Fókuszban a cseh bankok -Az Egis lett a legrosszabb

Pénzcentrum
2004. március 25. 10:38

Érdekes folyamatok jellemezték az elmúlt héten a kelet-európai részvénypiacokat. A BUX emelkedés megtorpant, a lengyel piac gyengülés tovább folytatódott, miközben Prága átvette a növekedés hajtóerejének a szerepét. A cseh részvényeken ráadásul a korona erősödése miatt az euró alapú befektetőknek additív hozamuk is keletkezett. A régió legrosszabb papírja az Egis lett, miközben a Matáv


Érdekes folyamatok jellemezték az elmúlt héten a kelet-európai részvénypiacokat. A BUX emelkedés megtorpant, a lengyel piac gyengülés tovább folytatódott, miközben Prága átvette a növekedés hajtóerejének a szerepét. A cseh részvényeken ráadásul a korona erősödése miatt az euró alapú befektetőknek additív hozamuk is keletkezett. A régió legrosszabb papírja az Egis lett, miközben a Matáv leszakadva szektortársaitól az osztalék szárnyán kiváló teljesítményt nyújtott.


A legjobban teljesítő részvények közül mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet a cseh papírokra. Mind az Erste, mind a Komercni Banka jelentős emelkedést mutatott a lengyel bankszektor relatív felülárazottsága ezúttal a cseh piachoz képest csökkent. A régió legjobb cégei ennek ellenére Oroszországból kerültek ki. Az RTS index stabilizálta pozícióját a 700 pontos határ felett.


A gyengülő papírok listáját az Egis vezette, a gyógyszerárak befagyasztásától sújtott társaság több mint 6%-ot vesztettek értékükből A legrosszabb teljesítményt nyújt 5 papírba még bekerült a tegnap nap végén beesett Pannonplast és a Graphisoft is. A távközlési szektor cégspecifikus megítélését jellemzi, hogy miközben a Matáv szárnyal a lengyel TPSA komoly visszaesést mutatott.


A lengyel gyengülésből kivették részüket a helyi IT cégek is, Varsóból mintha kiveszett volna az erő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A régió tükrében a magyar piac átlagos teljesítményt nyújtott, a kamatcsökkentés gyakorlatilag hatástalan maradt a héten minden figyelem Prágára összpontosult.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.04 00:01
HERDING CATS An idiom denoting a futile attempt to control or organize a class of entities, which a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
“Másodhegedűs az, aki a "főszereplő" mögött áll a rangsorban.” Akart-e valaha is valaki “másodheged...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm