0 °C Budapest

Elnöki mentőöv a lakáshiteleseknek: hogy lehet ezt megúszni?

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 11:00

Amerikai sajtóinformációk szerint Bush elnök a mai nap folyamán nyilvánosságra hozza a jelzáloghitel-váláság kezelésére irányuló javaslatcsomagját, melynek gyakorlatilag minden lényeges részlete kiszivárgott idő előtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elnök szeretné kiterjeszteni a Federal Housing Administration hatáskörét, hogy ezáltal többen juthassanak olcsóbb, biztosított hitelhez. Az FHA maga nem hitelez, hanem biztosítja a hiteleket, melynek eredményeképpen a hitelezők alacsonyabb árszinten tudnak finanszírozni.

A jelenlegi jogszabályok értelmében az FHA nem biztosíthat 362 790 dollárnál magasabb hitelösszegű konstrukciót, mely az egekbe szökő ingatlanárakat produkáló államokban igen komoly korlátot jelent. Bush javaslatcsomagja ezt a limitet szeretné 417 000 dollárra felemelni.

Az Egyesült Államok elnöke emellett szeretné ideiglenesen felfüggeszteni azt a jogszabályt, melynek értelmében a kölcsönnyújtó által elengedett tartozásra az adósnak adókötelezettsége keletkezik. Ezzel fájdalommentesebben válna lehetővé, hogy az egyes régiókban csökkenő ingatlanárak következtében az ingatlan értékéig csökkentsék az adósok tartozását és ezt újraosszák 30 évre, ahogy az a magáncsőd intézményével kapcsolatos módosító javaslatban is szerepel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06