14 °C Budapest

Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban

2016. november 19. 07:02

Legyen szó hó végi nagybevásárlásról, esetleg valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel megtörténhet, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre. Az ilyen helyzetekben jó megoldást nyújthatnak tudatosan használva a vásárlói hitelkártyák. Ezekkel ugyanis pontokat gyűjthetünk és a pénzvisszatérítési akciókkal még spórolhatunk is vásárlásainkon. Fontos azonban, hogy tisztába legyünk a kártyák buktatóival is.


Bankkártya, pontgyűjtő kártya, kedvezménykártya, hitelkártya. A mindennapok során egyre többet használjuk ezeket a plasztikokat. Kevesen tudják azonban, hogy hitelkártyát nemcsak a bankokon keresztül igényelhetünk, hanem többek között az Auchan és a Tesco áruházlánc is kínál számunkra vásárlói kártyákat.

Mi is az a vásárlói kártya?

A boltok vásárolói kártyái tulajdonképpen ötvözik a pontgyűjtő- és hitelkártyákat.

Ezek a kártyák számos előnyt nyújthatnak, hiszen lehetőségünk van kamatmentesen vásárolni nagyobb összegben is, ami különösen egy hó végi nagybevásárlásnál, vagy egy elromló hűtő mielőbbi cseréjénél lehet nagy előny. Ha pedig a megadott határidőre visszafizetjük a levásárolt összeget, akkor nemcsak kamatmentes volt a fizetés, de akár 5-20 százalékos visszatérítést is kaphatunk.

Milyen előnyei vannak a vásárlói kártyáknak?

A vásárlói kártyák igénylése díjmentes, (később azonban már előfordulhat, hogy kártyadíjat kell fizetünk.) Ellenben számos kedvezményt kaphatunk, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk. A Tesco vásárlókártya igénylésekor például akár 4000 Clubcard pontot szerezhetünk vásárlói hűségkártyánkra, ezek mellett vásárlásainkból is folyamatos visszatérítést biztosítanak, egyes termékkategóriáknál akár 20 százalék kedvezményt is kaphatunk.

Az Auchannál 5 százalékos azonnali kedvezmény jár minden az áruházlánc piros logós sajátmárkás termékére. Ezek mellett pedig mindennap háromszoros Bizalompontot zsebelhetünk be vásárlásaink teljes összegéből az Auchan áruházaknál és a benzinkutaknál. Ráadásul kamatmentes részletfizetésre is van lehetőségünk.

A kártya birtokosok részére elérhető a Plusz3 opció, amellyel az Auchan áruházakban történő vásárláskor 30 000 és 100 000 forint között a vásárló 3 havi kamatmentes részletben fizetheti vissza vásárlásának összegét

- hívta fel a figyelmünket Samu Zsófia, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

KATTINTS! Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

Mire kell figyelni?

Habár a vásárlói kártyák számos kedvezményt nyújtanak, és tudatosan használva éves szinten valóban akár több tízezer forintot spórolhatunk/nyerhetünk velük, ehhez nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be a határidőket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ahhoz, hogy tényleg kamatmentesen vásárolhassuk a bank pénzén (amivel még pénzt is keresünk), egy napot sem szabad csúsznunk, különben az igen magas (40 százalék körüli) kamatot fizethetünk.

Bár nagy a kockázat a megkeresésünkre mindkét áruházlánc arról számolt be, hogy az utóbbi években egyre népszerűbbek a vásárlói kártyák. A Tesco kártyáknál az átlagos hitelkeret 300 ezer forint, amelynek a vásárlók általában 40-60 százalékát szokták kihasználni. Az Auchannál valamivel nagyobb a hitelkeret, átlagosan 400 ezer forint és az áruház elmondása szerint a rendszeres használók szinte teljesen kiszokták meríteni hitelkeretüket, míg az alkalmi kártyahasználók a keretüknek körülbelül az 50 százalékát használják ki. Vajon hányan csúsznak meg a hitel visszafizetésével?

Az Auchan válasza szerint a vásárlók közel 85 százaléka tölti fel a hitelkártya keretét a kamatmentes időszak végéig, míg a Tesco csak sejtelmesen válaszolt erre a kérdésünkre.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan élnek a kamatmentesség lehetőségével, de sokan használják a hitelkeretet kedvező feltételekkel tovább

- mondta el az áruházlánc sajtóosztálya.

Egyre okosabban használjuk a hitelkártyáinkat

Azt, hogy hitelkártyát vagy a vásárlói kártyát éri meg inkább kiváltanunk, leginkább a vásárlási szokásaink alapján tudjuk eldönteni. Hiszen a bankokon keresztül igényelt hitelkártyákhoz is számos kedvezményt és különböző mértékű pénzvisszatérítést is kaphatunk.
De bármelyik hitelkártya típus mellett tesszük le a voksunkat, mindig olvassuk el a szerződési feltételeket és érdeklődjünk arról, hogy melyik visszafizetési mód a legolcsóbb, ugyanis sok bank a postai csekkes befizetésért felszámol néhány száz forintot, de olyan is előfordulhat, hogy a felmondásért kérnek el több ezer forintot.

Az elmúlt években a hitelkártyák száma nem sokat változott hazánkban, jelenleg közel 1,4 millió van forgalomban. A jegybank adatai szerint azonban egyre okosabban használjuk ezeket a kártyákat. Többször vesszük elő a plasztikot, de a bankok egyre kevesebbet keresnek a lakosságon.

A kamatozó kártyatartozások volumene folyamatosan csökken, 3-4 évvel ezelőtt még bőven 150 milliárd forint fölött alakult, jelenleg viszont már 130 milliárd forint körül van, ez megközelítőleg 6 milliárd forintnyi kamatkiesést jelent évente a bankoknak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 3. 10:23
A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pé...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem