Államháztartási reform: mikor, mit és hogyan?

Pénzcentrum
2004. április 13. 14:52

A Magyar Közgazdasági Társaság , az ICEG Európai Központ és az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézeté-nek közös konferenciája. Időpont: 2004. április 21. 9 óra Helyszín: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházának Széchenyi terme (Budapest, I. Krisztina krt.99) Az állami szerepvállalás mértéke, szerkezete Magyarországon súlyos növekedési és egyensúlyi gondok forrása.

A Magyar Közgazdasági Társaság , az ICEG Európai Központ és az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézeté-nek közös konferenciája.

Időpont: 2004. április 21. 9 óra
Helyszín: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházának Széchenyi terme
(Budapest, I. Krisztina krt.99)

Az állami szerepvállalás mértéke, szerkezete Magyarországon súlyos növekedési és egyensúlyi gondok forrása. Az állami újraelosztás mérséklése, az állami elosztási rendszerek átalakítása évek óta napirenden szereplő téma, a folyamatok az elmúlt években mégsem javultak, sőt sokat romlottak. Ugyanakkor az Európai Unióba történő belépés, a stabilitási és növekedési egyezmény feltételeinek teljesítése, a fenntartható és dinamikus gazdasági növekedés biztosítása, a versenyképességi lemaradásunk mérséklése a korábbiaknál is jobban igényli az államháztartás mélyreható átalakítását.

A konferencia keretében neves előadók tekintik át azokat a kérdéseket, amelyek az államháztartás átalakításával kapcsolatosan előtérbe kerülhetnek a következő 1-2 évben. A konferencia a teljesség igénye nélkül a következő kérdéseket szeretné elemezni: Miképpen hat rövid távon a radikális államháztartási reform a gazdasági növekedésre? Milyen politikai gazdaságtani szempontokat kell a reform során figyelembe venni? Milyen irányba módosuljon az adórendszer, miképpen lehet a versenyképesség-szolidaritás-méltányosság hármas elvének figyelembevételével átalakítani az adórendszert? Túlzott-e a közigazgatásban alkalmazottak köre, és ha igen, akkor milyen eszközökkel lehet ezt mérsékelni? Milyen szervezeti, finanszírozási, tulajdonosi változásra van szükség az oktatás és az egészségügy területén?

A konferencia ezekre a kérdésekre keresi a választ a következő neves előadók részvételével:


  • Bihary Zsigmond főigazgató, Állami Számvevőszék
  • Bokros Lajos igazgató , Világbank
  • Jaksity György elnök, Budapesti Értéktőzsde
  • Kopits György az MNB Monetáris Tanácsának tagja
  • Lőrincze Péter elnök, EU csatlakozásért felelős munkabizottság, VOSZ
  • Mellár Tamás egyetemi tanár, BKÁE
  • Várfalvi István helyettes államtitkár , Pénzügyminisztérium

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A konferencia részvételi díja 16.500 Ft + 25% ÁFA, amely magában foglalja a regisztrációs díjat, a kávészüneteket és a konferencia anyagait. A regisztrációs lapot (word, illetve pdf-formátumban), a megfelelő szóra kattintva azonnal elérheti, a részletes programot hamarosan közöljük.

Amennyiben a konferenciával kapcsolatosan további információra lenne szüksége, kérjük, érdeklődjék Szigetvári Ágnesnél a 248-1160/103-as budapesti telefonon vagy az aszigetvari@axelero.hu e-mailen.

A kitöltött jelentkezési lapot a 248-1160-as faxszámra várjuk, beérkezésekor számlát állítunk ki, amelyet postán küldünk el. A részvételi díj a számla kézhezvételét követően a Magyar Közgazdasági Társaság 10200823 - 22212010 - 00000000 számú bankszámlájára utalandó.


HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?