Synergon a Networkshop 2004-en

Pénzcentrum
2004. április 8. 10:20

A Synergon Informatika Rt. támogatóként és előadásokkal is részt vett a Networkshop 2004 informatikai konferencián. A NIIF Iroda 2004. április elején tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Networkshop konferenciát, mellyel célja az, hogy a hálózatokkal és hálózati, illetve internetes alkalmazásokkal kapcsolatos legújabb külföldi és hazai eredmények napirendre kerüljenek. A konferencia alkalmat ad e témákon munkálkodó szakemberek találkozására, közös koncepciók kialakítására.

A Synergon előadásai a konferencián

Montvai Tamás, a Synergon divízió igazgatója Többet - kevesebbért, avagy az IP Kommunikáció alkalmazása az intézményi hálózatokban címmel beszélt a NIIF hálózaton megvalósított Voice over IP kommunikáció tapasztalatairól a plenáris előadások között.

IP telefon szolgáltatás az Interneten I. és II.

Az előadás során betekintést nyerhettek a hallgatók a végponttól-végpontig terjedő, tisztán IP hálózaton megvalósított telefonszolgáltatás működésébe. A Synergon szakembere alkalmazási példákon keresztül mutatta be a hálózat funkcionális elemeit, valamint az érintett protokollokat, a szükséges hardver- és szoftver-részegységeket. Az előadás második részében egy hívásvezérlő-alkalmazást ismerhettek meg a hallgatók, mely a klasszikus szolgáltatói telefonközpont funkcionalitást emeli át az IP telefon környezetbe. Az előadáshoz kapcsolódó technikai demonstráció a Synergon standján, a konferencia teljes időtartama alatt megtekinthető volt.
Szervezeti portálok - egészen másként
A szervezeti folyamatok igen összetetté váltak, s ezek integrált informatikai támogatást igényelnének. A mai általános gyakorlat szerint azonban a különböző munkatársak, különböző rendszerekből különböző információkat látnak egy adott ügyről, s a megfelelő intézkedéshez az ezektől a kollégáktól kapott információrészeket valakinek "össze kell rakni". Az is gyakori, hogy egy dolgozó egymaga kénytelen megtanulni a sokféle rendszer kezelését, s közöttük kapcsolgatva maga "vadássza össze" a szükséges adatokat. Mindezen túl, a napi munkavégzéshez szükséges sok apró, de nélkülözhetetlen információ megosztása és elérése sincs megfelelően támogatva a legtöbb informatikai rendszerben. Ez az állapot meglehetősen nehézkes, s az embereket szükségtelenül terhelő munkafolyamatokat eredményeznek, sok idő, energia megy el felesleges tevékenységekre. A szervezeti portál az ilyen indokolatlan költségek eltüntetésének, a csoportmunka hatékony támogatásának modern eszköze.

Digitális archívumok

A szervezetek működésük folyamán jelentős mennyiségű információt termelnek, illetve fogadnak be más helyekről. Ez az információtömeg a legkülönfélébb módon tárolódik: papíron, számítástechnikai adathordozón, magnószalagon, stb., s ezeken belül is számtalan formátumban. Minden bizonnyal többféle nyilvántartási rendszer is létezik vagy létezett ezek kezelésére. Az ezekben való eligazodás, maguknak, az adathordozóknak a kezelése, a különféle keresési igények kiszolgálása gyakran nehéz feladat. A korszerű módszereket ötvöző digitális archívumok nagyobbrészt megoldják ezeket a problémákat, s az információtömeget jól hasznosítható adatvagyonná alakítják. Tehát nem csak egyszerűen egy új rendszerező, tároló eszközt jelentenek, hanem sokszor egy új bevételi forrás valós alapjaként érdemes tekinteni rájuk.

A Synergon évek óta részt vesz a NIIF hálózatának építésében

A Synergon telepítette nagyteljesítményű kapcsológépeit a NIIF nagysebességű hálózatához, melynek eredményeként a NIIF-Program Európa fajlagosan egyik legnagyobb és legszínvonalasabb hálózatát működteti és használhatja. A hálózat kiépítésének és működtetésének költségeit állami költségvetésből finanszírozzák, a csatlakozást pályázati úton nyerhetik el az egyes intézmények.

Közel egy évtizede a magyarországi egyetemek-főiskolák oktatói és kutatói, valamint a könyvtárak közötti kommunikáció fejlesztése érdekében indították el a nemzeti infrastrukturális programot. A hálózati infrastruktúra eleinte egy elektronikus levelező rendszert jelentett, mely az Internet térhódítása révén fejlődött internetes hálózattá. Az elmúlt négy évben és a mostani fejlesztéssel hazánk nemcsak Európa, de az USA hasonló hálózatával azonos szolgáltatást biztosít felhasználóinak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

IP alapú telefonos kommunikáció a NIIFI és a Synergon között a nyilvános Internet-hálózaton

A NIIF a Voice over IP (VoIP) technológiával 2 éve foglalkozik, melyet szintén a Synergon szakmai közreműködésével sikerült megvalósítani. A NIIF hálózatába csatlakozott intézmények számára a szolgáltatás 2003 márciusa óta elérhető a bekapcsolt intézmények egymás közötti telefonbeszélgetéseire, július eleje óta vehetik igénybe garantált minőséggel, kijáratokkal a hagyományos telefonszolgáltatók felé. Az Internet alapú beszédátvitel a hagyományossal teljesen egyenértékű telefonkapcsolatot valósít meg a nyilvános Internet hálózaton keresztül.
2004 eleje óta a NIIFI és a Synergon az egymás közötti telefonforgalmat a nyilvános Internet hálózaton keresztül bonyolítják, mellyel a felek aktív szerepet kívánnak játszani a VoIP technológia elterjesztésében és az információ-technológia nyújtotta társadalmi, gazdasági előnyök kiaknázása érdekében. Az NIIF és a Synergon nyitottak további intézményekkel való közvetlen VoIP kapcsolat kiépítésére.

Synergon: hálózatokkal az integrációért

A Synergon közel 14 éve az üzleti és non-profit célú informatikai és távközlési hálózatok magyarországi piacának beszállítója. A Synergon hálózati kommunikációs területen piacvezető szerepét az új technológiák iránti nyitottsága és alkalmazása, szakembereinek innovatív munkavégzése biztosítja. A Synergon kompetenciáját jelzi, hogy megalakulása óta egyik legnagyobb partnere a Cisco és évente megújítja a Cisco Gold Certified Partnere minősítést, amely bizonyítja kiemelkedő szakértelmét a kereskedelmi és support tevékenység, a hálózattervezés, hálózatépítés és a hálózatfelügyelet területein. A Synergon ügyfelei számára a nemcsak partnerei technológiáját ajánlja, hanem azokra alapozott saját fejlesztéseket is végez.

A Synergon néhány éve vezető szerepet tölt be az új technológiák magyarországi elterjesztésében is. Így például a cég szállította a Kereskedelmi és Hitelbank számítóközpontjait összekötő, nagy sebességű és megbízhatóságú DWDM optikai gyűrűt, valamint a Synergon építette ki Magyarország legnagyobb IP telefonrendszerét a Démász Rt.-nél. A vállalat internetes technológiában való jártasságát mutatja, hogy a NIIF akadémiai hálózatának fontos beszállítója.

A hagyományos távközlési vállalatoknak szállított IP-infrastruktúra-eszközökkel megnyitotta az Internet világát e cégek ügyfelei előtt. A pusztán adatátvitelre szánt hálózatok hatékonyságát hangátvitelre képes IP-alapú telefonrendszerek telepítésével növelte, utat mutatva a közös infrastruktúrájú, így költséghatékony informatikai és távközlési hálózatok felé.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm