Tarolnak a hitelközvetítők!

Pénzcentrum
2008. május 26. 08:45

Az új kihelyezésű jelzáloghitelek esetében a hitelközvetítők által hozott ügyletek aránya a nagybankok esetében meghaladhatja az 50 %-ot. Hazánkban egyre több ügyfél foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy a jelenleg futó hitele a legkedvezőbb-e a piacon - írja a Világgazdaság.

A közvetített ügyletek aránya erősen szóródik a hitelintézetek között, a nagybankok esetében 50 % körül mozog, de a kisebb hitelintézeteknél és pénzügyi vállalkozásoknál elérheti a 80-90 %-ot is. A tőlünk fejlettebb pénzügyi kultúrával rendelkező országokban is hasonló arányokat mérnek, téves lett az a korábbi előrejelzés, miszerint a bankfiókok számának emelkedésével feleslegessé válik az ügynökök tevékenysége.

Sokkal körültekintőbb hitelfelvétel előtt a lakosság is, mint korábban, a jelenlegi felmérések szerint 3-4 ajánlatot is bekérnek az ügyfelek, mielőtt bankot választanak. Az új hitelek mellett egyre többen váltják ki régi kedvezőtlenebb kamatozású hitelüket. A piaci adatok azt mutatják, hogy jelenleg mintegy nyolcezer cég és húszezer egyéni vállalkozó osztozik a hitelközvetítői piacon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?