21 °C Budapest

Közös ügyfélszolgálat Budapesten

Pénzcentrum
2004. április 1. 15:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám és Pénzügyőrség - ezzel is segítve az ország uniós csatlakozását - egy nemrég kötött megállapodás alapján közös ügyfélszolgálatot működtet - tette közzé az APEH.

A vámeljárás és a jövedéki törvény előírásainak megfelelő engedélyek érdekében az ügyfeleknek az APEH kompetenciájába tartozó köztartozások teljesítéséről adóhatósági igazolásokat kell benyújtaniuk a vámszervek részére. Az adóigazolási kérelmeket az APEH területi és speciális illetékességű igazgatóságai teljesítik.

Vámigazolásokat - a speciális szabályok alapján - az országban csak egy helyen a Vám és Pénzügyőrség Számlavezető Parancsnokságának ügyfélszolgálatán (1063 Budapest, VI. Munkácsy M. u. 19/b.) adnak ki. A Vám és Pénzügyőrség ügyfélszolgálatán - az ország bármelyik településéről személyesen megjelenő ügyfelek részére - az APEH lehetővé teszi a vámszerveknél felhasználandó adóigazolási kérelmek szakszerű befogadását. A közös ügyfélszolgálaton megjelenő ügyfelek - a jelenlévő vámos szakemberek segítségével - a korábbiaknál pontosabban határozhatják meg az adóigazolási kérelem célját.

A két szervezet közötti eltérő igazoláskiadási szabályozás miatt a kérés teljesítésére az APEH speciális eljárási rendet alakított ki. Az adóhatóság ügyintézői a vámhatóság ügyfélszolgálatán csak a személyesen megjelenő ügyfelek vámeljáráshoz, illetve a jövedéki törvény szabályai szerint szükséges adóigazolási kérelmeit fogadják be. A "közös" ügyfélszolgálaton egyéb kérelmek, bevallások és beadványok, valamint az egyéb célokra kért igazoláskiadási kérelmek befogadására nincs lehetőség. Az APEH igazgatóságok központi ügyfélszolgálatainál, illetve a területi egységeinél továbbra is komplex ügyintézéssel állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Az VP-APEH közös ügyfélszolgálaton a vámhatóság ügyfélfogadási rendjében a fővárosi székhelyű igazgatóságok (kivéve a KAIG) kirendelt ügyintézői heti váltásban teljesítenek szolgálatot. A közös ügyfélszolgálat jelenlegi nyitva tartása: hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-15.00 szerda 8.00-18.00 és péntek 8.00-12.00.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az APEH munkatársai valamennyi személyesen megjelenő ügyféltől - adóhatósági illetékességtől függetlenül - átveszik az igazoláskiadási kérelmeket. A jelen lévő adóhivatali ügyintéző a kiadás feltételeiről, a kérelem kitöltéséről és a szükséges mellékletekkel kapcsolatban ad szakszerű tájékoztatást. A szolgálatot ellátó adóhivatali munkatárs az átvett kérelmeket a kísérő dokumentumokkal együtt az adózó lakó-, illetve székhelye szerint illetékes APEH igazgatóságra továbbítja.

Az igazolásokat a kiadásukra engedélyezett 8 napon belül az illetékes APEH igazgatóság állítja ki és juttatja el az ügyfélnek, vagy az adózó által megadott felhasználónak. A határidő betartása az ügyfelek, a kérelmet befogadó ügyfélszolgálat és az igazolást kiállító illetékes igazgatóság rendkívül szoros együttműködését igényli. A 8 napos határidő a nemleges igazolás kérése esetén, csak a valamennyi kötelezettségüket folyamatosan és szabályszerűen teljesítő ügyfelek esetén tartható. A bejelentési, bevallási és fizetési kötelezettségek elmulasztása, vagy bármely egyéb okból fennálló eltérés, hiányosság esetén, a kiadási határidőt az illetékes APEH-igazgatóság írásban meghosszabbítja.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem