7 °C Budapest

Már a barackpálinkában sem bízhatnak a magyarok?

Pénzcentrum
2012. október 9. 13:51

Pálinkát hamisított a Kecskeméti Likőripari Zrt., ezért a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága azonnali hatállyal felfüggesztette a társaság pálinka-előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét, és kivonta a forgalomból a hamisított pálinkatételeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve több alkalommal átminősítve hozott forgalomba pálinkákat a Kecskeméti Likőripari Zrt. A Bács-Kiskun megyei adóhatóság tájékoztatása alapján indult eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megállapította, hogy a társaság vegyes pálinkákból barack, körte vagy szilvapálinkát "állított elő". Továbbá a megmintázott barack, körte és szilvapálinka tételek nem gyümölcs eredetű alkoholt is tartalmaztak.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény hamisított élelmiszerek előállítására vonatkozó tilalmának megsértése miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem pálinka-előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét. Emellett további intézkedésig megtiltotta a raktáron lévő pálinkatermékek forgalmazását és elrendelte a vizsgált, hamisítottnak bizonyult pálinkatételek azonnali hatályú forgalomból való kivonását, visszahívását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06