Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban

Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénzvisszatérítést a Tescóban

2016. november 19. 07:02

Legyen szó hó végi nagybevásárlásról, esetleg valamilyen váratlan kiadásról, bárkivel megtörténhet, hogy átmenetileg szüksége lenne egy kis plusz pénzre. Az ilyen helyzetekben jó megoldást nyújthatnak tudatosan használva a vásárlói hitelkártyák. Ezekkel ugyanis pontokat gyűjthetünk és a pénzvisszatérítési akciókkal még spórolhatunk is vásárlásainkon. Fontos azonban, hogy tisztába legyünk a kártyák buktatóival is.


Bankkártya, pontgyűjtő kártya, kedvezménykártya, hitelkártya. A mindennapok során egyre többet használjuk ezeket a plasztikokat. Kevesen tudják azonban, hogy hitelkártyát nemcsak a bankokon keresztül igényelhetünk, hanem többek között az Auchan és a Tesco áruházlánc is kínál számunkra vásárlói kártyákat.

Mi is az a vásárlói kártya?

A boltok vásárolói kártyái tulajdonképpen ötvözik a pontgyűjtő- és hitelkártyákat.

Ezek a kártyák számos előnyt nyújthatnak, hiszen lehetőségünk van kamatmentesen vásárolni nagyobb összegben is, ami különösen egy hó végi nagybevásárlásnál, vagy egy elromló hűtő mielőbbi cseréjénél lehet nagy előny. Ha pedig a megadott határidőre visszafizetjük a levásárolt összeget, akkor nemcsak kamatmentes volt a fizetés, de akár 5-20 százalékos visszatérítést is kaphatunk.

Milyen előnyei vannak a vásárlói kártyáknak?

A vásárlói kártyák igénylése díjmentes, (később azonban már előfordulhat, hogy kártyadíjat kell fizetünk.) Ellenben számos kedvezményt kaphatunk, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk. A Tesco vásárlókártya igénylésekor például akár 4000 Clubcard pontot szerezhetünk vásárlói hűségkártyánkra, ezek mellett vásárlásainkból is folyamatos visszatérítést biztosítanak, egyes termékkategóriáknál akár 20 százalék kedvezményt is kaphatunk.

Az Auchannál 5 százalékos azonnali kedvezmény jár minden az áruházlánc piros logós sajátmárkás termékére. Ezek mellett pedig mindennap háromszoros Bizalompontot zsebelhetünk be vásárlásaink teljes összegéből az Auchan áruházaknál és a benzinkutaknál. Ráadásul kamatmentes részletfizetésre is van lehetőségünk.

A kártya birtokosok részére elérhető a Plusz3 opció, amellyel az Auchan áruházakban történő vásárláskor 30 000 és 100 000 forint között a vásárló 3 havi kamatmentes részletben fizetheti vissza vásárlásának összegét

- hívta fel a figyelmünket Samu Zsófia, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

KATTINTS! Sima bankkártyára is jár pénzvisszatérítés: itt kell regisztrálni

Mire kell figyelni?

Habár a vásárlói kártyák számos kedvezményt nyújtanak, és tudatosan használva éves szinten valóban akár több tízezer forintot spórolhatunk/nyerhetünk velük, ehhez nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be a határidőket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ahhoz, hogy tényleg kamatmentesen vásárolhassuk a bank pénzén (amivel még pénzt is keresünk), egy napot sem szabad csúsznunk, különben az igen magas (40 százalék körüli) kamatot fizethetünk.

Bár nagy a kockázat a megkeresésünkre mindkét áruházlánc arról számolt be, hogy az utóbbi években egyre népszerűbbek a vásárlói kártyák. A Tesco kártyáknál az átlagos hitelkeret 300 ezer forint, amelynek a vásárlók általában 40-60 százalékát szokták kihasználni. Az Auchannál valamivel nagyobb a hitelkeret, átlagosan 400 ezer forint és az áruház elmondása szerint a rendszeres használók szinte teljesen kiszokták meríteni hitelkeretüket, míg az alkalmi kártyahasználók a keretüknek körülbelül az 50 százalékát használják ki. Vajon hányan csúsznak meg a hitel visszafizetésével?

Az Auchan válasza szerint a vásárlók közel 85 százaléka tölti fel a hitelkártya keretét a kamatmentes időszak végéig, míg a Tesco csak sejtelmesen válaszolt erre a kérdésünkre.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan élnek a kamatmentesség lehetőségével, de sokan használják a hitelkeretet kedvező feltételekkel tovább

- mondta el az áruházlánc sajtóosztálya.

Egyre okosabban használjuk a hitelkártyáinkat

Azt, hogy hitelkártyát vagy a vásárlói kártyát éri meg inkább kiváltanunk, leginkább a vásárlási szokásaink alapján tudjuk eldönteni. Hiszen a bankokon keresztül igényelt hitelkártyákhoz is számos kedvezményt és különböző mértékű pénzvisszatérítést is kaphatunk.
De bármelyik hitelkártya típus mellett tesszük le a voksunkat, mindig olvassuk el a szerződési feltételeket és érdeklődjünk arról, hogy melyik visszafizetési mód a legolcsóbb, ugyanis sok bank a postai csekkes befizetésért felszámol néhány száz forintot, de olyan is előfordulhat, hogy a felmondásért kérnek el több ezer forintot.

Az elmúlt években a hitelkártyák száma nem sokat változott hazánkban, jelenleg közel 1,4 millió van forgalomban. A jegybank adatai szerint azonban egyre okosabban használjuk ezeket a kártyákat. Többször vesszük elő a plasztikot, de a bankok egyre kevesebbet keresnek a lakosságon.

A kamatozó kártyatartozások volumene folyamatosan csökken, 3-4 évvel ezelőtt még bőven 150 milliárd forint fölött alakult, jelenleg viszont már 130 milliárd forint körül van, ez megközelítőleg 6 milliárd forintnyi kamatkiesést jelent évente a bankoknak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 20:51
Hamarosan érkezik a TV2 képernyjére a nagyszabású táncos showjának immáron harmadik évada, amelyben...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?