2019. június 26. szerda János, Pál

Nekik kevésbé kockázatos a devizahitel: kapnak is belőle rendesen


A kedvező a makrogazdasági helyzet indokolja elsősorban, hogy rekordot dönt a vállalati hitelezés ma Magyarországon. Egyes szektorokban - így a feldolgozó-, építőiparban vagy a kereskedelemben - nagyobb kockázatot futnak a hitelnyújtók, ugyanakkor bizonyos cégeknek még a devizában való eladósodás is csak minimális rizikót hordoz.

Húznak az exportpiacok, élénkül a belföldi kereslet, ráadásul rekord alacsonyak a banki kamatok, ezért aztán amelyik vállalat hosszú távra tervez, annak érdemes most bezsákolnia a kedvező forrásokból - mondta el az Inforádiónak adott interjújában Szabó Péter. A Sberbank KKV-területvezetője hozzátette, a következő évek pozitív várakozásait árazzák be a vállalkozások, amikor több évre elköteleződnek hitellel. Az eredmény mindenesetre magáért beszél: a jegybank friss számai szerint 7600 milliárd forintot is meghaladja a hitelállomány, az érték 15 százalékkal magasabb a tavalyinál.

Pénzt vagy időt ad a bank

Noha a rekord hitelállományból a feldolgozóipar, a mezőgazdaság és a kereskedelmi szektor kölcsönei teszik ki a legnagyobb részt, problémás hitelek minden szektorban előfordulnak. Szabó Péter szerint a legfontosabb, hogy időben, lehetőleg valamilyen elgondolással a fejében jelezze az adós, ha problémákat észlel, mert ekkor még több lehetőség is adódik a helyzet rendezésére. Időt vagy pénzt tud adni a bank: akár a hitel átütemezésével, halasztott fizetéssel, akár átmenetileg pótlólagos források biztosításával.

Ami az euróhitelezést illeti, Szabó Péter szerint ma Magyarországon szinte kivétel nélkül csak az a cég kaphat devizahitelt, akinek árbevétele is keletkezik devizában. Számukra gyakorlatilag árfolyamkockázat-mentes a devizakölcsön felvétel. A Sberbank szakértője szerint a következő lökést az tudná adni a finanszírozási piacnak, ha a jelenleg külső finanszírozással nem élő KKV-állományt is sikerülne aktivizálni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt kevés magyar tudja: így lehet pofátlanul olcsó a luxusnyaralás
Görögországban, Spanyolországban, Mallorcán, Ibizán még bőven lehet nyaralni akár október közepéig.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.27-07.03
Országos

Aldi

06.27-07.03
Országos

Auchan

06.27-07.03
Országos

Lidl

06.27-07.03
Országos

Spar

06.26-07.03
Országos

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

  Ajánlatunk