18 °C Budapest

Óvatos kereskedés várható az ünnepek miatt

Pénzcentrum
2004. április 9. 10:27

A ma reggeli nyitást követően az első jegyzések a tegnapi záróár közelében, 247.60- 247.90 közötti Ft/euró árszinten történtek. A kereskedés mind a forintpiacon, mind pedig az állampapírpiacon a pozitív hangulat ellenére igen óvatos lehet ma, a forgalom a szokásos mértéktől elmaradhat a zárva tartó külföldi piacok illetve a hosszú hétvége miatti pozíciózárások miatt.

Óvatos kereskedés és alacsony érdeklődés várható ma a deviza- és másodlagos állampapírpiacon, mivel a külföldi nagy pénzügyi központok ma már zárva tartanak. A bizonytalan iraki helyzet emellett is óvatosságra int az ismét felerősödő terrorfélelem miatt. A jelentős bizonytalansági tényezőkre és a hosszú hétvégére való tekintettel a pozíciók jelentős része vélhetően már zárásra került. A forint alacsony forgalom mellett várhatóan ma is a 247.50 - 248.00 Ft/euró közötti árfolyamszint közelében ingadozhat.

A mai nap feltételezéseink szerint csendes kereskedést eredményez a másodpiacon is, a külföldi szereplők többsége a húsvéti ünnepek miatt már nem képviselteti magát ma a piacon. A KSH ma tette közzé a külkereskedelmi mérleg alakulását, azonban komoly hatásra erről az oldalról nem számítunk az állampapírok esetében. A forgalom dinamikája gyorsabb exportbővülés mellett növekszik, ugyanakkor a deficit továbbra is jelentős.

Az Egyesült Államokban a mai nap már munkaszüneti napnak számít, így a meghatározó pozíciók vélhetően már tegnap zárásra kerültek. A dollár árfolyama az elmúlt napon 1.2050 - 1.21 között ingadozott euró relációban. A dollár annak ellenére mutatott viszonylagos stabilitást, hogy a bizonytalan iraki helyzet eszkalálódni látszik. Ezzel párhuzamosan a kedvező munkaerő-piaci adat sem mutatkozott meg jelentősebb mértékben az árfolyamban. Ezekből arra lehet következtetni, hogy nincs igazán jelentős nyitott pozíció az ünnepek közeledtével. A mai napon a kurzus várhatóan továbbra is az 1.2050 - 1.21 EUR/USD szinten ingadozhat tovább.

A japán jen árfolyama kissé gyengült a dollárral szemben annak hírére, hogy iraki fogságba esett három japán állampolgár, és kivégzésükkel fenyegetnek az emberrablók. A kurzus a mai nap során várhatóan a 106 jen/dollár körül ingadozhat.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?