7 °C Budapest

Ciki már a luxus!

Pénzcentrum
2009. március 27. 18:00

A válság bizony a luxuscikkeket gyártó cégeket is elérte, bundát ma már nem csak az állatvédők miatt ciki felvenni, de az ékszerüzletekben sem tolonganak a vásárlók. Egyedül az alacsonyabb árkategóriába tartozó divatcégek, így a H&M, vagy a spanyol Inditex tud forgalmat növelni, igaz azt is csak új üzletek nyitásával.

Ma már bizony gazdag nők sem költenek szívesen bundákra, még akkor sem, ha egyesek még megengedhetnék maguknak, kínosnak érzik ugyanis a luxusra való költekezést a mostani gazdasági helyzetben - ezt gondolja legalábbis az International Herald Tribune-nek nyilatkozó Lenhart Andreas, a szőrmegyártók nemzetközi szervezetének (IFF) vezetője.

Visszaesett a forgalom azonban az ékszergyártó -forgalmazó cégeknél is, a Tiffanynál, a Bulgarinál, vagy a Cartier-ékszereket gyártó Richemont luxuskonszernnél is, és a kilátások sem túl rózsásak.

Az Hugo Boss elnökségének egyik tagja, Dietrich Lahrs a Die Pressenek úgy nyilatkozott, hogy ők is zsugorodó forgalomra számítanak idén, bár tavaly 3 százalékkal még bővülni tudtak, igaz nyereségük már akkor is csökkent. Fellendülésre leghamarabb 2010-ben számítanak.

Ennél hajszálnyival vannak jobb helyzetben a "fast fashion" cégek, mint a H&M, illetve a Inditex-csoporthoz tartozó márkák, a Pull&Bear, a Bershka, a Zara és a Massimo Dutti. Előbbi a forgalma alapján a harmadik legnagyobb ruházati cégnek számít, azonban az újonnan nyitott üzletei nélkül tavaly 5 százalékot zuhant volna a forgalma, így azonban 18 százalékkal nőni tudott. 2009-ben is csak azért várnak további expanziót, mert 225 üzletet terveznek nyitni világszerte.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A spanyol csoport némileg jobb számokat tudott tavaly produkálni, és az új üzletek nélkül számított forgalma sem csökkent, idén azonban ők is visszafogják a terjeszkedést, és "mindössze" 370-450 új üzletet nyitnak, főleg a Távol-Keleten.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 29. 22:22
A Media1 podcastjának vendége volt Hivatal Péter, a Repropress, a magyar tartalomtulajdonosok közös...
Kiszámoló  |  2024. február 29. 18:17
Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címsz...
Bankmonitor  |  2024. február 29. 17:28
A 2024-ben átalakuló Babaváró hitel és az idén induló CSOK Plusz közös szabálya, hogy szigorú előírá...
Holdblog  |  2024. február 29. 06:09
Az elmúlt három évben sokkal nagyobb sebességbe kapcsoltak a megújulóerőmű-beruházások Európa-szerte...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm