25 °C Budapest

Az FTC vesszőfutása: hol van a megígért pénz?

Pénzcentrum
2004. március 18. 11:28

Minden valószínűség szerint ma összehívják az FTC rendkívüli elnökségi ülését, ugyanis a tegnapi napig nem érkezett meg a Kovács Ádám által szerződésben vállalt 200 m Ft - legalábbis ezt ígérte Kovács Ádám főszponzor nem fizetésének esetére a Népszabadság ma megjelenő számában Kácsor Attila, ferencvárosi gazdasági igazgató.

Mint az ismert, Kovács Ádám a Fotex-csoport kiválása után, november 25-én állapodott meg a tavasszal még Tőzsdeképes Cégek Klubjában is debütáló Ferencvárossal: a szerződés szerint az új mecénás - három esztendőn keresztül - évi négyszázmillió forinttal támogatja a zöld-fehéreket, majd 2006-ban újabb háromszázmilliót ad a részvényekért, így tulajdonossá lép elő. A szerződés értelmében Kovács - minden esztendőben - kétszázmillió forintig magára vállalja a futballszakosztály veszteségeit.

A szerződés megkötésének pillanatától furcsa volt, hogy a fenti összegeket honnan fogja előteremteni Kovács Ádám 100 m Ft árbevétel alatti forgalommal rendelkező jelenleg veszteséges cége (elterjedt tavaly ősszel az a pletyka is, hogy Kovács Ádám csak a "strómanja" a Magyar futballban más jellegű szerepet már vállalt Demján Sándornak). A csodavárás jellegű bejelentéseken - mely szerint a feltaláló most beinduló termékei (biomassza hasznosító Wartburg motorokkal hajtott mini erőművek, kínai katonaságon alkalmazott rák ellenes gyógyszerek értékesítése) révén egy éven belül megszázszorozódik a cég árbevétele - a Humet story-ján edződött megfigyelők jót derülhettek, a derültség azonban - hangsúlyozottan klub hovatartozástól függetlenül - rövid időn belül átadta a helyét a szomorúságnak: az események szemlélése alapján ugyanis nagyon nagy valószínűsége van annak, hogy nagy átverés szemtanúi lehetünk, melynek a szenvedő alanya az ország legpatinásabb, s talán egyedül (még?) értéket képviselő futball klubja, az FTC.

A Népszabadság mai száma erre vonatkozólag bizonyítékot is hoz:

Kovács múlt csütörtökön az FTC székházában állítólag bemutatta azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy van vevő a fizetési garanciaként letett részvényekre. A vásárló Gerencsér István lesz, aki annak a Pulzus Kft.-nek az irányítója, amely megkezdte a - szerinte 2008-ig engedélyeztetett - Vitacell nevű táplálékkiegészítő gyártását Nyíregyházán. Kovács szerint "a cseppet az Európai Unióban, valamint Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is forgalmazzuk majd, ez pedig bőséges fedezetet nyújt a Ferencváros támogatásához".

A probléma csak az, hogy a Népszabadságnak nyilatkozó Alexandra Novotná, a pozsonyi Egészségügyi Minisztérium szóvivője közölte: nincs tudomása arról, hogy a gyógyszernek nem minősülő táplálékkiegészítőt, a Vitacellt árusítani akarják Szlovákiában. Csehországban a tárca tisztségviselői, valamint a gyógyszerek, illetve a táplálékkiegészítők legismertebb forgalmazói sem hallottak erről a készítményről. Ráadásul a Népszabadság kérdésére az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézetben azt mondták, hogy a kellő dokumentáció hiánya és besorolási problémák miatt nem engedélyeztették a terméket. A negatív döntés pedig már három-négy hónapja megszületett!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Népszabadság pekingi tudósítója szerint a Celladam a kínai piacon sincs jelen s a Celladam-rákteszt forgalmazója, a Pharma Scout Alpha nevű vállalatnak az eltelt három évben nem volt forgalma. A Pharma Scout Alpha egy ismertetője a Celladamot egyébként csak a teszttel összefüggésben említi.

Hangsúlyozzuk: nem tekintjük 100%-ban kizártnak, hogy a Celladam végül sikeres lesz és Kovács Ádám tervei valóra válnak. Az azonban, hogy erre a meglehetősen nagy kockázatú üzleti tervre alapozva a masszívan, százmillió forintos nagyságrendben veszteséges FTC finanszírozását alapozták a labdarúgó társaság vezetői, érzésünk szerint több mint felelőtlenség!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?