Államháztartási reform: mikor, mit és hogyan?

Pénzcentrum
2004. április 13. 14:52

A Magyar Közgazdasági Társaság , az ICEG Európai Központ és az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézeté-nek közös konferenciája. Időpont: 2004. április 21. 9 óra Helyszín: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházának Széchenyi terme (Budapest, I. Krisztina krt.99) Az állami szerepvállalás mértéke, szerkezete Magyarországon súlyos növekedési és egyensúlyi gondok forrása.

A Magyar Közgazdasági Társaság , az ICEG Európai Központ és az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézeté-nek közös konferenciája.

Időpont: 2004. április 21. 9 óra
Helyszín: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházának Széchenyi terme
(Budapest, I. Krisztina krt.99)

Az állami szerepvállalás mértéke, szerkezete Magyarországon súlyos növekedési és egyensúlyi gondok forrása. Az állami újraelosztás mérséklése, az állami elosztási rendszerek átalakítása évek óta napirenden szereplő téma, a folyamatok az elmúlt években mégsem javultak, sőt sokat romlottak. Ugyanakkor az Európai Unióba történő belépés, a stabilitási és növekedési egyezmény feltételeinek teljesítése, a fenntartható és dinamikus gazdasági növekedés biztosítása, a versenyképességi lemaradásunk mérséklése a korábbiaknál is jobban igényli az államháztartás mélyreható átalakítását.

A konferencia keretében neves előadók tekintik át azokat a kérdéseket, amelyek az államháztartás átalakításával kapcsolatosan előtérbe kerülhetnek a következő 1-2 évben. A konferencia a teljesség igénye nélkül a következő kérdéseket szeretné elemezni: Miképpen hat rövid távon a radikális államháztartási reform a gazdasági növekedésre? Milyen politikai gazdaságtani szempontokat kell a reform során figyelembe venni? Milyen irányba módosuljon az adórendszer, miképpen lehet a versenyképesség-szolidaritás-méltányosság hármas elvének figyelembevételével átalakítani az adórendszert? Túlzott-e a közigazgatásban alkalmazottak köre, és ha igen, akkor milyen eszközökkel lehet ezt mérsékelni? Milyen szervezeti, finanszírozási, tulajdonosi változásra van szükség az oktatás és az egészségügy területén?

A konferencia ezekre a kérdésekre keresi a választ a következő neves előadók részvételével:


  • Bihary Zsigmond főigazgató, Állami Számvevőszék
  • Bokros Lajos igazgató , Világbank
  • Jaksity György elnök, Budapesti Értéktőzsde
  • Kopits György az MNB Monetáris Tanácsának tagja
  • Lőrincze Péter elnök, EU csatlakozásért felelős munkabizottság, VOSZ
  • Mellár Tamás egyetemi tanár, BKÁE
  • Várfalvi István helyettes államtitkár , Pénzügyminisztérium

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A konferencia részvételi díja 16.500 Ft + 25% ÁFA, amely magában foglalja a regisztrációs díjat, a kávészüneteket és a konferencia anyagait. A regisztrációs lapot (word, illetve pdf-formátumban), a megfelelő szóra kattintva azonnal elérheti, a részletes programot hamarosan közöljük.

Amennyiben a konferenciával kapcsolatosan további információra lenne szüksége, kérjük, érdeklődjék Szigetvári Ágnesnél a 248-1160/103-as budapesti telefonon vagy az aszigetvari@axelero.hu e-mailen.

A kitöltött jelentkezési lapot a 248-1160-as faxszámra várjuk, beérkezésekor számlát állítunk ki, amelyet postán küldünk el. A részvételi díj a számla kézhezvételét követően a Magyar Közgazdasági Társaság 10200823 - 22212010 - 00000000 számú bankszámlájára utalandó.


NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM