Közös ügyfélszolgálat Budapesten

Pénzcentrum
2004. április 1. 15:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám és Pénzügyőrség - ezzel is segítve az ország uniós csatlakozását - egy nemrég kötött megállapodás alapján közös ügyfélszolgálatot működtet - tette közzé az APEH.

A vámeljárás és a jövedéki törvény előírásainak megfelelő engedélyek érdekében az ügyfeleknek az APEH kompetenciájába tartozó köztartozások teljesítéséről adóhatósági igazolásokat kell benyújtaniuk a vámszervek részére. Az adóigazolási kérelmeket az APEH területi és speciális illetékességű igazgatóságai teljesítik.

Vámigazolásokat - a speciális szabályok alapján - az országban csak egy helyen a Vám és Pénzügyőrség Számlavezető Parancsnokságának ügyfélszolgálatán (1063 Budapest, VI. Munkácsy M. u. 19/b.) adnak ki. A Vám és Pénzügyőrség ügyfélszolgálatán - az ország bármelyik településéről személyesen megjelenő ügyfelek részére - az APEH lehetővé teszi a vámszerveknél felhasználandó adóigazolási kérelmek szakszerű befogadását. A közös ügyfélszolgálaton megjelenő ügyfelek - a jelenlévő vámos szakemberek segítségével - a korábbiaknál pontosabban határozhatják meg az adóigazolási kérelem célját.

A két szervezet közötti eltérő igazoláskiadási szabályozás miatt a kérés teljesítésére az APEH speciális eljárási rendet alakított ki. Az adóhatóság ügyintézői a vámhatóság ügyfélszolgálatán csak a személyesen megjelenő ügyfelek vámeljáráshoz, illetve a jövedéki törvény szabályai szerint szükséges adóigazolási kérelmeit fogadják be. A "közös" ügyfélszolgálaton egyéb kérelmek, bevallások és beadványok, valamint az egyéb célokra kért igazoláskiadási kérelmek befogadására nincs lehetőség. Az APEH igazgatóságok központi ügyfélszolgálatainál, illetve a területi egységeinél továbbra is komplex ügyintézéssel állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Az VP-APEH közös ügyfélszolgálaton a vámhatóság ügyfélfogadási rendjében a fővárosi székhelyű igazgatóságok (kivéve a KAIG) kirendelt ügyintézői heti váltásban teljesítenek szolgálatot. A közös ügyfélszolgálat jelenlegi nyitva tartása: hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-15.00 szerda 8.00-18.00 és péntek 8.00-12.00.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az APEH munkatársai valamennyi személyesen megjelenő ügyféltől - adóhatósági illetékességtől függetlenül - átveszik az igazoláskiadási kérelmeket. A jelen lévő adóhivatali ügyintéző a kiadás feltételeiről, a kérelem kitöltéséről és a szükséges mellékletekkel kapcsolatban ad szakszerű tájékoztatást. A szolgálatot ellátó adóhivatali munkatárs az átvett kérelmeket a kísérő dokumentumokkal együtt az adózó lakó-, illetve székhelye szerint illetékes APEH igazgatóságra továbbítja.

Az igazolásokat a kiadásukra engedélyezett 8 napon belül az illetékes APEH igazgatóság állítja ki és juttatja el az ügyfélnek, vagy az adózó által megadott felhasználónak. A határidő betartása az ügyfelek, a kérelmet befogadó ügyfélszolgálat és az igazolást kiállító illetékes igazgatóság rendkívül szoros együttműködését igényli. A 8 napos határidő a nemleges igazolás kérése esetén, csak a valamennyi kötelezettségüket folyamatosan és szabályszerűen teljesítő ügyfelek esetén tartható. A bejelentési, bevallási és fizetési kötelezettségek elmulasztása, vagy bármely egyéb okból fennálló eltérés, hiányosság esetén, a kiadási határidőt az illetékes APEH-igazgatóság írásban meghosszabbítja.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?