A Daiwa és a Nomura szervezheti a szamurájkötvény-kibocsátást

Pénzcentrum
2004. április 20. 08:21

Az Államadósság Kezelő Központ a Daiwa és a Nomura pénzintézeteknek adott megbízást egy ötéves futamidejű, 50 milliárd japán jen összegű, fix kamatozású kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Rt. hétfőn.

Az ÁKK a szamurájkötvény kibocsátásából befolyó összeget a 2004-ben lejáró adósság finanszírozására használja fel - áll a közleményben.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) április 13-án a brit HSBC Bank és a Lehman Brothers pénzintézeteknek adott megbízást fontkötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére. A kötvény összegét és futamidejét a befektetői érdeklődés figyelembevételével határozzák meg. Az ÁKK a befolyó összeget szintén a 2004-ben lejáró adósság finanszírozására használja fel. Piaci értesülések szerint a bemutatókörút még ebben a hónapban várható.

Az idei tervek szerint Magyarország összesen 3 milliárd euró értékben bocsát ki kötvényeket, a tavalyi, összesen 2 milliárd eurós értékű ilyen fajtájú külső finanszírozás után.

Az év elején már volt egy egymilliárd euró értékű eur=kötvénykibocsátás, 1.2 milliárd eurónyi befektetői igénnyel. Az egy héttel ezelőtt kiadottmandátum a HSBC-nek és a Lehman Brothers-nek volt a második egymilliárd euró első "fele", a jelenlegi megbízás a második kb. 500 millió euró. A harmadik egy milliárd eurónyi kötvény denominációjáról még nincs döntés.

A januári egymillárd euró értékű 2014 januárjában lejáró kötvények szelvénye 4.5 százalékos, kibocsátási és másodforgalmazói ára egyaránt 99.881 százalék, a január 23-i kibocsátáskor a hozamfelára 0.41 százalékpont volt az azonos futamú, 4.25 százalékos kamatozású német államkötvény (bund) fölött. Ez 0.29 százalékpontos felárnak felel meg az átlagos irányadó eurókamatcsere-hozam (mid-swaps) felett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az előző, tavaly szeptember 18-án kiadott, egymilliárd eurós,hétéves futamú magyar eurokötvény hozamfelára az árazáskor 0.22 százalékpont volt az átlagos eurókamatcsere-hozam felett, az ezt megelőző, 2003. január végén kiadott, ugyancsak egymilliárd eurós, tízéves futamú magyar eurokötvényé 0.27 százalékpont volt.

Magyarország hosszú távú szuverén devizaadósságának osztályzata a Fitch Ratings-nél és a Standard & Poor's-nál "A mínusz", a Moody's-nál "A1".

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?