36 °C Budapest

Államháztartási reform: mikor, mit és hogyan?

Pénzcentrum
2004. április 13. 14:52

A Magyar Közgazdasági Társaság , az ICEG Európai Központ és az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézeté-nek közös konferenciája. Időpont: 2004. április 21. 9 óra Helyszín: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházának Széchenyi terme (Budapest, I. Krisztina krt.99) Az állami szerepvállalás mértéke, szerkezete Magyarországon súlyos növekedési és egyensúlyi gondok forrása.

A Magyar Közgazdasági Társaság , az ICEG Európai Központ és az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézeté-nek közös konferenciája.

Időpont: 2004. április 21. 9 óra
Helyszín: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházának Széchenyi terme
(Budapest, I. Krisztina krt.99)

Az állami szerepvállalás mértéke, szerkezete Magyarországon súlyos növekedési és egyensúlyi gondok forrása. Az állami újraelosztás mérséklése, az állami elosztási rendszerek átalakítása évek óta napirenden szereplő téma, a folyamatok az elmúlt években mégsem javultak, sőt sokat romlottak. Ugyanakkor az Európai Unióba történő belépés, a stabilitási és növekedési egyezmény feltételeinek teljesítése, a fenntartható és dinamikus gazdasági növekedés biztosítása, a versenyképességi lemaradásunk mérséklése a korábbiaknál is jobban igényli az államháztartás mélyreható átalakítását.

A konferencia keretében neves előadók tekintik át azokat a kérdéseket, amelyek az államháztartás átalakításával kapcsolatosan előtérbe kerülhetnek a következő 1-2 évben. A konferencia a teljesség igénye nélkül a következő kérdéseket szeretné elemezni: Miképpen hat rövid távon a radikális államháztartási reform a gazdasági növekedésre? Milyen politikai gazdaságtani szempontokat kell a reform során figyelembe venni? Milyen irányba módosuljon az adórendszer, miképpen lehet a versenyképesség-szolidaritás-méltányosság hármas elvének figyelembevételével átalakítani az adórendszert? Túlzott-e a közigazgatásban alkalmazottak köre, és ha igen, akkor milyen eszközökkel lehet ezt mérsékelni? Milyen szervezeti, finanszírozási, tulajdonosi változásra van szükség az oktatás és az egészségügy területén?

A konferencia ezekre a kérdésekre keresi a választ a következő neves előadók részvételével:


  • Bihary Zsigmond főigazgató, Állami Számvevőszék
  • Bokros Lajos igazgató , Világbank
  • Jaksity György elnök, Budapesti Értéktőzsde
  • Kopits György az MNB Monetáris Tanácsának tagja
  • Lőrincze Péter elnök, EU csatlakozásért felelős munkabizottság, VOSZ
  • Mellár Tamás egyetemi tanár, BKÁE
  • Várfalvi István helyettes államtitkár , Pénzügyminisztérium

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A konferencia részvételi díja 16.500 Ft + 25% ÁFA, amely magában foglalja a regisztrációs díjat, a kávészüneteket és a konferencia anyagait. A regisztrációs lapot (word, illetve pdf-formátumban), a megfelelő szóra kattintva azonnal elérheti, a részletes programot hamarosan közöljük.

Amennyiben a konferenciával kapcsolatosan további információra lenne szüksége, kérjük, érdeklődjék Szigetvári Ágnesnél a 248-1160/103-as budapesti telefonon vagy az aszigetvari@axelero.hu e-mailen.

A kitöltött jelentkezési lapot a 248-1160-as faxszámra várjuk, beérkezésekor számlát állítunk ki, amelyet postán küldünk el. A részvételi díj a számla kézhezvételét követően a Magyar Közgazdasági Társaság 10200823 - 22212010 - 00000000 számú bankszámlájára utalandó.


HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00