28 °C Budapest

Újra a kritikus 250-nél kereskednek a forinttal (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 30. 11:05

A tegnapi csendes erősödés következtében ma reggelre ismét közvetlen a 250-es árfolyam közelébe került a magyar deviza, ám még mindig nem sikerült átjutnia ezen a fontos szinten. Közben az euró ismét lélegzetvételhez jutott a dollárral szemben és a tegnapi mélypontokról újra 1,22 fölé emelkedett.

EUR/HUF: 250,05-250,35
A Lengyelországban kialakult bizonytalanság végére hamar pontot tettek, hiszen a lemondó miniszterelnök már tegnap megnevezte utódját, aki úgy tűnik elfogadott és a befektetők számára is bizalmat jelentő személy. Ennek következtében a zloty visszaerősödött, ami természetesen jó hatással volt a forintra is és az árfolyam, ha nem is nagy forgalom mellett, de csúszott lefelé. Ma reggelre újra ott vagyunk a kritikusnak tartott 250-es árfolyamon ,és nagy kérdés ezúttal át tudjuk-e törni majd. Amennyiben igen, akkor megnyílik a tér egy újabb erőteljes lendület előtt.

EUR/USD: 1,2205-1,2210
Annak ellenére, hogy tegnap felerősödtek az ECB-vel kapcsolatos kamatcsökkentési várakozások, a dollár nem tudta áttörni a jelentős alátámasztásokat és a délután folyamán folyamatosan araszolt felfelé. Hajnalban 1,2160-nál az utolsó rövid távú dollár bull spekuláció is kudarcot vallott és megkezdődött a likvidálás. Ez gyorsan 1,22 fölé lökte az eurót és jelenleg is itt vagyunk. Ujabb euró vételi hullám indulhat délelőtt, de az 1,2265 egyelőre stabil ellenállásnak tűnik.

USD/JPY: 105,70-105,75
A dollár/jen kereskedése ismét minimális sávba szorult, miután a 105,50-es szintet egyelőre erőteljes dollár vásárlások tartják, ugyanakkor nagyobb lendületet nem tud szerezni a zöldhasú, és rendre visszatér erre a szintre.

EUR/CHF: 1,5600-1,5605
A svájci frank több hete tartó erősödése az elmúlt héten látványos fordulatot vett és azóta töretlennek tűnik a deviza gyengülése az euróval szemben. Az 1,5640-es ellenállás azonban, most megállította és nagyobb korrekcióra késztette az eurót. Ugyanakkor hosszabb távon változatlanul az euró kerekedhet felül (az újabb terror cselekmények ebben válozást hozhatnak, ezért 1,5580-nál ismét érdemes lehet megvenni az eurót.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.08.19 13:26
Tulajdonképpen vitatémának is jó. A bürokrácia, a “red tape” magának termel munkát. “A” hogy jelentő...
laskainelli  |  2022.08.19 08:39
Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában meg...
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?