Ezúttal George H. Walker csengetett

Pénzcentrum
2004. március 10. 10:00

A Budapesti Értéktőzsde szimbolikus kereskedésnyitó csengetésének főszereplője ezúttal George H. Walker, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete volt. A BÉT ezév márciusában azért vette át a New York-i hagyományt, hogy ezáltal részt vegyen az öngondoskodás-központú, megtakarítást ösztönző szemléletformáló kampányban. A legelső csengetést Kornai János végezte el. Walker köszönetét fejezte ki, hogy számos hatalmas ember után ő is megszólaltathatta a BÉT csengőjét. A nagykövet ezt követően gratulált a tőzsde vezetőségének, mivel szerinte a tőzsde léte igen kritikus a gazdasági egészség szempontjából és büszke rá, hogy egy 1864-es eredetű értéktőzsdén teheti tiszteletét. George Walker kiemelt szerepet tulajdonít a befektetésösztönző kampánynak, mely az Öngondoskodás Alapítvány keretében került meghirdetésre, egy egészséges gazdaság alapkövét ugyanis mindenképpen a megtakarítások magas szintje képezheti. A nagykövet a BÉT roadshow-kat is üdvözölte, mint sikeres lépéseket a vezetőség részéről. Az USA mostanság kétségkívül a világgazdaság egyik mozgatóereje, mely a nagykövet szerint a tőkepiaci rendszer fejlettségének köszönhető. Az USA-ban a lakosság 50%-a rendelkezik részvénnyel. Ennek egy része nyugdíjalapokból és közös alapokból tevődik össze, de sok a közvetlen befektetés is. Az Egyesült Államok jogszabályai Walker szerint ösztönzik a befektetéseket, mind egyéni, mind vállalati szinten, melynek fontosságát nem győzte elégszer hangsúlyozni a nagykövet úr. Zárásként George H. Walker elismerését fejezte ki a magyar eredmények láttán, melyeket nagyban behatároltak a történelmi sajátosságok. Walker reméli, hogy öt éven belül egy még sikeresbb és fejlődőképesebb tőzsdével rendelkezik majd hazánk. Jaksity György örömét fejezte ki, hogy rengeteg segítséget kaptak az amerikai tőzsdétől, pénzügyi intézményektől és tanácsadóktól a kilencvenes évek újrakezdéséhez. Véleménye szerint USA jelentős szerepet játszik a magyarországi befektetésekben. Fontosnak tartja azt a tőkét, mely nem működőtőkeként, hanem portfolió-befektetésként érkezik hazánkba, ennek jelentős része pedig az Egyesült Államoknak köszönhető. A megtakarítási programot véleménye szerint már az iskolapadokban el kell kezdeni, melyet szintén amerikai tapasztalatok alapján igyekeznek véghez vinni. Végezetül Jaksity a New York-i tőzsdétől kapott csengő kicsinyített másával köszönte meg a nagykövetnek, hogy tiszteletét tette a BÉT-en.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm