13 °C Budapest

Dell expanzió

Pénzcentrum
2004. április 14. 15:06

A Dell nagyobb figyelmet fordít az olyan külpiacokra, mint Európa vagy az ázsiai és csendes-óceáni szegmens. Ezzel szeretnék gyorsítani a cég növekedését; a vállalat homlokterében a 60 milliárd dolláros forgalom elérése áll, közölték kedden a cég vezető tisztségviselői.

A Dell kész arra, hogy részesedést ragadjon el az USA-n kívül a piacvezető HP-től, közölte Paul Bell, a Dell EMEA rangidős alelnöke. A cég már tavaly is sikerrel tette ezt, és a jövőben is ugyanez a cél a direkt eladások hangsúlyozásával.

A Dell jelenleg az ázsiai, csendes-óceáni régióban és Japánban (AJP) gyorsabb növekedést produkál, mint bármely más térségben, közölte Bill Amelio régiós alelnök. Az AJP jelenleg 10 százalékát adja a cég összbevételének, míg a január 30-án lezárult 2004-es pénzügyi évben az EMEA régió még kb. 20 százalékot biztosított. A cég néhány éven belül el akarja érni az évi 60 milliárd dolláros bevételt, amit az agresszív terjeszkedés az EMEA és az AJP piacon fog biztosítani. A Dell tavaly 23 százalékkal növelte forgalmát az EMEA szegmensben, míg az AJP térségben 25 százalékkal nőtt a bevétele 2003-hoz képest.

A Dell nemzetközi üzletágának még most is a nagyvállalati vásárlók adják a zömét, és az EMEA térségben a korábbi stagnálás után már láthatók a fellendülés jelei.

Kína pillanatnyilag a legígéretesebb piac, hiszen az 1,3 milliárd lakosnak csak 3 százalélka rendelkezik otthoni PC-vel, és kb. 6 százaléka fér hozzá az internethez, de a gazdaság eredményei nap mint nap javulnak, és egyre nő az elkölthető pénz mennyisége, és a Dell számára adott a kapcsolat az olyan helyi PC gyártókkal, mint a Legend vagy a Founder Group. A Dell PC eladásainak jelenleg az alacsony PC ár áll az útjában Kínában. A cég először a csúcskategóriás szegmensben akarja növelni a bevételeit, majd elindul lefelé az értékesítési láncon. A másik komoly akadály a leggyorsabban növekvő PC szegmens, a noteszek előtt Kína makacs ragaszkodása saját vezetéknélküli biztonsági szabványához. A Dell most vizsgálja, miként tudja megoldani a WAPI támogatását.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm