Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban

Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban

2016. november 19. 07:02

Legyen szó hó végi nagybevásárlásról, esetleg valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel megtörténhet, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre. Az ilyen helyzetekben jó megoldást nyújthatnak tudatosan használva a vásárlói hitelkártyák. Ezekkel ugyanis pontokat gyűjthetünk és a pénzvisszatérítési akciókkal még spórolhatunk is vásárlásainkon. Fontos azonban, hogy tisztába legyünk a kártyák buktatóival is.


Bankkártya, pontgyűjtő kártya, kedvezménykártya, hitelkártya. A mindennapok során egyre többet használjuk ezeket a plasztikokat. Kevesen tudják azonban, hogy hitelkártyát nemcsak a bankokon keresztül igényelhetünk, hanem többek között az Auchan és a Tesco áruházlánc is kínál számunkra vásárlói kártyákat.

Mi is az a vásárlói kártya?

A boltok vásárolói kártyái tulajdonképpen ötvözik a pontgyűjtő- és hitelkártyákat.

Ezek a kártyák számos előnyt nyújthatnak, hiszen lehetőségünk van kamatmentesen vásárolni nagyobb összegben is, ami különösen egy hó végi nagybevásárlásnál, vagy egy elromló hűtő mielőbbi cseréjénél lehet nagy előny. Ha pedig a megadott határidőre visszafizetjük a levásárolt összeget, akkor nemcsak kamatmentes volt a fizetés, de akár 5-20 százalékos visszatérítést is kaphatunk.

Milyen előnyei vannak a vásárlói kártyáknak?

A vásárlói kártyák igénylése díjmentes, (később azonban már előfordulhat, hogy kártyadíjat kell fizetünk.) Ellenben számos kedvezményt kaphatunk, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk. A Tesco vásárlókártya igénylésekor például akár 4000 Clubcard pontot szerezhetünk vásárlói hűségkártyánkra, ezek mellett vásárlásainkból is folyamatos visszatérítést biztosítanak, egyes termékkategóriáknál akár 20 százalék kedvezményt is kaphatunk.

Az Auchannál 5 százalékos azonnali kedvezmény jár minden az áruházlánc piros logós sajátmárkás termékére. Ezek mellett pedig mindennap háromszoros Bizalompontot zsebelhetünk be vásárlásaink teljes összegéből az Auchan áruházaknál és a benzinkutaknál. Ráadásul kamatmentes részletfizetésre is van lehetőségünk.

A kártya birtokosok részére elérhető a Plusz3 opció, amellyel az Auchan áruházakban történő vásárláskor 30 000 és 100 000 forint között a vásárló 3 havi kamatmentes részletben fizetheti vissza vásárlásának összegét

- hívta fel a figyelmünket Samu Zsófia, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

KATTINTS! Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

Mire kell figyelni?

Habár a vásárlói kártyák számos kedvezményt nyújtanak, és tudatosan használva éves szinten valóban akár több tízezer forintot spórolhatunk/nyerhetünk velük, ehhez nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be a határidőket.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ahhoz, hogy tényleg kamatmentesen vásárolhassuk a bank pénzén (amivel még pénzt is keresünk), egy napot sem szabad csúsznunk, különben az igen magas (40 százalék körüli) kamatot fizethetünk.

Bár nagy a kockázat a megkeresésünkre mindkét áruházlánc arról számolt be, hogy az utóbbi években egyre népszerűbbek a vásárlói kártyák. A Tesco kártyáknál az átlagos hitelkeret 300 ezer forint, amelynek a vásárlók általában 40-60 százalékát szokták kihasználni. Az Auchannál valamivel nagyobb a hitelkeret, átlagosan 400 ezer forint és az áruház elmondása szerint a rendszeres használók szinte teljesen kiszokták meríteni hitelkeretüket, míg az alkalmi kártyahasználók a keretüknek körülbelül az 50 százalékát használják ki. Vajon hányan csúsznak meg a hitel visszafizetésével?

Az Auchan válasza szerint a vásárlók közel 85 százaléka tölti fel a hitelkártya keretét a kamatmentes időszak végéig, míg a Tesco csak sejtelmesen válaszolt erre a kérdésünkre.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan élnek a kamatmentesség lehetőségével, de sokan használják a hitelkeretet kedvező feltételekkel tovább

- mondta el az áruházlánc sajtóosztálya.

Egyre okosabban használjuk a hitelkártyáinkat

Azt, hogy hitelkártyát vagy a vásárlói kártyát éri meg inkább kiváltanunk, leginkább a vásárlási szokásaink alapján tudjuk eldönteni. Hiszen a bankokon keresztül igényelt hitelkártyákhoz is számos kedvezményt és különböző mértékű pénzvisszatérítést is kaphatunk.
De bármelyik hitelkártya típus mellett tesszük le a voksunkat, mindig olvassuk el a szerződési feltételeket és érdeklődjünk arról, hogy melyik visszafizetési mód a legolcsóbb, ugyanis sok bank a postai csekkes befizetésért felszámol néhány száz forintot, de olyan is előfordulhat, hogy a felmondásért kérnek el több ezer forintot.

Az elmúlt években a hitelkártyák száma nem sokat változott hazánkban, jelenleg közel 1,4 millió van forgalomban. A jegybank adatai szerint azonban egyre okosabban használjuk ezeket a kártyákat. Többször vesszük elő a plasztikot, de a bankok egyre kevesebbet keresnek a lakosságon.

A kamatozó kártyatartozások volumene folyamatosan csökken, 3-4 évvel ezelőtt még bőven 150 milliárd forint fölött alakult, jelenleg viszont már 130 milliárd forint körül van, ez megközelítőleg 6 milliárd forintnyi kamatkiesést jelent évente a bankoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?