14 °C Budapest

A világ 10 legelfuseráltabb rablási kísérlete

Pénzcentrum
2008. szeptember 21. 10:00

Az ember nem is hinné, hogy a filmekből ismert szerencsétlen betöréseket és rablási kísérleteket maga az élet szüli. A Times Online összegyűjtötte azt a tízet, természetesen a világ minden tájáról, amit a legnevetségesebbnek ítélt.

Az első eset idén történt, Angliában, a főszereplőt azóta már csak Macclesfield legbutább betörőjeként emlegetik. Nem véletlenül, hiszen kétszer is sikerült óriási baklövést elkövetnie. Tavaly egy kempingbe tört be, ahonnan apróbb tárgyakat, ruhadarabokat vittek csak el, azonban bűntársa felfirkálta a nevét a falakra, így aztán a rendőrök hamarosan el is kapták őket. A rákövetkező évben egy feszítővassal tört be saját anyja lakásába, ahonnan 150 fontot lopott el, azonban mielőtt távozott volna, készített még magának egy szendvicset, rengeteg ujjlenyomatot hagyva maga után.

A második helyen egy idei ausztrál rablási kísérlet végzett, itt egy férfi és egy nő tört be egy étterembe, méghozzá idén április elsején. Ennek megfelelően elég bolondosra sikerült a próbálkozás, ugyanis a szatyor, amit magukkal vittek 30 ezer dollár helyett zsemlékkel volt tele. Ráadásul letartóztatásuk közben a férfi véletlenül meg is lőtte társát, természetesen mindketten börtönben végezték.

A harmadik eset 1992-ben történt az USA-ban, amikor is egy szerelő és egy biztonsági őr Martin Scorsese Nagymenők című filmjéből merítve az ötletet, betörtek egy helyi üzletbe, szerencsétlenségükre azonban a tulajdonos felismerte őket, így mire hazamenekültek, a rendőrök már ott vártak rájuk.

Egész friss a negyedik eset, ami előző hónapban történt az USA-ban, ekkor egy 20 éves nő, baseball sapkában, és sállal az arcán tört be egy hitelintézetbe, azonban a rendőrök még menekülés közben elkapták. A nő terhes volt, hatalmas hassal, szemtanúk szerint a betörés alatt egy kisgyermeket hagyott az autójában.

Egy 2006-os kínai eset is listás lett, itt a helyi villamosművek egyik ügyfélszolgálati irodájába tört két férfi, egyikük kifelé menet úgy gondolta, vicces lenne belepisilni egy hálózati kapcsolóba, arra valószínű nem számított, hogy ezzel tüzet okoz. Mire a rendőrök kiértek, már csak a másik férfit vihették magukkal, a vizelőt ugyanis kórházba kellett szállítani.

Egy 21 éves brit férfit idén a bíróság 4 évre ültette le, miután megpróbált kirabolni egy biztonsági autót, amiben 75 ezer font volt, azonban az autó vezetője még időben bekapcsolta a riasztót, így a férfi menekülőre fogta, majd fel is gyújtotta lopott autóját, azonban az kialudt, így megtalálták rajta a tettes ujjlenyomatait is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Akad olyan eset is a listán, ahol unokatestvérek próbálták kirabolni a helyi postát, ami mellesleg szintén a rokonuké volt, azonban az egyik szemtanú felismerte őket, így hamar a rendőrök kezére kerültek.

Idén kapták el az USA-ban azt a 39 éves kínai származású férfit is, aki 7 alkalommal rabolt már ki bankot, mindezt fekete parókában, napszemüvegben, egy Dolce & Golbana kalapban és női sminkben, azonban nyolcadik alkalommal, menekülés közben igazoltatták, és közben a rendőrök felismerték a hátsó ülésen lévő "felszerelést".

Az utolsó helyen egy idei eset végzett, itt egy kaliforniai házaspár hívta fel a rendőrséget, miután kirabolták őket, majd mikor rákérdeztek, hogy mit vittek el, a felsorolásban szerepelt 65 vadkender palánta, közel 3 kiló marihuána, és egy fegyver. Természetesen mindkettejüket letartóztatták.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 10:43
A NER-kedvenc Balásy Gyula tulajdonos a New Land Media Kft.-ben és a Lounge Design Kft.-ben is új op...
Holdblog  |  2024. április 25. 06:51
Soft landing, azaz puha landolás. A végső kimenetel, amiben a 2021 végi, első poszt-Covid inflációs...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem