Brau közgyűlésre fel!!!

Pénzcentrum
2004. március 29. 11:19

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) minden Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. (Brau Hungária Rt.) kisrészvényesét a 2004. április 22-én 11.00 órára, a Társaság Soproni székhelyére meghirdetett évi rendes közgyűlésre való megjelenésre kér fel. Aki személyesen nem tud eljönni, az lehetőség szerint adjon meghatalmazást más részvényes ismerősének, hogy legalább a szavazati joga jelen lehessen. A Brau Hungária Rt. menedzsmentje, a Heineken törvénysértő módon történt befolyásszerzése óta, jól láthatóan figyelmen kívül hagyja a jogkövető kisrészvényesek jogos érdekeit, és feltétel nélkül együttműködik a törvénysértő Heineken leányvállalatok vezetőivel- áll a TEBÉSZ közleményében.

Mit csinált a Brau menedzsment a törvénysértő Heineken szeptemberi megjelenése óta? (TEBÉSZ)
1) Az iparági árak töredékén, de még az akkor aktuális tőzsdei árfolyamnál is 35 %-al alacsonyabban tett vételi ajánlatot - független szakértő felkérése nélkül - kritikátlanul elfogadásra ajánlotta a kisrészvényeseknek,
2) Irányítása mellett eltűnt a második félévi nyereség jelentős része, mialatt a konkurens sörgyárak egyre jobb gazdasági eredményekről számolnak be,
3) Éppen akkor szakít az évek óta fennálló osztalékpolitikával, amikor rekordmennyiségű készpénz áll a társaság rendelkezésére. Mire, vagy kinek tartogatja ezt a pénzt?
4) Nagy valószínűséggel előnytelen szerződéseket kötött új tulajdonosának, a Heineken csoportnak érdekeltségébe tartozó társaságokkal,
5) Ezen nagytulajdonosával kötött szerződési feltételekről üzleti titokra hivatkozással a kisebbségi részvényeseket nem hajlandó tájékoztatni és minden eszközt felhasználva próbálja megakadályozni, hogy azok részleteit megismerhessék,
6) Szándékosan és folyamatosan megsérti a törvényben előírt közzétételi kötelezettségét,
7) A törvénysértő nagyrészvényesnek átadja a kisrészvényesek által az igazgatóságnak írt leveleket,
8) A kisrészvényeseknek a Társaság működésével kapcsolatos levélben feltett kérdéseire törvénysértő módon megtagadja a tájékoztatást,
9) Nem hívta össze a kisrészvényesek törvényes indítványára a rendkívüli közgyűlést,
10) Ezek után bizonyára már az sem véletlen, hogy a megismételt közgyűlés időpontját pont arra a május 6-ai napra hirdeti meg, mikor a TEBÉSZ és a Concorde Alapkezelő Amstel/Brau ügyben indított keresetében a Fővárosi Bíróság tárgyalást tart.

A TEBÉSZ álláspontja szerint, a kisrészvényesek a minél nagyobb számú jelenlétükkel tudják bizonyítani, hogy elégedetlenek a Társaság igazgatóságának, és felügyelő bizottságának elmúlt 8 havi tevékenységével. A közgyűlésen sem az Amstel Rt., sem az osztrák Brau anyavállalt nem élhet a 93,2% többséget biztosító szavazati joggal, mivel mindkettő tulajdonosa az a Heineken N.V., amelynek leányvállalatáról, az Amstel Rt-ről október 20-ai határozatában a PSZÁF kimondta, hogy törvénysértő módon szerzett befolyást a Brau Union Hungária Rt-ben. Egy törvénysértő befolyásszerző pedig a Tpt. 77.§-a értelmében a részvénytársasággal szemben a tagsági jogait nem gyakorolhatja. Mivel a tőkepiaci törvény előírásai és a PSZÁF korábbi gyakorlata alapján a törvénysértő befolyásszerzés esetében, a befolyásszerző társaság mögöttes tulajdonosait is sújtja a szankció, így az egyértelműen vonatkozik a Heineken összes leányvállalatára is.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem