblázatban is látható - az ajánlati árak nem tartalmaznak jelentős prémiumot az egy részvényre jutó saját tőkéhez képest.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a cég a nyilvános vételi ajánlat lezárulta után ki kívánja szorítani a többi tulajdonost, és akkor úgyis kénytelen lenne ezt az árat megadni a papírokért. Ha ennél alacsonyabb vételi árat ajánlott volt az E.On, akkor nagy valószínűséggel a kisbefektetőknek csak a töredéke ajánlotta volna fel részvényeit.

A vételi ajánlatot a PSZÁF által jóváhagyott vételi ajánlat közzétételét követő 30 napon belül lehet elfogadni. (A ma közzétette ajánlatot a PSZÁF még hagyta jóvá.)

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ajánlatból kiderül, hogy az E.On a tőkepiaci törvény 76. paragrafusának (2) bekezdését úgy értelmezi, hogy élhet a kiszorítással, melyet az ajánlat lezárulta után 14 napon belül kíván gyakorolni.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?