16 °C Budapest

Az FTC vesszőfutása: hol van a megígért pénz?

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:28

Minden valószínűség szerint ma összehívják az FTC rendkívüli elnökségi ülését, ugyanis a tegnapi napig nem érkezett meg a Kovács Ádám által szerződésben vállalt 200 m Ft - legalábbis ezt ígérte Kovács Ádám főszponzor nem fizetésének esetére a Népszabadság ma megjelenő számában Kácsor Attila, ferencvárosi gazdasági igazgató.

Mint az ismert, Kovács Ádám a Fotex-csoport kiválása után, november 25-én állapodott meg a tavasszal még Tőzsdeképes Cégek Klubjában is debütáló Ferencvárossal: a szerződés szerint az új mecénás - három esztendőn keresztül - évi négyszázmillió forinttal támogatja a zöld-fehéreket, majd 2006-ban újabb háromszázmilliót ad a részvényekért, így tulajdonossá lép elő. A szerződés értelmében Kovács - minden esztendőben - kétszázmillió forintig magára vállalja a futballszakosztály veszteségeit.

A szerződés megkötésének pillanatától furcsa volt, hogy a fenti összegeket honnan fogja előteremteni Kovács Ádám 100 m Ft árbevétel alatti forgalommal rendelkező jelenleg veszteséges cége (elterjedt tavaly ősszel az a pletyka is, hogy Kovács Ádám csak a "strómanja" a Magyar futballban más jellegű szerepet már vállalt Demján Sándornak). A csodavárás jellegű bejelentéseken - mely szerint a feltaláló most beinduló termékei (biomassza hasznosító Wartburg motorokkal hajtott mini erőművek, kínai katonaságon alkalmazott rák ellenes gyógyszerek értékesítése) révén egy éven belül megszázszorozódik a cég árbevétele - a Humet story-ján edződött megfigyelők jót derülhettek, a derültség azonban - hangsúlyozottan klub hovatartozástól függetlenül - rövid időn belül átadta a helyét a szomorúságnak: az események szemlélése alapján ugyanis nagyon nagy valószínűsége van annak, hogy nagy átverés szemtanúi lehetünk, melynek a szenvedő alanya az ország legpatinásabb, s talán egyedül (még?) értéket képviselő futball klubja, az FTC.

A Népszabadság mai száma erre vonatkozólag bizonyítékot is hoz:

Kovács múlt csütörtökön az FTC székházában állítólag bemutatta azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy van vevő a fizetési garanciaként letett részvényekre. A vásárló Gerencsér István lesz, aki annak a Pulzus Kft.-nek az irányítója, amely megkezdte a - szerinte 2008-ig engedélyeztetett - Vitacell nevű táplálékkiegészítő gyártását Nyíregyházán. Kovács szerint "a cseppet az Európai Unióban, valamint Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is forgalmazzuk majd, ez pedig bőséges fedezetet nyújt a Ferencváros támogatásához".

A probléma csak az, hogy a Népszabadságnak nyilatkozó Alexandra Novotná, a pozsonyi Egészségügyi Minisztérium szóvivője közölte: nincs tudomása arról, hogy a gyógyszernek nem minősülő táplálékkiegészítőt, a Vitacellt árusítani akarják Szlovákiában. Csehországban a tárca tisztségviselői, valamint a gyógyszerek, illetve a táplálékkiegészítők legismertebb forgalmazói sem hallottak erről a készítményről. Ráadásul a Népszabadság kérdésére az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézetben azt mondták, hogy a kellő dokumentáció hiánya és besorolási problémák miatt nem engedélyeztették a terméket. A negatív döntés pedig már három-négy hónapja megszületett!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Népszabadság pekingi tudósítója szerint a Celladam a kínai piacon sincs jelen s a Celladam-rákteszt forgalmazója, a Pharma Scout Alpha nevű vállalatnak az eltelt három évben nem volt forgalma. A Pharma Scout Alpha egy ismertetője a Celladamot egyébként csak a teszttel összefüggésben említi.

Hangsúlyozzuk: nem tekintjük 100%-ban kizártnak, hogy a Celladam végül sikeres lesz és Kovács Ádám tervei valóra válnak. Az azonban, hogy erre a meglehetősen nagy kockázatú üzleti tervre alapozva a masszívan, százmillió forintos nagyságrendben veszteséges FTC finanszírozását alapozták a labdarúgó társaság vezetői, érzésünk szerint több mint felelőtlenség!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06