20 °C Budapest

Élénkülő turizmus - 12%-kal több vendég az EU-ból

Pénzcentrum
2004. április 13. 09:05

Január-februárban a kereskedelmi szálláshelyek 5%-kal több vendéget és 8%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint az előző év azonos időszakában - közölte a KSH. A szállodák átlagosan 31%-os szobakihasználtsággal működtek. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele 17%-kal emelkedett egy év alatt.

2004. január-februárban a vendégek száma egytizedével, az éjszakák száma 14%-kal növekedett a tavalyi év első két hónapjához képest. A külföldi vendégek forgalma - a vendégéjszakák számát tekintve - a turistaszállók és az üdülőházak kivételével minden szállástípusban megélénkült.

Az Európai Unió országaiból 12%-kal érkezett több vendég, akik 16%-kal több éjszakát vettek igénybe a kereskedelmi szálláshelyeken 2003. január-februárhoz képest.

A belföldi vendégek száma 2, az éjszakák száma 3%-kal volt magasabb, mint 2003 azonos időszakában. A belföldi vendégek forgalmának a növekedése a szállodákban 8%-os volt, a panziókban az előző évihez hasonlóan alakult, a turista- és ifjúsági szállókban, illetve az üdülőházakban 18-24%-os visszaesés figyelhető meg.

A szállodák átlagosan 31%-os szobakihasználtsággal működtek 2004. január-februárban, ami 3 százalékponttal magasabb a 2003 azonos időszakában mért értéknél.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek összességében 17.9 milliárd forint bevételt realizáltak, ami folyó áron 15%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. Ezen belül a szállásdíjbevétel 17, a vendéglátás és az egyéb szolgáltatásokból származó bevétel 14%-kal nőtt. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágazat együttes fogyasztóiár-indexe az év első két hónapjában 11% volt, tehát a bevétlenövekedés reálértelemben 4% körüli.

Utazási irodák szervezésében 2003-ban 541 ezer külföldi érkezett Magyarországra, és 674 ezer magyar állampolgár utazott külföldre. 7%-kal kevesebben jöttek Magyarországra, illetve 12%-kal többen utaztak külföldre, mint egy évvel korábban.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?