1 °C Budapest

Hat bank a legnagyobbak között - nem hatott a válság Nagy-Britanniában?

Pénzcentrum
2007. november 14. 14:33

Bár az idei év nehéz volt a pénzintézeteknek a jelzálogpiaci válság miatt, a legnagyobb brit vállalatokat lajstromozó Forbes-lista első helyeit az ebben a szektorban tevékenykedő vállalatok foglalják el - írja az Index.

A negyven legnagyobb brit vállalat többsége bank, biztosító vagy energetikai cég. A Forbes által összeállított lista első tíz helyén hat pénzintézet szerepel. A legnagyobb közülük a HSBC Holdings, amely egyben Európa legnagyobb bankja is. A második helyezett a brit-holland Royal Dutch Shell energetikai cégóriás, és a harmadik helyezett, a BP is ebből az ágazatból került ki.

A következő két helyen bankok szerepelnek, negyedik a Royal Bank of Scotland. Az általa vezetett konzorcium nemrég kiütötte az ötödik helyen álló Barclays bankot az ABN Amróért folytatott küzdelemben. A hatodik helyen ismét pénzintézet szerepel, a HBOS.

Csak a hetedik helyre tudott feljönni olyan cég, amely nem az említett két szektorból jön. A BHP Billiton bányatársaság nemrég bejelentette, hogy megtalálta a világ legnagyobb aranybányáját, amelynek hatására nagyot ugrott az értéke.

A nyolcadik és tizedik helyre megint pénzintézetek kerültek, a Lloyds TSB Group, illetve az Aviva biztosító, a kilencedik helyen pedig gyógyszeripari cég, a GlaxoSmithKline áll.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem került a top 10-be az Unilever és a Tesco, ők a 11. és 12. helyet foglalják el a Forbes listáján. A Tesco növekedni tudott a tavalyi évhez képest, két helyezést javított az idén. Az cég ebben a hónapban nyitotta meg első amerikai outletjét, Fresh and Easy néven. A Vodafone is két helyet javított, az idén a 14. helyen áll. A British American Tobaco a 21., a Diaego és a SAB Miller élelmiszer-ipari cégek a 28., illetve 32. helyekre kerültek. A másik nagy élelmiszerlánc, a Sainsbury a 35., az utóbbi időben bajban lévő Northern Rock a 36. helyezett.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 7. 12:09
Három hónapja írtam arról, hogy mennyire amatőr módon sebezhető az Államkincstár online felülete, sz...
MEDIA1  |  2023. december 7. 11:38
Decembertől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját.
Bankmonitor  |  2023. december 7. 08:18
A részletes jogszabály alapján számos, eddig homályos részletre derült fény a CSOK Pluszhoz kapcsoló...
Holdblog  |  2023. december 7. 06:13
Adott egy nyersanyagpiac, ahol két ország és lényegében két cég kontrollálja a globális kitermelés 5...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm