Élénkülő turizmus - 12%-kal több vendég az EU-ból

Pénzcentrum
2004. április 13. 09:05

Január-februárban a kereskedelmi szálláshelyek 5%-kal több vendéget és 8%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint az előző év azonos időszakában - közölte a KSH. A szállodák átlagosan 31%-os szobakihasználtsággal működtek. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele 17%-kal emelkedett egy év alatt.

2004. január-februárban a vendégek száma egytizedével, az éjszakák száma 14%-kal növekedett a tavalyi év első két hónapjához képest. A külföldi vendégek forgalma - a vendégéjszakák számát tekintve - a turistaszállók és az üdülőházak kivételével minden szállástípusban megélénkült.

Az Európai Unió országaiból 12%-kal érkezett több vendég, akik 16%-kal több éjszakát vettek igénybe a kereskedelmi szálláshelyeken 2003. január-februárhoz képest.

A belföldi vendégek száma 2, az éjszakák száma 3%-kal volt magasabb, mint 2003 azonos időszakában. A belföldi vendégek forgalmának a növekedése a szállodákban 8%-os volt, a panziókban az előző évihez hasonlóan alakult, a turista- és ifjúsági szállókban, illetve az üdülőházakban 18-24%-os visszaesés figyelhető meg.

A szállodák átlagosan 31%-os szobakihasználtsággal működtek 2004. január-februárban, ami 3 százalékponttal magasabb a 2003 azonos időszakában mért értéknél.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek összességében 17.9 milliárd forint bevételt realizáltak, ami folyó áron 15%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. Ezen belül a szállásdíjbevétel 17, a vendéglátás és az egyéb szolgáltatásokból származó bevétel 14%-kal nőtt. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágazat együttes fogyasztóiár-indexe az év első két hónapjában 11% volt, tehát a bevétlenövekedés reálértelemben 4% körüli.

Utazási irodák szervezésében 2003-ban 541 ezer külföldi érkezett Magyarországra, és 674 ezer magyar állampolgár utazott külföldre. 7%-kal kevesebben jöttek Magyarországra, illetve 12%-kal többen utaztak külföldre, mint egy évvel korábban.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
hrdoktor  |  2024.07.04 07:30
Sokan szeretik, de vannak, akik csak nehezen viselik el: a klíma használata évtizedek óta heves vitá...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem