20 °C Budapest

Közös ügyfélszolgálat Budapesten

Pénzcentrum
2004. április 1. 15:50

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám és Pénzügyőrség - ezzel is segítve az ország uniós csatlakozását - egy nemrég kötött megállapodás alapján közös ügyfélszolgálatot működtet - tette közzé az APEH.

A vámeljárás és a jövedéki törvény előírásainak megfelelő engedélyek érdekében az ügyfeleknek az APEH kompetenciájába tartozó köztartozások teljesítéséről adóhatósági igazolásokat kell benyújtaniuk a vámszervek részére. Az adóigazolási kérelmeket az APEH területi és speciális illetékességű igazgatóságai teljesítik.

Vámigazolásokat - a speciális szabályok alapján - az országban csak egy helyen a Vám és Pénzügyőrség Számlavezető Parancsnokságának ügyfélszolgálatán (1063 Budapest, VI. Munkácsy M. u. 19/b.) adnak ki. A Vám és Pénzügyőrség ügyfélszolgálatán - az ország bármelyik településéről személyesen megjelenő ügyfelek részére - az APEH lehetővé teszi a vámszerveknél felhasználandó adóigazolási kérelmek szakszerű befogadását. A közös ügyfélszolgálaton megjelenő ügyfelek - a jelenlévő vámos szakemberek segítségével - a korábbiaknál pontosabban határozhatják meg az adóigazolási kérelem célját.

A két szervezet közötti eltérő igazoláskiadási szabályozás miatt a kérés teljesítésére az APEH speciális eljárási rendet alakított ki. Az adóhatóság ügyintézői a vámhatóság ügyfélszolgálatán csak a személyesen megjelenő ügyfelek vámeljáráshoz, illetve a jövedéki törvény szabályai szerint szükséges adóigazolási kérelmeit fogadják be. A "közös" ügyfélszolgálaton egyéb kérelmek, bevallások és beadványok, valamint az egyéb célokra kért igazoláskiadási kérelmek befogadására nincs lehetőség. Az APEH igazgatóságok központi ügyfélszolgálatainál, illetve a területi egységeinél továbbra is komplex ügyintézéssel állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Az VP-APEH közös ügyfélszolgálaton a vámhatóság ügyfélfogadási rendjében a fővárosi székhelyű igazgatóságok (kivéve a KAIG) kirendelt ügyintézői heti váltásban teljesítenek szolgálatot. A közös ügyfélszolgálat jelenlegi nyitva tartása: hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-15.00 szerda 8.00-18.00 és péntek 8.00-12.00.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az APEH munkatársai valamennyi személyesen megjelenő ügyféltől - adóhatósági illetékességtől függetlenül - átveszik az igazoláskiadási kérelmeket. A jelen lévő adóhivatali ügyintéző a kiadás feltételeiről, a kérelem kitöltéséről és a szükséges mellékletekkel kapcsolatban ad szakszerű tájékoztatást. A szolgálatot ellátó adóhivatali munkatárs az átvett kérelmeket a kísérő dokumentumokkal együtt az adózó lakó-, illetve székhelye szerint illetékes APEH igazgatóságra továbbítja.

Az igazolásokat a kiadásukra engedélyezett 8 napon belül az illetékes APEH igazgatóság állítja ki és juttatja el az ügyfélnek, vagy az adózó által megadott felhasználónak. A határidő betartása az ügyfelek, a kérelmet befogadó ügyfélszolgálat és az igazolást kiállító illetékes igazgatóság rendkívül szoros együttműködését igényli. A 8 napos határidő a nemleges igazolás kérése esetén, csak a valamennyi kötelezettségüket folyamatosan és szabályszerűen teljesítő ügyfelek esetén tartható. A bejelentési, bevallási és fizetési kötelezettségek elmulasztása, vagy bármely egyéb okból fennálló eltérés, hiányosság esetén, a kiadási határidőt az illetékes APEH-igazgatóság írásban meghosszabbítja.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?