Az FTC vesszőfutása: hol van a megígért pénz?

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:28

Minden valószínűség szerint ma összehívják az FTC rendkívüli elnökségi ülését, ugyanis a tegnapi napig nem érkezett meg a Kovács Ádám által szerződésben vállalt 200 m Ft - legalábbis ezt ígérte Kovács Ádám főszponzor nem fizetésének esetére a Népszabadság ma megjelenő számában Kácsor Attila, ferencvárosi gazdasági igazgató.

Mint az ismert, Kovács Ádám a Fotex-csoport kiválása után, november 25-én állapodott meg a tavasszal még Tőzsdeképes Cégek Klubjában is debütáló Ferencvárossal: a szerződés szerint az új mecénás - három esztendőn keresztül - évi négyszázmillió forinttal támogatja a zöld-fehéreket, majd 2006-ban újabb háromszázmilliót ad a részvényekért, így tulajdonossá lép elő. A szerződés értelmében Kovács - minden esztendőben - kétszázmillió forintig magára vállalja a futballszakosztály veszteségeit.

A szerződés megkötésének pillanatától furcsa volt, hogy a fenti összegeket honnan fogja előteremteni Kovács Ádám 100 m Ft árbevétel alatti forgalommal rendelkező jelenleg veszteséges cége (elterjedt tavaly ősszel az a pletyka is, hogy Kovács Ádám csak a "strómanja" a Magyar futballban más jellegű szerepet már vállalt Demján Sándornak). A csodavárás jellegű bejelentéseken - mely szerint a feltaláló most beinduló termékei (biomassza hasznosító Wartburg motorokkal hajtott mini erőművek, kínai katonaságon alkalmazott rák ellenes gyógyszerek értékesítése) révén egy éven belül megszázszorozódik a cég árbevétele - a Humet story-ján edződött megfigyelők jót derülhettek, a derültség azonban - hangsúlyozottan klub hovatartozástól függetlenül - rövid időn belül átadta a helyét a szomorúságnak: az események szemlélése alapján ugyanis nagyon nagy valószínűsége van annak, hogy nagy átverés szemtanúi lehetünk, melynek a szenvedő alanya az ország legpatinásabb, s talán egyedül (még?) értéket képviselő futball klubja, az FTC.

A Népszabadság mai száma erre vonatkozólag bizonyítékot is hoz:

Kovács múlt csütörtökön az FTC székházában állítólag bemutatta azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy van vevő a fizetési garanciaként letett részvényekre. A vásárló Gerencsér István lesz, aki annak a Pulzus Kft.-nek az irányítója, amely megkezdte a - szerinte 2008-ig engedélyeztetett - Vitacell nevű táplálékkiegészítő gyártását Nyíregyházán. Kovács szerint "a cseppet az Európai Unióban, valamint Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is forgalmazzuk majd, ez pedig bőséges fedezetet nyújt a Ferencváros támogatásához".

A probléma csak az, hogy a Népszabadságnak nyilatkozó Alexandra Novotná, a pozsonyi Egészségügyi Minisztérium szóvivője közölte: nincs tudomása arról, hogy a gyógyszernek nem minősülő táplálékkiegészítőt, a Vitacellt árusítani akarják Szlovákiában. Csehországban a tárca tisztségviselői, valamint a gyógyszerek, illetve a táplálékkiegészítők legismertebb forgalmazói sem hallottak erről a készítményről. Ráadásul a Népszabadság kérdésére az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézetben azt mondták, hogy a kellő dokumentáció hiánya és besorolási problémák miatt nem engedélyeztették a terméket. A negatív döntés pedig már három-négy hónapja megszületett!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Népszabadság pekingi tudósítója szerint a Celladam a kínai piacon sincs jelen s a Celladam-rákteszt forgalmazója, a Pharma Scout Alpha nevű vállalatnak az eltelt három évben nem volt forgalma. A Pharma Scout Alpha egy ismertetője a Celladamot egyébként csak a teszttel összefüggésben említi.

Hangsúlyozzuk: nem tekintjük 100%-ban kizártnak, hogy a Celladam végül sikeres lesz és Kovács Ádám tervei valóra válnak. Az azonban, hogy erre a meglehetősen nagy kockázatú üzleti tervre alapozva a masszívan, százmillió forintos nagyságrendben veszteséges FTC finanszírozását alapozták a labdarúgó társaság vezetői, érzésünk szerint több mint felelőtlenség!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.03 16:27
Annyiféle angle-ből vizslatják már az AI hatását, nehéz újat mondani. Az olvasás (a komoly olvasás...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM