15 °C Budapest

Dell expanzió

Pénzcentrum
2004. április 14. 15:06

A Dell nagyobb figyelmet fordít az olyan külpiacokra, mint Európa vagy az ázsiai és csendes-óceáni szegmens. Ezzel szeretnék gyorsítani a cég növekedését; a vállalat homlokterében a 60 milliárd dolláros forgalom elérése áll, közölték kedden a cég vezető tisztségviselői.

A Dell kész arra, hogy részesedést ragadjon el az USA-n kívül a piacvezető HP-től, közölte Paul Bell, a Dell EMEA rangidős alelnöke. A cég már tavaly is sikerrel tette ezt, és a jövőben is ugyanez a cél a direkt eladások hangsúlyozásával.

A Dell jelenleg az ázsiai, csendes-óceáni régióban és Japánban (AJP) gyorsabb növekedést produkál, mint bármely más térségben, közölte Bill Amelio régiós alelnök. Az AJP jelenleg 10 százalékát adja a cég összbevételének, míg a január 30-án lezárult 2004-es pénzügyi évben az EMEA régió még kb. 20 százalékot biztosított. A cég néhány éven belül el akarja érni az évi 60 milliárd dolláros bevételt, amit az agresszív terjeszkedés az EMEA és az AJP piacon fog biztosítani. A Dell tavaly 23 százalékkal növelte forgalmát az EMEA szegmensben, míg az AJP térségben 25 százalékkal nőtt a bevétele 2003-hoz képest.

A Dell nemzetközi üzletágának még most is a nagyvállalati vásárlók adják a zömét, és az EMEA térségben a korábbi stagnálás után már láthatók a fellendülés jelei.

Kína pillanatnyilag a legígéretesebb piac, hiszen az 1,3 milliárd lakosnak csak 3 százalélka rendelkezik otthoni PC-vel, és kb. 6 százaléka fér hozzá az internethez, de a gazdaság eredményei nap mint nap javulnak, és egyre nő az elkölthető pénz mennyisége, és a Dell számára adott a kapcsolat az olyan helyi PC gyártókkal, mint a Legend vagy a Founder Group. A Dell PC eladásainak jelenleg az alacsony PC ár áll az útjában Kínában. A cég először a csúcskategóriás szegmensben akarja növelni a bevételeit, majd elindul lefelé az értékesítési láncon. A másik komoly akadály a leggyorsabban növekvő PC szegmens, a noteszek előtt Kína makacs ragaszkodása saját vezetéknélküli biztonsági szabványához. A Dell most vizsgálja, miként tudja megoldani a WAPI támogatását.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?