Új bank lépett a magyar piacra! "A válság lehetőséget is teremt"

Pénzcentrum
2008. november 4. 12:23

A portugál-francia tulajdonú, lisszaboni székhelyű Banco Primus S.A. pénzintézet megnyitotta magyarországi fióktelepét. A magyar cég eleinte új- és használtautó, valamint robogófinanszírozással foglalkozik, 2009-ben azonban terveik szerint belépnek a jelzáloghitel piacra is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A Banco Primus S.A. 2005-ben kezdte meg tevékenységét Portugáliában. A tulajdonosi kör két részre oszlik: 37% a francia Crédit Foncier részesedése, a fennmaradó 63% pedig portugál magánbefektetők kezében van.

A portugál cég székhelyén kívül Spanyolországban folytat még pénzintézeti tevékenységet, hazánk így harmadik a megcélzott országok sorában. Az anyavállalat eleinte kizárólag jelzáloghitelezéssel foglalkozott, 2008-ban azonban megkezdte az autópiaci hitelezést is, mellyel végül Magyarországon indulnak.

A Banco Primus Fióktelep Magyarország 2007 végén alakult és 2008 őszén gépjármű-hitelezéssel kezdte meg tevékenységét. A forint és svájci frank alapú konstrukciók esetében a futamidő a jármű életkorától függően választható. A hitelhez nem szükséges sem casco, sem életbiztosítás kötése.

A vállalat jelenleg már 100 kereskedővel áll kapcsolatban, fél éven belül azonban 400 tagúra szeretnék bővíteni ezt a kört. Muradin Gergely, a hazai fióktelep egyik vezérigazgatója kiemelte, hogy a legfontosabb tényezőnek a gyorsaságot tartják a piacon: a minimális idő alatt lefolytatott hitelbírálat mellett az okmányok beérkezését követő azonnali pénzutalást tartják fontosnak.

A Banco Primus üzleti tevékenységének fókuszában a magánszemélyek állnak, de a cégek is igénybe vehetik szolgáltatásaikat. A finanszírozás mellé a cég számos lehetőséget kínál opcionálisan: ilyenek például a csoportos, személy- és járműfedezeti biztosítások, az életbiztosítások, a hitelfedezeti biztosítások, valamint az autó garancia biztosítás, mely utóbbi az autó főbb alkatrészeinek meghibásodása esetén nyújt fedezetet.

A magyar fióktelepnek közel 50 alkalmazottja van, akiket budapesti központjában és 5 fiókjában (Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs) foglalkoztat. A cég 2009-ben jelzáloghitel termékek bevezetését, valamint az indulást követő pár évben országos hálózatának növelése céljából további bankfiókok nyitását tervezi.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Joao Cunha Rosa, a Banco Primus vezérigazgatója kiemelte, hogy a jelenlegi válság ellenére hosszútávra terveznek Magyarországon. A válság olykor lehetőségeket is teremt, a jó üzletemberek így szerencsésen átvészelhetik a nehéz időszakokat, amilyenekkel Portugáliában is találkoztak már.

Joao Miguel Leandro elmondta, hogy az Ibériai-félsziget bebiztosítása után a közép-európai régiót nézték ki maguknak. A régión belül hazánk és Portugália számos hasonló jellemvonása miatt esett a választás Magyarországra. A vezető a lakosság, a társadalmi vonások mellett kiemelte a magyar bankszektor rendkívül jellemző voltát, valamint a piac szétaprózott jellegét a megcélzott szegmensekben. Az autófinanszírozási piac meglehetősen nagy hazánkban, így bőven van elég tere egy új szereplőnek. A jelzáloghitelezésnél előny a saját tulajdon magas aránya. Jövőre Miskolcon, Szombathelyen és Székesfehérváron nyílhatnak új fiókok.

A gépjárműveket és motorokat 120 hónapos futamidőre is finanszírozza a Primus. Robogókat és motorokat 1999-es évjáratig finanszíroz a bank. A gyorsaság fokozása érdekében esti és hétvégi hitelbírálatot is biztosít az új szereplő. Az újdonságok tekintetében számíthatunk 2009-ben olyan hiteltermék megjelenésére, mely a futamidő alatt zéró törlesztőrészletű és lejáratkor egy összegben kell visszafizetnie az adósnak a tartozást.

Az autóhitelezésben az önerő nélküli finanszírozás jövedelem alapon működik majd, így nem lesz mindenki számára elérhető. A bank felfogása szerint nem az autót kell finanszírozni, hanem az ügyfelet, ezért a 10 éves futamidő sem jelenthet gondot megfelelő ügyfélminősítés mellett. Az autófinanszírozási ágazatban a cég Magyarországon középtávon az első 5 szereplő közé szeretne bekerülni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem