18 °C Budapest

Antenna: László Géza szerint nincs helye az eufóriának

Pénzcentrum
2004. április 16. 13:14

Elfogadta a 100 forintos részvényenkénti osztalékjavaslatot az Antenna Hungária ma tartott közgyűlése. Ezzel a társaság be (vissza)lépett az osztalékfizető cégek sorába. Az AH legutóbb 10 éve fizetett osztalékot. Lévay Örs, a társaság elnöke az osztalékon kívül beszámolt arról, hogy közgyűlés elfogadta az ügyvezetés beszámolóját. Az igazgatóságba bekerült dr. Macher Ákos, Kelemen Gábor és Dr. Kovács Kálmán.

Lévay Örs a tavalyi év kapcsán kiemelte a jelentős profiltisztítást. A profittisztítás kapcsán az elnök kiemelte, hogy Hunsat eladja műholdas részesedéseit, amely jelentős eredményt hoz a társaságnak.

A Vodafone részesedés kapcsán kiemelte, hogy a tulajdonrész csökkenése miatt átminősítették pénzügyi befektetésnek, amelyen az AH nyereséget kíván realizálni.

Lévay Örs kiemelte, hogy a cég transzparenciáját nagymértékben növeli a távközlési érdekeltségek külön cégbe szervezése és egységesítése. A tavalyi év meghatározó folyamata volt az adósságállomány csökkenése, amely kapcsán az elnök kiemelte, hogy az idei évben jóval magasabb lesz a kamatköltség az adósságon. Az idei év legfőbb feladata az adósságállomány csökkentése lesz.

Az osztalék fizetése ennek a tervnek nem mond ellen, ez jelzés a részvényesek felé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

László Géza, vezérigazgató elmondta, hogy a cég cash-flowja nem tartalmaz olyan híreket, amely lényeges változást indokolna. A vezérigazgató kiemelte, hogy az AH nehéz évek elé néz (liberalizáció, digitalizáció), így óvatosságra int. Eufóriának nincs helye, a cég továbbra is racionalitások mellett tervez.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?