33 °C Budapest

Közös ügyfélszolgálat Budapesten

Pénzcentrum
2004. április 1. 15:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám és Pénzügyőrség - ezzel is segítve az ország uniós csatlakozását - egy nemrég kötött megállapodás alapján közös ügyfélszolgálatot működtet - tette közzé az APEH.

A vámeljárás és a jövedéki törvény előírásainak megfelelő engedélyek érdekében az ügyfeleknek az APEH kompetenciájába tartozó köztartozások teljesítéséről adóhatósági igazolásokat kell benyújtaniuk a vámszervek részére. Az adóigazolási kérelmeket az APEH területi és speciális illetékességű igazgatóságai teljesítik.

Vámigazolásokat - a speciális szabályok alapján - az országban csak egy helyen a Vám és Pénzügyőrség Számlavezető Parancsnokságának ügyfélszolgálatán (1063 Budapest, VI. Munkácsy M. u. 19/b.) adnak ki. A Vám és Pénzügyőrség ügyfélszolgálatán - az ország bármelyik településéről személyesen megjelenő ügyfelek részére - az APEH lehetővé teszi a vámszerveknél felhasználandó adóigazolási kérelmek szakszerű befogadását. A közös ügyfélszolgálaton megjelenő ügyfelek - a jelenlévő vámos szakemberek segítségével - a korábbiaknál pontosabban határozhatják meg az adóigazolási kérelem célját.

A két szervezet közötti eltérő igazoláskiadási szabályozás miatt a kérés teljesítésére az APEH speciális eljárási rendet alakított ki. Az adóhatóság ügyintézői a vámhatóság ügyfélszolgálatán csak a személyesen megjelenő ügyfelek vámeljáráshoz, illetve a jövedéki törvény szabályai szerint szükséges adóigazolási kérelmeit fogadják be. A "közös" ügyfélszolgálaton egyéb kérelmek, bevallások és beadványok, valamint az egyéb célokra kért igazoláskiadási kérelmek befogadására nincs lehetőség. Az APEH igazgatóságok központi ügyfélszolgálatainál, illetve a területi egységeinél továbbra is komplex ügyintézéssel állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Az VP-APEH közös ügyfélszolgálaton a vámhatóság ügyfélfogadási rendjében a fővárosi székhelyű igazgatóságok (kivéve a KAIG) kirendelt ügyintézői heti váltásban teljesítenek szolgálatot. A közös ügyfélszolgálat jelenlegi nyitva tartása: hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-15.00 szerda 8.00-18.00 és péntek 8.00-12.00.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az APEH munkatársai valamennyi személyesen megjelenő ügyféltől - adóhatósági illetékességtől függetlenül - átveszik az igazoláskiadási kérelmeket. A jelen lévő adóhivatali ügyintéző a kiadás feltételeiről, a kérelem kitöltéséről és a szükséges mellékletekkel kapcsolatban ad szakszerű tájékoztatást. A szolgálatot ellátó adóhivatali munkatárs az átvett kérelmeket a kísérő dokumentumokkal együtt az adózó lakó-, illetve székhelye szerint illetékes APEH igazgatóságra továbbítja.

Az igazolásokat a kiadásukra engedélyezett 8 napon belül az illetékes APEH igazgatóság állítja ki és juttatja el az ügyfélnek, vagy az adózó által megadott felhasználónak. A határidő betartása az ügyfelek, a kérelmet befogadó ügyfélszolgálat és az igazolást kiállító illetékes igazgatóság rendkívül szoros együttműködését igényli. A 8 napos határidő a nemleges igazolás kérése esetén, csak a valamennyi kötelezettségüket folyamatosan és szabályszerűen teljesítő ügyfelek esetén tartható. A bejelentési, bevallási és fizetési kötelezettségek elmulasztása, vagy bármely egyéb okból fennálló eltérés, hiányosság esetén, a kiadási határidőt az illetékes APEH-igazgatóság írásban meghosszabbítja.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?