Napok óta stabil a forint

Pénzcentrum
2012. október 11. 09:45

Tegnap sorozatban már a harmadik egymást követő nap nem volt igazán hatással a forintra az, hogy külföldön borongós volt a hangulat és egyelőre a mai reggelről is ugyanez mondható el: a főbb határidős európai részvényindexek a spanyol leminősítés után kis hangulatromlást vetítenek előre, de a forint lényegében stabilan erős.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Napok óta láthatóan immunis a borongós hangulatra a forint, amiben a befektetők egy részének azon bizakodása lehet meghatározó, hogy a kormány az elindított kommunikációs kampánya után végül megállapodást köt az EU/IMF-párossal. A tegnapi hitelminősítői megszólalások is ennek szükségességét támasztjuák alá.

Stabil a forint Orbán németországi látogatása reggelén


A forint az euróval szemben napok óta a 282-284,5 közötti szűk tartományban hullámzik, határozottan romló külföldi befektetői hangulat mellett is. A befektetőket a romló eurózóna reálgazdasági kilátások, az IMF friss globális gazdasági prognózisai (pl. jelentős mérlegfőösszeg-csökkentés a következő 2 évben), illetve a rosszul indult amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon is aggasztja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07