2 °C Budapest

Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban

2016. november 19. 07:02

Legyen szó hó végi nagybevásárlásról, esetleg valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel megtörténhet, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre. Az ilyen helyzetekben jó megoldást nyújthatnak tudatosan használva a vásárlói hitelkártyák. Ezekkel ugyanis pontokat gyűjthetünk és a pénzvisszatérítési akciókkal még spórolhatunk is vásárlásainkon. Fontos azonban, hogy tisztába legyünk a kártyák buktatóival is.


Bankkártya, pontgyűjtő kártya, kedvezménykártya, hitelkártya. A mindennapok során egyre többet használjuk ezeket a plasztikokat. Kevesen tudják azonban, hogy hitelkártyát nemcsak a bankokon keresztül igényelhetünk, hanem többek között az Auchan és a Tesco áruházlánc is kínál számunkra vásárlói kártyákat.

Mi is az a vásárlói kártya?

A boltok vásárolói kártyái tulajdonképpen ötvözik a pontgyűjtő- és hitelkártyákat.

Ezek a kártyák számos előnyt nyújthatnak, hiszen lehetőségünk van kamatmentesen vásárolni nagyobb összegben is, ami különösen egy hó végi nagybevásárlásnál, vagy egy elromló hűtő mielőbbi cseréjénél lehet nagy előny. Ha pedig a megadott határidőre visszafizetjük a levásárolt összeget, akkor nemcsak kamatmentes volt a fizetés, de akár 5-20 százalékos visszatérítést is kaphatunk.

Milyen előnyei vannak a vásárlói kártyáknak?

A vásárlói kártyák igénylése díjmentes, (később azonban már előfordulhat, hogy kártyadíjat kell fizetünk.) Ellenben számos kedvezményt kaphatunk, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk. A Tesco vásárlókártya igénylésekor például akár 4000 Clubcard pontot szerezhetünk vásárlói hűségkártyánkra, ezek mellett vásárlásainkból is folyamatos visszatérítést biztosítanak, egyes termékkategóriáknál akár 20 százalék kedvezményt is kaphatunk.

Az Auchannál 5 százalékos azonnali kedvezmény jár minden az áruházlánc piros logós sajátmárkás termékére. Ezek mellett pedig mindennap háromszoros Bizalompontot zsebelhetünk be vásárlásaink teljes összegéből az Auchan áruházaknál és a benzinkutaknál. Ráadásul kamatmentes részletfizetésre is van lehetőségünk.

A kártya birtokosok részére elérhető a Plusz3 opció, amellyel az Auchan áruházakban történő vásárláskor 30 000 és 100 000 forint között a vásárló 3 havi kamatmentes részletben fizetheti vissza vásárlásának összegét

- hívta fel a figyelmünket Samu Zsófia, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

KATTINTS! Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

Mire kell figyelni?

Habár a vásárlói kártyák számos kedvezményt nyújtanak, és tudatosan használva éves szinten valóban akár több tízezer forintot spórolhatunk/nyerhetünk velük, ehhez nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be a határidőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ahhoz, hogy tényleg kamatmentesen vásárolhassuk a bank pénzén (amivel még pénzt is keresünk), egy napot sem szabad csúsznunk, különben az igen magas (40 százalék körüli) kamatot fizethetünk.

Bár nagy a kockázat a megkeresésünkre mindkét áruházlánc arról számolt be, hogy az utóbbi években egyre népszerűbbek a vásárlói kártyák. A Tesco kártyáknál az átlagos hitelkeret 300 ezer forint, amelynek a vásárlók általában 40-60 százalékát szokták kihasználni. Az Auchannál valamivel nagyobb a hitelkeret, átlagosan 400 ezer forint és az áruház elmondása szerint a rendszeres használók szinte teljesen kiszokták meríteni hitelkeretüket, míg az alkalmi kártyahasználók a keretüknek körülbelül az 50 százalékát használják ki. Vajon hányan csúsznak meg a hitel visszafizetésével?

Az Auchan válasza szerint a vásárlók közel 85 százaléka tölti fel a hitelkártya keretét a kamatmentes időszak végéig, míg a Tesco csak sejtelmesen válaszolt erre a kérdésünkre.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan élnek a kamatmentesség lehetőségével, de sokan használják a hitelkeretet kedvező feltételekkel tovább

- mondta el az áruházlánc sajtóosztálya.

Egyre okosabban használjuk a hitelkártyáinkat

Azt, hogy hitelkártyát vagy a vásárlói kártyát éri meg inkább kiváltanunk, leginkább a vásárlási szokásaink alapján tudjuk eldönteni. Hiszen a bankokon keresztül igényelt hitelkártyákhoz is számos kedvezményt és különböző mértékű pénzvisszatérítést is kaphatunk.
De bármelyik hitelkártya típus mellett tesszük le a voksunkat, mindig olvassuk el a szerződési feltételeket és érdeklődjünk arról, hogy melyik visszafizetési mód a legolcsóbb, ugyanis sok bank a postai csekkes befizetésért felszámol néhány száz forintot, de olyan is előfordulhat, hogy a felmondásért kérnek el több ezer forintot.

Az elmúlt években a hitelkártyák száma nem sokat változott hazánkban, jelenleg közel 1,4 millió van forgalomban. A jegybank adatai szerint azonban egyre okosabban használjuk ezeket a kártyákat. Többször vesszük elő a plasztikot, de a bankok egyre kevesebbet keresnek a lakosságon.

A kamatozó kártyatartozások volumene folyamatosan csökken, 3-4 évvel ezelőtt még bőven 150 milliárd forint fölött alakult, jelenleg viszont már 130 milliárd forint körül van, ez megközelítőleg 6 milliárd forintnyi kamatkiesést jelent évente a bankoknak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem