16 °C Budapest

Árfolyamrögzítés: nem volt roham az első napon

MTI
2012. április 3. 08:02

Az új feltételekkel indult árfolyamgát iránt élénk volt az érdeklődés az első napon, de nagy ügyfélrohamot nem tapasztaltak a bankok. Az MTI által megkérdezett pénzintézetek felkészültek, az ügyfelek azonban még csak tájékozódnak.

A bankok honlapján az érdeklődők elérhetik a szükséges információkat, de mivel a közszférában dolgozókat érintő támogatásokról szóló kormányrendelet csak pénteken jelent meg, több banknál még nem teljes körű a tájékoztatás.

A Raiffeisennél elmondták, hogy telefonon és személyesen is érdeklődtek az ügyfelek, de csak mérsékelt ütemben. Bár április 2-tól, első körben a közszféra dolgozói nyújthatják be igényüket az árfolyamrögzítésre, a banknál nemcsak e körbe tartozók, de mások is kértek információkat. Sem az ügyfélszolgálatokat, sem a call-centert nem kellett megerősíteni. Szerződéskötésre délutánig nem nyújtottak be kérelmet.

Az Erste Bank arra számít, hogy az új típusú árfolyamgáttal a devizaadós ügyfelek több mint fele él majd. A banknál élénk volt az érdeklődés az első napon, de nagy roham nem volt. A fiókokban és a call-centerben is nőtt az érdeklődők száma, de a bank felkészült a helyzetre, és megerősítette az ügyfélszolgálatokat.

A CIB Bank azzal számol, hogy a jelenlegi feltételeknek megfelelően a jogosultak 75 százaléka, - hozzávetőlegesen 35.000 ügyfél - veheti igénybe az árfolyamgátat. Az MTI kérdésére a pénzintézet közölte: telefonos ügyfélszolgálatukon kedden délután egy óráig 34 érdeklődő hívás futott be; ez töredéke annak a mennyiségnek, amelyre felkészült a bank. A mérsékelt érdeklődés a CIB szerint annak is köszönhető, hogy a végtörlesztésben nem csak a bankok, de a lakosság is tudatosabbá vált. A fiókokban szintén egy óráig összesen 271 személyes érdeklődő fordult meg, azonban ők is kivétel nélkül egyelőre csak tájékoztatást kértek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 10:11
Miután Gáspár Győző 2022-ben hűségesküt tett a Fidesznek, 14 év idén ősztől, kihagyás után megint le...
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm