Hat bank a legnagyobbak között - nem hatott a válság Nagy-Britanniában?

Pénzcentrum
2007. november 14. 14:33

Bár az idei év nehéz volt a pénzintézeteknek a jelzálogpiaci válság miatt, a legnagyobb brit vállalatokat lajstromozó Forbes-lista első helyeit az ebben a szektorban tevékenykedő vállalatok foglalják el - írja az Index.

A negyven legnagyobb brit vállalat többsége bank, biztosító vagy energetikai cég. A Forbes által összeállított lista első tíz helyén hat pénzintézet szerepel. A legnagyobb közülük a HSBC Holdings, amely egyben Európa legnagyobb bankja is. A második helyezett a brit-holland Royal Dutch Shell energetikai cégóriás, és a harmadik helyezett, a BP is ebből az ágazatból került ki.

A következő két helyen bankok szerepelnek, negyedik a Royal Bank of Scotland. Az általa vezetett konzorcium nemrég kiütötte az ötödik helyen álló Barclays bankot az ABN Amróért folytatott küzdelemben. A hatodik helyen ismét pénzintézet szerepel, a HBOS.

Csak a hetedik helyre tudott feljönni olyan cég, amely nem az említett két szektorból jön. A BHP Billiton bányatársaság nemrég bejelentette, hogy megtalálta a világ legnagyobb aranybányáját, amelynek hatására nagyot ugrott az értéke.

A nyolcadik és tizedik helyre megint pénzintézetek kerültek, a Lloyds TSB Group, illetve az Aviva biztosító, a kilencedik helyen pedig gyógyszeripari cég, a GlaxoSmithKline áll.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem került a top 10-be az Unilever és a Tesco, ők a 11. és 12. helyet foglalják el a Forbes listáján. A Tesco növekedni tudott a tavalyi évhez képest, két helyezést javított az idén. Az cég ebben a hónapban nyitotta meg első amerikai outletjét, Fresh and Easy néven. A Vodafone is két helyet javított, az idén a 14. helyen áll. A British American Tobaco a 21., a Diaego és a SAB Miller élelmiszer-ipari cégek a 28., illetve 32. helyekre kerültek. A másik nagy élelmiszerlánc, a Sainsbury a 35., az utóbbi időben bajban lévő Northern Rock a 36. helyezett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?