Brutális THM-zuhanás a Providentnél!

Pénzcentrum
2009. február 26. 12:57

Holnaptól indul a Provident gyorskölcsön új módozata, melynek keretében a választás lehetőségét kínálja ügyfeleinek a pénzügyi szolgáltató. A továbbiakban az ügyfél eldöntheti, hogy készpénzben és az otthon nyújtott szolgáltatással, vagy 15 napos banki átutalással szeretne kölcsönhöz jutni, amit ugyancsak átutalással törleszt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új módozat nem tartalmazza az otthon nyújtott szolgáltatás gyorsaságát és kényelmét, ugyanakkor ezek kiiktatásával a törlesztőrészlet és a THM is jelentősen csökken. Egy 54 hetes futamidejű 100 ezer forintos kölcsön THM értékét az új konstrukció keretében az otthon nyújtott szolgáltatás 262,44 %-os THM értékével szemben 87,99 %-ra sikerült leszorítani. A heti törlesztőrészlet 3 400 forint helyett 2 540 forint az utalásos módozat választása esetén. Százezer forintra összesen 137 160 forintot kell visszafizetni.

Az új alternatíva holnaptól érhető el, de a már megkötött szerződések esetében nem választható az utalás. A régi ügyfelek csak a meglévő kölcsönük visszafizetése és új kölcsönigénylés keretében választhatják a banki átutalásos verziót. A szolgáltató továbbá egy 12 pontból álló, a hitelfelvétellel és az eladósodás kockázataival kapcsolatos tájékoztató dokumentumot hozott létre, amely a hiteligénylőt megfontolt döntés meghozatalára készteti. A pontok közül a legfontosabbak a televíziós renklámokban is szerepelni fognak.

Holnaptól minden hitelszerződés megkötése előtt az ügyfélnek el kell olvasni és alá kell írnia azt. A szerződésekben ezentúl külön-külön jelenítik meg a kölcsönhöz kapcsolódó kamatot, a folyósítási- és kezelési költségeket, illetve készpénzes ügyfelek esetén az otthon nyújtott szolgáltatáshoz kapcsolódó díjakat.

Korcsoportok aránya a Provident ügyfélkörében és a teljes nagykorú magyar lakosságon belül (Forrás: Provident)

A Provident a célpiacát ért támadásokra válaszul elkészítette a saját ügyfélköre és a teljes nagykorú magyar lakosság kor szerinti megoszlásának összehasonlítását. A vizsgálat szerint a saját ügyfelek körében a 30-39 éves és a 40-49 év közötti korosztály aránya felülreprezentált  az országos átlaghoz képest, a többi korosztály pedig - a 75 év felettiek kivételével - hasonló arányokat mutat. A Provident képviselője elmondta, hogy a kérelmek között az elutasítási arány az utóbbi időbenmeghaladta az 50 %-ot, ezzel cáfolták, hogy a kölcsönt szinte bárki fel tudja venni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?