13 °C Budapest

Újra a kritikus 250-nél kereskednek a forinttal (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 30. 11:05

A tegnapi csendes erősödés következtében ma reggelre ismét közvetlen a 250-es árfolyam közelébe került a magyar deviza, ám még mindig nem sikerült átjutnia ezen a fontos szinten. Közben az euró ismét lélegzetvételhez jutott a dollárral szemben és a tegnapi mélypontokról újra 1,22 fölé emelkedett.

EUR/HUF: 250,05-250,35
A Lengyelországban kialakult bizonytalanság végére hamar pontot tettek, hiszen a lemondó miniszterelnök már tegnap megnevezte utódját, aki úgy tűnik elfogadott és a befektetők számára is bizalmat jelentő személy. Ennek következtében a zloty visszaerősödött, ami természetesen jó hatással volt a forintra is és az árfolyam, ha nem is nagy forgalom mellett, de csúszott lefelé. Ma reggelre újra ott vagyunk a kritikusnak tartott 250-es árfolyamon ,és nagy kérdés ezúttal át tudjuk-e törni majd. Amennyiben igen, akkor megnyílik a tér egy újabb erőteljes lendület előtt.

EUR/USD: 1,2205-1,2210
Annak ellenére, hogy tegnap felerősödtek az ECB-vel kapcsolatos kamatcsökkentési várakozások, a dollár nem tudta áttörni a jelentős alátámasztásokat és a délután folyamán folyamatosan araszolt felfelé. Hajnalban 1,2160-nál az utolsó rövid távú dollár bull spekuláció is kudarcot vallott és megkezdődött a likvidálás. Ez gyorsan 1,22 fölé lökte az eurót és jelenleg is itt vagyunk. Ujabb euró vételi hullám indulhat délelőtt, de az 1,2265 egyelőre stabil ellenállásnak tűnik.

USD/JPY: 105,70-105,75
A dollár/jen kereskedése ismét minimális sávba szorult, miután a 105,50-es szintet egyelőre erőteljes dollár vásárlások tartják, ugyanakkor nagyobb lendületet nem tud szerezni a zöldhasú, és rendre visszatér erre a szintre.

EUR/CHF: 1,5600-1,5605
A svájci frank több hete tartó erősödése az elmúlt héten látványos fordulatot vett és azóta töretlennek tűnik a deviza gyengülése az euróval szemben. Az 1,5640-es ellenállás azonban, most megállította és nagyobb korrekcióra késztette az eurót. Ugyanakkor hosszabb távon változatlanul az euró kerekedhet felül (az újabb terror cselekmények ebben válozást hozhatnak, ezért 1,5580-nál ismét érdemes lehet megvenni az eurót.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem