8 °C Budapest

Közös ügyfélszolgálat Budapesten

Pénzcentrum
2004. április 1. 15:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám és Pénzügyőrség - ezzel is segítve az ország uniós csatlakozását - egy nemrég kötött megállapodás alapján közös ügyfélszolgálatot működtet - tette közzé az APEH.

A vámeljárás és a jövedéki törvény előírásainak megfelelő engedélyek érdekében az ügyfeleknek az APEH kompetenciájába tartozó köztartozások teljesítéséről adóhatósági igazolásokat kell benyújtaniuk a vámszervek részére. Az adóigazolási kérelmeket az APEH területi és speciális illetékességű igazgatóságai teljesítik.

Vámigazolásokat - a speciális szabályok alapján - az országban csak egy helyen a Vám és Pénzügyőrség Számlavezető Parancsnokságának ügyfélszolgálatán (1063 Budapest, VI. Munkácsy M. u. 19/b.) adnak ki. A Vám és Pénzügyőrség ügyfélszolgálatán - az ország bármelyik településéről személyesen megjelenő ügyfelek részére - az APEH lehetővé teszi a vámszerveknél felhasználandó adóigazolási kérelmek szakszerű befogadását. A közös ügyfélszolgálaton megjelenő ügyfelek - a jelenlévő vámos szakemberek segítségével - a korábbiaknál pontosabban határozhatják meg az adóigazolási kérelem célját.

A két szervezet közötti eltérő igazoláskiadási szabályozás miatt a kérés teljesítésére az APEH speciális eljárási rendet alakított ki. Az adóhatóság ügyintézői a vámhatóság ügyfélszolgálatán csak a személyesen megjelenő ügyfelek vámeljáráshoz, illetve a jövedéki törvény szabályai szerint szükséges adóigazolási kérelmeit fogadják be. A "közös" ügyfélszolgálaton egyéb kérelmek, bevallások és beadványok, valamint az egyéb célokra kért igazoláskiadási kérelmek befogadására nincs lehetőség. Az APEH igazgatóságok központi ügyfélszolgálatainál, illetve a területi egységeinél továbbra is komplex ügyintézéssel állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Az VP-APEH közös ügyfélszolgálaton a vámhatóság ügyfélfogadási rendjében a fővárosi székhelyű igazgatóságok (kivéve a KAIG) kirendelt ügyintézői heti váltásban teljesítenek szolgálatot. A közös ügyfélszolgálat jelenlegi nyitva tartása: hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-15.00 szerda 8.00-18.00 és péntek 8.00-12.00.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az APEH munkatársai valamennyi személyesen megjelenő ügyféltől - adóhatósági illetékességtől függetlenül - átveszik az igazoláskiadási kérelmeket. A jelen lévő adóhivatali ügyintéző a kiadás feltételeiről, a kérelem kitöltéséről és a szükséges mellékletekkel kapcsolatban ad szakszerű tájékoztatást. A szolgálatot ellátó adóhivatali munkatárs az átvett kérelmeket a kísérő dokumentumokkal együtt az adózó lakó-, illetve székhelye szerint illetékes APEH igazgatóságra továbbítja.

Az igazolásokat a kiadásukra engedélyezett 8 napon belül az illetékes APEH igazgatóság állítja ki és juttatja el az ügyfélnek, vagy az adózó által megadott felhasználónak. A határidő betartása az ügyfelek, a kérelmet befogadó ügyfélszolgálat és az igazolást kiállító illetékes igazgatóság rendkívül szoros együttműködését igényli. A 8 napos határidő a nemleges igazolás kérése esetén, csak a valamennyi kötelezettségüket folyamatosan és szabályszerűen teljesítő ügyfelek esetén tartható. A bejelentési, bevallási és fizetési kötelezettségek elmulasztása, vagy bármely egyéb okból fennálló eltérés, hiányosság esetén, a kiadási határidőt az illetékes APEH-igazgatóság írásban meghosszabbítja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm