27 °C Budapest

Új bank lépett a magyar piacra! "A válság lehetőséget is teremt"

Pénzcentrum
2008. november 4. 12:23

A portugál-francia tulajdonú, lisszaboni székhelyű Banco Primus S.A. pénzintézet megnyitotta magyarországi fióktelepét. A magyar cég eleinte új- és használtautó, valamint robogófinanszírozással foglalkozik, 2009-ben azonban terveik szerint belépnek a jelzáloghitel piacra is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A Banco Primus S.A. 2005-ben kezdte meg tevékenységét Portugáliában. A tulajdonosi kör két részre oszlik: 37% a francia Crédit Foncier részesedése, a fennmaradó 63% pedig portugál magánbefektetők kezében van.

A portugál cég székhelyén kívül Spanyolországban folytat még pénzintézeti tevékenységet, hazánk így harmadik a megcélzott országok sorában. Az anyavállalat eleinte kizárólag jelzáloghitelezéssel foglalkozott, 2008-ban azonban megkezdte az autópiaci hitelezést is, mellyel végül Magyarországon indulnak.

A Banco Primus Fióktelep Magyarország 2007 végén alakult és 2008 őszén gépjármű-hitelezéssel kezdte meg tevékenységét. A forint és svájci frank alapú konstrukciók esetében a futamidő a jármű életkorától függően választható. A hitelhez nem szükséges sem casco, sem életbiztosítás kötése.

A vállalat jelenleg már 100 kereskedővel áll kapcsolatban, fél éven belül azonban 400 tagúra szeretnék bővíteni ezt a kört. Muradin Gergely, a hazai fióktelep egyik vezérigazgatója kiemelte, hogy a legfontosabb tényezőnek a gyorsaságot tartják a piacon: a minimális idő alatt lefolytatott hitelbírálat mellett az okmányok beérkezését követő azonnali pénzutalást tartják fontosnak.

A Banco Primus üzleti tevékenységének fókuszában a magánszemélyek állnak, de a cégek is igénybe vehetik szolgáltatásaikat. A finanszírozás mellé a cég számos lehetőséget kínál opcionálisan: ilyenek például a csoportos, személy- és járműfedezeti biztosítások, az életbiztosítások, a hitelfedezeti biztosítások, valamint az autó garancia biztosítás, mely utóbbi az autó főbb alkatrészeinek meghibásodása esetén nyújt fedezetet.

A magyar fióktelepnek közel 50 alkalmazottja van, akiket budapesti központjában és 5 fiókjában (Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs) foglalkoztat. A cég 2009-ben jelzáloghitel termékek bevezetését, valamint az indulást követő pár évben országos hálózatának növelése céljából további bankfiókok nyitását tervezi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Joao Cunha Rosa, a Banco Primus vezérigazgatója kiemelte, hogy a jelenlegi válság ellenére hosszútávra terveznek Magyarországon. A válság olykor lehetőségeket is teremt, a jó üzletemberek így szerencsésen átvészelhetik a nehéz időszakokat, amilyenekkel Portugáliában is találkoztak már.

Joao Miguel Leandro elmondta, hogy az Ibériai-félsziget bebiztosítása után a közép-európai régiót nézték ki maguknak. A régión belül hazánk és Portugália számos hasonló jellemvonása miatt esett a választás Magyarországra. A vezető a lakosság, a társadalmi vonások mellett kiemelte a magyar bankszektor rendkívül jellemző voltát, valamint a piac szétaprózott jellegét a megcélzott szegmensekben. Az autófinanszírozási piac meglehetősen nagy hazánkban, így bőven van elég tere egy új szereplőnek. A jelzáloghitelezésnél előny a saját tulajdon magas aránya. Jövőre Miskolcon, Szombathelyen és Székesfehérváron nyílhatnak új fiókok.

A gépjárműveket és motorokat 120 hónapos futamidőre is finanszírozza a Primus. Robogókat és motorokat 1999-es évjáratig finanszíroz a bank. A gyorsaság fokozása érdekében esti és hétvégi hitelbírálatot is biztosít az új szereplő. Az újdonságok tekintetében számíthatunk 2009-ben olyan hiteltermék megjelenésére, mely a futamidő alatt zéró törlesztőrészletű és lejáratkor egy összegben kell visszafizetnie az adósnak a tartozást.

Az autóhitelezésben az önerő nélküli finanszírozás jövedelem alapon működik majd, így nem lesz mindenki számára elérhető. A bank felfogása szerint nem az autót kell finanszírozni, hanem az ügyfelet, ezért a 10 éves futamidő sem jelenthet gondot megfelelő ügyfélminősítés mellett. Az autófinanszírozási ágazatban a cég Magyarországon középtávon az első 5 szereplő közé szeretne bekerülni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 28. 08:17
Gyermekvállalással együtt jár egy állandó kérdés, ami mindig benned van, akár gondolsz rá, akár nem:...
Holdblog  |  2024. május 28. 07:33
Mindig van nyerő stratégia, csak elég jól kell csinálni vallják a HOLD Alapkezelő vezetői. Szabó Bal...
MEDIA1  |  2024. május 27. 20:42
A Neokohn a törlés előtt mintegy 30 ezer követővel rendelkezett.
Kiszámoló  |  2024. május 27. 10:13
Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha n...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm