25 °C Budapest

Synergon a Networkshop 2004-en

Pénzcentrum
2004. április 8. 10:20

A Synergon Informatika Rt. támogatóként és előadásokkal is részt vett a Networkshop 2004 informatikai konferencián. A NIIF Iroda 2004. április elején tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Networkshop konferenciát, mellyel célja az, hogy a hálózatokkal és hálózati, illetve internetes alkalmazásokkal kapcsolatos legújabb külföldi és hazai eredmények napirendre kerüljenek. A konferencia alkalmat ad e témákon munkálkodó szakemberek találkozására, közös koncepciók kialakítására.

A Synergon előadásai a konferencián

Montvai Tamás, a Synergon divízió igazgatója Többet - kevesebbért, avagy az IP Kommunikáció alkalmazása az intézményi hálózatokban címmel beszélt a NIIF hálózaton megvalósított Voice over IP kommunikáció tapasztalatairól a plenáris előadások között.

IP telefon szolgáltatás az Interneten I. és II.

Az előadás során betekintést nyerhettek a hallgatók a végponttól-végpontig terjedő, tisztán IP hálózaton megvalósított telefonszolgáltatás működésébe. A Synergon szakembere alkalmazási példákon keresztül mutatta be a hálózat funkcionális elemeit, valamint az érintett protokollokat, a szükséges hardver- és szoftver-részegységeket. Az előadás második részében egy hívásvezérlő-alkalmazást ismerhettek meg a hallgatók, mely a klasszikus szolgáltatói telefonközpont funkcionalitást emeli át az IP telefon környezetbe. Az előadáshoz kapcsolódó technikai demonstráció a Synergon standján, a konferencia teljes időtartama alatt megtekinthető volt.
Szervezeti portálok - egészen másként
A szervezeti folyamatok igen összetetté váltak, s ezek integrált informatikai támogatást igényelnének. A mai általános gyakorlat szerint azonban a különböző munkatársak, különböző rendszerekből különböző információkat látnak egy adott ügyről, s a megfelelő intézkedéshez az ezektől a kollégáktól kapott információrészeket valakinek "össze kell rakni". Az is gyakori, hogy egy dolgozó egymaga kénytelen megtanulni a sokféle rendszer kezelését, s közöttük kapcsolgatva maga "vadássza össze" a szükséges adatokat. Mindezen túl, a napi munkavégzéshez szükséges sok apró, de nélkülözhetetlen információ megosztása és elérése sincs megfelelően támogatva a legtöbb informatikai rendszerben. Ez az állapot meglehetősen nehézkes, s az embereket szükségtelenül terhelő munkafolyamatokat eredményeznek, sok idő, energia megy el felesleges tevékenységekre. A szervezeti portál az ilyen indokolatlan költségek eltüntetésének, a csoportmunka hatékony támogatásának modern eszköze.

Digitális archívumok

A szervezetek működésük folyamán jelentős mennyiségű információt termelnek, illetve fogadnak be más helyekről. Ez az információtömeg a legkülönfélébb módon tárolódik: papíron, számítástechnikai adathordozón, magnószalagon, stb., s ezeken belül is számtalan formátumban. Minden bizonnyal többféle nyilvántartási rendszer is létezik vagy létezett ezek kezelésére. Az ezekben való eligazodás, maguknak, az adathordozóknak a kezelése, a különféle keresési igények kiszolgálása gyakran nehéz feladat. A korszerű módszereket ötvöző digitális archívumok nagyobbrészt megoldják ezeket a problémákat, s az információtömeget jól hasznosítható adatvagyonná alakítják. Tehát nem csak egyszerűen egy új rendszerező, tároló eszközt jelentenek, hanem sokszor egy új bevételi forrás valós alapjaként érdemes tekinteni rájuk.

A Synergon évek óta részt vesz a NIIF hálózatának építésében

A Synergon telepítette nagyteljesítményű kapcsológépeit a NIIF nagysebességű hálózatához, melynek eredményeként a NIIF-Program Európa fajlagosan egyik legnagyobb és legszínvonalasabb hálózatát működteti és használhatja. A hálózat kiépítésének és működtetésének költségeit állami költségvetésből finanszírozzák, a csatlakozást pályázati úton nyerhetik el az egyes intézmények.

Közel egy évtizede a magyarországi egyetemek-főiskolák oktatói és kutatói, valamint a könyvtárak közötti kommunikáció fejlesztése érdekében indították el a nemzeti infrastrukturális programot. A hálózati infrastruktúra eleinte egy elektronikus levelező rendszert jelentett, mely az Internet térhódítása révén fejlődött internetes hálózattá. Az elmúlt négy évben és a mostani fejlesztéssel hazánk nemcsak Európa, de az USA hasonló hálózatával azonos szolgáltatást biztosít felhasználóinak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

IP alapú telefonos kommunikáció a NIIFI és a Synergon között a nyilvános Internet-hálózaton

A NIIF a Voice over IP (VoIP) technológiával 2 éve foglalkozik, melyet szintén a Synergon szakmai közreműködésével sikerült megvalósítani. A NIIF hálózatába csatlakozott intézmények számára a szolgáltatás 2003 márciusa óta elérhető a bekapcsolt intézmények egymás közötti telefonbeszélgetéseire, július eleje óta vehetik igénybe garantált minőséggel, kijáratokkal a hagyományos telefonszolgáltatók felé. Az Internet alapú beszédátvitel a hagyományossal teljesen egyenértékű telefonkapcsolatot valósít meg a nyilvános Internet hálózaton keresztül.
2004 eleje óta a NIIFI és a Synergon az egymás közötti telefonforgalmat a nyilvános Internet hálózaton keresztül bonyolítják, mellyel a felek aktív szerepet kívánnak játszani a VoIP technológia elterjesztésében és az információ-technológia nyújtotta társadalmi, gazdasági előnyök kiaknázása érdekében. Az NIIF és a Synergon nyitottak további intézményekkel való közvetlen VoIP kapcsolat kiépítésére.

Synergon: hálózatokkal az integrációért

A Synergon közel 14 éve az üzleti és non-profit célú informatikai és távközlési hálózatok magyarországi piacának beszállítója. A Synergon hálózati kommunikációs területen piacvezető szerepét az új technológiák iránti nyitottsága és alkalmazása, szakembereinek innovatív munkavégzése biztosítja. A Synergon kompetenciáját jelzi, hogy megalakulása óta egyik legnagyobb partnere a Cisco és évente megújítja a Cisco Gold Certified Partnere minősítést, amely bizonyítja kiemelkedő szakértelmét a kereskedelmi és support tevékenység, a hálózattervezés, hálózatépítés és a hálózatfelügyelet területein. A Synergon ügyfelei számára a nemcsak partnerei technológiáját ajánlja, hanem azokra alapozott saját fejlesztéseket is végez.

A Synergon néhány éve vezető szerepet tölt be az új technológiák magyarországi elterjesztésében is. Így például a cég szállította a Kereskedelmi és Hitelbank számítóközpontjait összekötő, nagy sebességű és megbízhatóságú DWDM optikai gyűrűt, valamint a Synergon építette ki Magyarország legnagyobb IP telefonrendszerét a Démász Rt.-nél. A vállalat internetes technológiában való jártasságát mutatja, hogy a NIIF akadémiai hálózatának fontos beszállítója.

A hagyományos távközlési vállalatoknak szállított IP-infrastruktúra-eszközökkel megnyitotta az Internet világát e cégek ügyfelei előtt. A pusztán adatátvitelre szánt hálózatok hatékonyságát hangátvitelre képes IP-alapú telefonrendszerek telepítésével növelte, utat mutatva a közös infrastruktúrájú, így költséghatékony informatikai és távközlési hálózatok felé.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22