29 °C Budapest

Óvatos kereskedés várható az ünnepek miatt

Pénzcentrum
2004. április 9. 10:27

A ma reggeli nyitást követően az első jegyzések a tegnapi záróár közelében, 247.60- 247.90 közötti Ft/euró árszinten történtek. A kereskedés mind a forintpiacon, mind pedig az állampapírpiacon a pozitív hangulat ellenére igen óvatos lehet ma, a forgalom a szokásos mértéktől elmaradhat a zárva tartó külföldi piacok illetve a hosszú hétvége miatti pozíciózárások miatt.

Óvatos kereskedés és alacsony érdeklődés várható ma a deviza- és másodlagos állampapírpiacon, mivel a külföldi nagy pénzügyi központok ma már zárva tartanak. A bizonytalan iraki helyzet emellett is óvatosságra int az ismét felerősödő terrorfélelem miatt. A jelentős bizonytalansági tényezőkre és a hosszú hétvégére való tekintettel a pozíciók jelentős része vélhetően már zárásra került. A forint alacsony forgalom mellett várhatóan ma is a 247.50 - 248.00 Ft/euró közötti árfolyamszint közelében ingadozhat.

A mai nap feltételezéseink szerint csendes kereskedést eredményez a másodpiacon is, a külföldi szereplők többsége a húsvéti ünnepek miatt már nem képviselteti magát ma a piacon. A KSH ma tette közzé a külkereskedelmi mérleg alakulását, azonban komoly hatásra erről az oldalról nem számítunk az állampapírok esetében. A forgalom dinamikája gyorsabb exportbővülés mellett növekszik, ugyanakkor a deficit továbbra is jelentős.

Az Egyesült Államokban a mai nap már munkaszüneti napnak számít, így a meghatározó pozíciók vélhetően már tegnap zárásra kerültek. A dollár árfolyama az elmúlt napon 1.2050 - 1.21 között ingadozott euró relációban. A dollár annak ellenére mutatott viszonylagos stabilitást, hogy a bizonytalan iraki helyzet eszkalálódni látszik. Ezzel párhuzamosan a kedvező munkaerő-piaci adat sem mutatkozott meg jelentősebb mértékben az árfolyamban. Ezekből arra lehet következtetni, hogy nincs igazán jelentős nyitott pozíció az ünnepek közeledtével. A mai napon a kurzus várhatóan továbbra is az 1.2050 - 1.21 EUR/USD szinten ingadozhat tovább.

A japán jen árfolyama kissé gyengült a dollárral szemben annak hírére, hogy iraki fogságba esett három japán állampolgár, és kivégzésükkel fenyegetnek az emberrablók. A kurzus a mai nap során várhatóan a 106 jen/dollár körül ingadozhat.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.19 13:26
Tulajdonképpen vitatémának is jó. A bürokrácia, a “red tape” magának termel munkát. “A” hogy jelentő...
laskainelli  |  2022.08.19 08:39
Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában meg...
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?