-1 °C Budapest

Óvatos kereskedés várható az ünnepek miatt

Pénzcentrum
2004. április 9. 10:27

A ma reggeli nyitást követően az első jegyzések a tegnapi záróár közelében, 247.60- 247.90 közötti Ft/euró árszinten történtek. A kereskedés mind a forintpiacon, mind pedig az állampapírpiacon a pozitív hangulat ellenére igen óvatos lehet ma, a forgalom a szokásos mértéktől elmaradhat a zárva tartó külföldi piacok illetve a hosszú hétvége miatti pozíciózárások miatt.

Óvatos kereskedés és alacsony érdeklődés várható ma a deviza- és másodlagos állampapírpiacon, mivel a külföldi nagy pénzügyi központok ma már zárva tartanak. A bizonytalan iraki helyzet emellett is óvatosságra int az ismét felerősödő terrorfélelem miatt. A jelentős bizonytalansági tényezőkre és a hosszú hétvégére való tekintettel a pozíciók jelentős része vélhetően már zárásra került. A forint alacsony forgalom mellett várhatóan ma is a 247.50 - 248.00 Ft/euró közötti árfolyamszint közelében ingadozhat.

A mai nap feltételezéseink szerint csendes kereskedést eredményez a másodpiacon is, a külföldi szereplők többsége a húsvéti ünnepek miatt már nem képviselteti magát ma a piacon. A KSH ma tette közzé a külkereskedelmi mérleg alakulását, azonban komoly hatásra erről az oldalról nem számítunk az állampapírok esetében. A forgalom dinamikája gyorsabb exportbővülés mellett növekszik, ugyanakkor a deficit továbbra is jelentős.

Az Egyesült Államokban a mai nap már munkaszüneti napnak számít, így a meghatározó pozíciók vélhetően már tegnap zárásra kerültek. A dollár árfolyama az elmúlt napon 1.2050 - 1.21 között ingadozott euró relációban. A dollár annak ellenére mutatott viszonylagos stabilitást, hogy a bizonytalan iraki helyzet eszkalálódni látszik. Ezzel párhuzamosan a kedvező munkaerő-piaci adat sem mutatkozott meg jelentősebb mértékben az árfolyamban. Ezekből arra lehet következtetni, hogy nincs igazán jelentős nyitott pozíció az ünnepek közeledtével. A mai napon a kurzus várhatóan továbbra is az 1.2050 - 1.21 EUR/USD szinten ingadozhat tovább.

A japán jen árfolyama kissé gyengült a dollárral szemben annak hírére, hogy iraki fogságba esett három japán állampolgár, és kivégzésükkel fenyegetnek az emberrablók. A kurzus a mai nap során várhatóan a 106 jen/dollár körül ingadozhat.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
“Másodhegedűs az, aki a "főszereplő" mögött áll a rangsorban.” Akart-e valaha is valaki “másodheged...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm