20 °C Budapest

Dell expanzió

Pénzcentrum
2004. április 14. 15:06

A Dell nagyobb figyelmet fordít az olyan külpiacokra, mint Európa vagy az ázsiai és csendes-óceáni szegmens. Ezzel szeretnék gyorsítani a cég növekedését; a vállalat homlokterében a 60 milliárd dolláros forgalom elérése áll, közölték kedden a cég vezető tisztségviselői.

A Dell kész arra, hogy részesedést ragadjon el az USA-n kívül a piacvezető HP-től, közölte Paul Bell, a Dell EMEA rangidős alelnöke. A cég már tavaly is sikerrel tette ezt, és a jövőben is ugyanez a cél a direkt eladások hangsúlyozásával.

A Dell jelenleg az ázsiai, csendes-óceáni régióban és Japánban (AJP) gyorsabb növekedést produkál, mint bármely más térségben, közölte Bill Amelio régiós alelnök. Az AJP jelenleg 10 százalékát adja a cég összbevételének, míg a január 30-án lezárult 2004-es pénzügyi évben az EMEA régió még kb. 20 százalékot biztosított. A cég néhány éven belül el akarja érni az évi 60 milliárd dolláros bevételt, amit az agresszív terjeszkedés az EMEA és az AJP piacon fog biztosítani. A Dell tavaly 23 százalékkal növelte forgalmát az EMEA szegmensben, míg az AJP térségben 25 százalékkal nőtt a bevétele 2003-hoz képest.

A Dell nemzetközi üzletágának még most is a nagyvállalati vásárlók adják a zömét, és az EMEA térségben a korábbi stagnálás után már láthatók a fellendülés jelei.

Kína pillanatnyilag a legígéretesebb piac, hiszen az 1,3 milliárd lakosnak csak 3 százalélka rendelkezik otthoni PC-vel, és kb. 6 százaléka fér hozzá az internethez, de a gazdaság eredményei nap mint nap javulnak, és egyre nő az elkölthető pénz mennyisége, és a Dell számára adott a kapcsolat az olyan helyi PC gyártókkal, mint a Legend vagy a Founder Group. A Dell PC eladásainak jelenleg az alacsony PC ár áll az útjában Kínában. A cég először a csúcskategóriás szegmensben akarja növelni a bevételeit, majd elindul lefelé az értékesítési láncon. A másik komoly akadály a leggyorsabban növekvő PC szegmens, a noteszek előtt Kína makacs ragaszkodása saját vezetéknélküli biztonsági szabványához. A Dell most vizsgálja, miként tudja megoldani a WAPI támogatását.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?