2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Luxus a tetőfokon: a vadászkastély és a dombház az elit-ingatlanpiac slágere


A jó idő beköszöntével erősödik az ingatlanpiaci kereslet. Több mint tízezer ingatlan cserél havonta tulajdonost, amelyek között szépszámmal akadnak különlegességek is, derül ki a Duna House közleményéből. Vadászkastélyt, borászatot és dombházat is vehetnek az érdeklődők, amelyeknél általában már nem az ingatlan ára, hanem az általa nyújtott életérzés és üzleti lehetőségek alapján döntenek a vásárlók.

A történelmi hangulatot keresők jónéhány kastély és villaépület közül válogathatnak. Ezek közül is érdemes kiemelni a tolna megyei Tamási Esterházy vadászkastélyt, amelyet 1770-ben építtetett Herceg Esterházy "Fényes" Miklós és két emeleten, 24 szobával és 1320 négyzetméterével várja leendő gazdáját, akinek közel 400 millió forintot kell fizetnie ezért a hangulatért. Kicsit újabb, de legalább ennyire érdekes a Dozzi villa története amit a XIX. század végén egy Dozzi József nevű olasz származású szalámigyáros építtetett családja részére nyaralónak. A szecessziós villa 569 négyzetméteres, 7 szobás és 550 millió forintért kínálja jelenlegi tulajdonosa.

A különleges, prémium ingatlanok esetében már nem az ár az elsődleges döntési tényező. Tipikusan életérzést és hangulatot keresnek az ilyen ingatlanok iránt érdeklődők, vagy esetlegesen üzleti lehetőséget látnak bennük

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője a különleges ingatlancsokor kapcsán.

Egy kastély vagy villa tökéletes választás a turizmus iránt érdeklődőknek, de egy borászat vagy biogazdaság megvásárlása is elsősorban üzleti döntés a vevők részéről.

Aki a történelem mellett a borokat is kedveli két nagyszerű ajánlat közül is választhat. A Mátrai borvidéken kínálnak megvásárlásra egy patinás borászatot teljes felszereléssel, a Tokaji borvidék iránt érdeklődők pedig egy teljes Borgalériát vásárolhatnak a településen. A Duna House Prime kínálatában találhatunk továbbá 36,6 hektáros birtokot biogazdasággal, amely gépek, termékek és a technológia átadásával együttesen kerülhet új tulajdonosához. Szintén természetközeli ingatlan a Gödöllő környékén elhelyezkedő lovasbirtok, amelyhez lovarda, lovászház és egy 200 négyzetméteres lakóingatlan tartozik, fürdőtóval és kerttel.

A "sima" lakóingatlanok között is bukkanhatunk különlegességekre, elég csak a pécsi, körpanorámás "víztorony" házra vagy épp az organikus gyöngyöstarjáni dombházra vetni egy-egy pillantást. Mindkét ingatlan 45 millió forintos ára, még az elérhető kategória.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.