25 °C Budapest

Fókuszban a cseh bankok -Az Egis lett a legrosszabb

Pénzcentrum
2004. március 25. 10:38

Érdekes folyamatok jellemezték az elmúlt héten a kelet-európai részvénypiacokat. A BUX emelkedés megtorpant, a lengyel piac gyengülés tovább folytatódott, miközben Prága átvette a növekedés hajtóerejének a szerepét. A cseh részvényeken ráadásul a korona erősödése miatt az euró alapú befektetőknek additív hozamuk is keletkezett. A régió legrosszabb papírja az Egis lett, miközben a Matáv


Érdekes folyamatok jellemezték az elmúlt héten a kelet-európai részvénypiacokat. A BUX emelkedés megtorpant, a lengyel piac gyengülés tovább folytatódott, miközben Prága átvette a növekedés hajtóerejének a szerepét. A cseh részvényeken ráadásul a korona erősödése miatt az euró alapú befektetőknek additív hozamuk is keletkezett. A régió legrosszabb papírja az Egis lett, miközben a Matáv leszakadva szektortársaitól az osztalék szárnyán kiváló teljesítményt nyújtott.


A legjobban teljesítő részvények közül mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet a cseh papírokra. Mind az Erste, mind a Komercni Banka jelentős emelkedést mutatott a lengyel bankszektor relatív felülárazottsága ezúttal a cseh piachoz képest csökkent. A régió legjobb cégei ennek ellenére Oroszországból kerültek ki. Az RTS index stabilizálta pozícióját a 700 pontos határ felett.


A gyengülő papírok listáját az Egis vezette, a gyógyszerárak befagyasztásától sújtott társaság több mint 6%-ot vesztettek értékükből A legrosszabb teljesítményt nyújt 5 papírba még bekerült a tegnap nap végén beesett Pannonplast és a Graphisoft is. A távközlési szektor cégspecifikus megítélését jellemzi, hogy miközben a Matáv szárnyal a lengyel TPSA komoly visszaesést mutatott.


A lengyel gyengülésből kivették részüket a helyi IT cégek is, Varsóból mintha kiveszett volna az erő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A régió tükrében a magyar piac átlagos teljesítményt nyújtott, a kamatcsökkentés gyakorlatilag hatástalan maradt a héten minden figyelem Prágára összpontosult.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?