26 °C Budapest

Pannonplast közgyűlési előterjesztések - az opciós program részletei

Pénzcentrum
2004. április 14. 13:01

Ma publikálta a Pannonplast a közgyűlési előterjesztéseket. Az igazgatóság javaslatai közül 3 érdekes pontot emelünk ki, mindegyik a tőkeszerkezethez kapcsolódik. 1. Alaptőkeemelés 2. Opciós program 3. Részvényvisszavásárlás

1. Alaptőkeemelés
Az Igazgatóság javaslata szerint az alaptőke a következő öt év során a jelenlegi 421 millió Ft-os alaptőke hozzávetőlegesen ötszörösével , azaz 2,1 milliárd Ft-tal emelhető igazgatósági hatáskörben. A Gt. 246/A § alapján a részvényeseket, ha az alaptőke felemelésére pénzbeli hozzájárulás ellenében kerül sor, jegyzési elsőbbség illeti meg, amely vonatkozik az igazgatóság által történ ő alapt ő ke emelésre is. A jegyzési elsőbbségi jog az alapszabályban érvényesen nem zárható ki és nem korlátozható. A jegyzési elsőbbségi jog gyakorlását csak a közgyűlés ¾-es szavazattöbbséggel hozott határozattal zárhatja ki.

2. Opciós program
Az igazgatóság által javasolt vállalati részvényopciós program szerint a program keretében legfeljebb 420.000 db törzsrészvényre (de évente legfeljebb 140.000 db részvényre) szerezhető opció, amely a Társaság jelenlegi alaptőkéjének 9.97%-a. A Program 3 évre szól, legkorábban 2005. évi beszámoló elfogadásakor, legkésőbb a 2007. évi beszámoló elfogadásakor nyílhatnak meg az opciók, amelyek 3 évig gyakorolhatóak.

A Programban a Társaság igazgatóságának tagjai, a vezérigazgató és egyes felsővezetők (maximum 5 f ő ) vehetnek részt. Az igazgatóság tagjai (ideértve a vezérigazgatót is) évente legfeljebb 50.000 db részvényre szerezhetnek opciót. A vezérigazgató és a felsővezetők és a vezérigazgató évente összesen legfeljebb 90.000 db részvényre szerezhetnek opciót, amelynek 50%-át a jogosultak között egyenlő arányban, 50%-át az igazgatóságnak a vezérigazgató javaslata alapján meghozott döntése alapján kell felosztani.

Az Opciók megnyílásához 2004-ben 3,5, 2005-ben 4, 2006-ban 4,5 milliárd forintos IAS (IFRS) szerinti konszolidált EBITDA elérése szükséges. Az opciós ár 1.500 Ft / részvény. A gyakorolt opciókat részvényeket a társaság tervei szerint megszerzendő saját részvényekkel elégíti ki. A javaslat az alaptő ke-emeléssel, új részvények forgalomba hozatalával történő teljesítést azért nem javasolja, mert a Gt. új, 2004. január 1. óta hatályos rendelkezései szerint bár az alaptőke-emelési jogkör átruházható az igazgatóságra, valamennyi részvényes, még zártkörű forgalomba hozatal esetén is elsőbbségi joggal bírna az opciós részvényekre

3. Saját részvény vásárlás
Az Igazgatóság javaslatai szerint az igazgatóság felhatalmazást kapna saját részvény vásárlásra az opciós programra, a tőkeoptimlizációra és az árfolyam karbantartására.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A javaslat szerint a Pannonplast 10%-ifg vehetne saját részvényt minimum 1,000 maximum 3,475 forintos árfolyamon.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem