32 °C Budapest
Tömegek rohanták meg a magyar bankot: mit akarnak ennyien?

Tömegek rohanták meg a magyar bankot: mit akarnak ennyien?

2016. október 29. 16:01

A lakáshitelpiac bővülésből a K&H Bank is kiveszi a részét: az elő félévben - éves összevetésben 43,5 százalékkal 35,4 milliárd forintra nőtt a folyósított lakáshitelek összege, a szerződések száma pedig 24 százalékkal nőtt - derül ki a pénzintézet összeállításából, amely szerint már 4 milliárd forintnál tart a CSOK keretében nyújtott támogatások összege. 

Az állami lakástámogatási program, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) keretében összesen 4 milliárd forint értékben igényeltek támogatást az érintettek. A Bank összesen 1,4 milliárd értékben folyósított 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, a támogatási rendszerhez tartozó áfavisszatérítés összege pedig 840 millió forint volt.

Egy-egy CSOK-os igénylő átlagosan 2,5 millió forint támogatást kapott a banktól, az érintettek átlagosan 36 évesek. Azok az ügyfelek, akik CSOK-ban részesültek, további 8,3 milliárd forint értékben vettek fel hitelt, azaz a támogatáshoz jutó ügyfelek kétharmada kért és kapott hitelt a K&H-tól. 

A CSOK-os ügyfeleknél a használt lakások vannak fölényben, arányuk a támogatottak táborában 65 százalékos volt. Emellett a támogatottak 29 százaléka lakásépítésre, 4 százaléka pedig újlakás-vásárlásra vette fel a támogatást.

A K&H-csoport az idei első félévben 23 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el, ami 45 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest. A bank hitelpiaci részesedése 9,9 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 9,5 százalékról.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?