33 °C Budapest

A Daiwa és a Nomura szervezheti a szamurájkötvény-kibocsátást

Pénzcentrum
2004. április 20. 08:21

Az Államadósság Kezelő Központ a Daiwa és a Nomura pénzintézeteknek adott megbízást egy ötéves futamidejű, 50 milliárd japán jen összegű, fix kamatozású kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Rt. hétfőn.

Az ÁKK a szamurájkötvény kibocsátásából befolyó összeget a 2004-ben lejáró adósság finanszírozására használja fel - áll a közleményben.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) április 13-án a brit HSBC Bank és a Lehman Brothers pénzintézeteknek adott megbízást fontkötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére. A kötvény összegét és futamidejét a befektetői érdeklődés figyelembevételével határozzák meg. Az ÁKK a befolyó összeget szintén a 2004-ben lejáró adósság finanszírozására használja fel. Piaci értesülések szerint a bemutatókörút még ebben a hónapban várható.

Az idei tervek szerint Magyarország összesen 3 milliárd euró értékben bocsát ki kötvényeket, a tavalyi, összesen 2 milliárd eurós értékű ilyen fajtájú külső finanszírozás után.

Az év elején már volt egy egymilliárd euró értékű eur=kötvénykibocsátás, 1.2 milliárd eurónyi befektetői igénnyel. Az egy héttel ezelőtt kiadottmandátum a HSBC-nek és a Lehman Brothers-nek volt a második egymilliárd euró első "fele", a jelenlegi megbízás a második kb. 500 millió euró. A harmadik egy milliárd eurónyi kötvény denominációjáról még nincs döntés.

A januári egymillárd euró értékű 2014 januárjában lejáró kötvények szelvénye 4.5 százalékos, kibocsátási és másodforgalmazói ára egyaránt 99.881 százalék, a január 23-i kibocsátáskor a hozamfelára 0.41 százalékpont volt az azonos futamú, 4.25 százalékos kamatozású német államkötvény (bund) fölött. Ez 0.29 százalékpontos felárnak felel meg az átlagos irányadó eurókamatcsere-hozam (mid-swaps) felett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az előző, tavaly szeptember 18-án kiadott, egymilliárd eurós,hétéves futamú magyar eurokötvény hozamfelára az árazáskor 0.22 százalékpont volt az átlagos eurókamatcsere-hozam felett, az ezt megelőző, 2003. január végén kiadott, ugyancsak egymilliárd eurós, tízéves futamú magyar eurokötvényé 0.27 százalékpont volt.

Magyarország hosszú távú szuverén devizaadósságának osztályzata a Fitch Ratings-nél és a Standard & Poor's-nál "A mínusz", a Moody's-nál "A1".

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?